Vremea azi, 9 iulie. Se anunță ploi în mai multe zone din țară

ploaie
Shutterstock

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă în sud-est. După-amiaza o să plouă destul de serios în sud-vest, în centru şi în zonele deluroase şi montane. Maximele pleacă de la 22 de grade în estul Transilvaniei şi ating 32 de grade în sud-estul ţării.

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme caldă şi maxime de 32 de grade în zona Bărăganului. Vor fi şi perioade însorite, dar în a doua partea zilei se înnorează şi s-ar putea să vină o aversă, două. Vântul se înteţeşte şi suflă cu rafale de 45...55 de km/h.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele se arată trecător, iar ploile apar îndeosebi în zonele mai înalte. Vântul prinde putere, iar temperaturile se opresc la 30 de grade.

O situaţie similară găsim şi jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: scurte momente însorite, averse îndeosebi la munte şi maxime de până la 29 de grade. În Bucovina va fi mai răcoare, iar la Suceava se vor înregistra cel mult 24 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme frumoasă şi temperaturi potrivite momentului, de până la 27-28 de grade. La noapte norii se înmulţesc şi o să vină câteva ploi rapide.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În ţinuturile vestice zărim puţin şi soarele printre nori, mai ales în zona Crișanei. În Banat se mai aduna norii, iar în sudul provinciei şi la munte, în a doua parte a zilei apar averse zgomotoase. Maximele ajung la 28 de grade.

În Transilvania instabilitatea creşte treptat. După-amiază, îndeosebi în zona montană o să plouă cu tunete şi fulgere şi se pot strânge peste 20...25 de litri de apă pe metru pătrat. În depresiuni vor fi 22-24 de grade, însă în vestul provinciei temperaturile urcă până la 28 de grade.

În Oltenia nu prea vedem soarele şi, pe parcursul zilei, o să vină mai multe reprize de ploaie. Vor fi şi descărcări electrice, şi condiţii de grindină, iar maximele ating 27 de grade.

În ţinuturile sudice vor fi scurte perioade cu soare şi nu e exclus să apară câteva averse locale. Vântul se intensifică în estul Munteniei, iar după prânz se vor înregistra 32 de grade în Lunca Dunării.

București

În Bucureşti se anunţă o zi însorită şi caldă, cu 32 de grade în termometre. Vântul devine mai insistent, iar spre seară se înnorează. La noapte s-ar putea să vină câteva reprize de ploaie, iar temperatura coboară până la 15 grade.

Munte

La munte prindem vreme instabilă. În a doua parte a zilei vin averse cu tunete, fulgere şi grindină, se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul se înteţeşte pe creşte.

Litoral

La mare va fi cald, iar maximele ajung la 29-30 de grade pe plajă. După-amiază se adună norii şi s-ar putea să vină o aversă, două, iar briza va fi activă. În apă vor fi în jur de 24 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, duminică se răceşte şi creşte instabilitatea. Mai ales după-amiaza şi seara apar câteva averse, iar vântul se înteţeşte pe timpul ploilor. Temperatura se opreşte la 27 de grade.

Luni avem o dimineaţă răcoroasă. Soarele încălzeşte rapid atmosfera şi, la amiază, vor fi 29 de grade. După orele prânzului vor fi unele înnorări, dar sunt şanse mici să plouă.

Marţi avem tot vreme frumoasă. Norii apar destul de rar, vântul va fi activ, iar maxima ajunge la 29 de grade.

La munte, instabilitatea persistă şi duminică. După-amiaza şi seara apar alte averse, care vor lăsa în urma cantităţi mari de apă. Vântul se înteţeşte pe creşte şi se mai răcoreşte puţin.

Luni avem o dimineaţă rece. Mai vin câteva ploi locale, iar în masivele nordice se pot acumula peste 15 litri de apă pe metru pătrat.

Ziua de marţi ne aduce încă o dimineaţă răcoroasă şi, tot în masivele nordice, o să mai ploua puţin. În restul zonei montane avem soare şi un vânt mai insistent pe creşte.

La mare, duminică avem încă o zi caldă şi briza se menţine activă. Avem atmosferă însorită până spre seară, când se înnorează şi, pe spaţii mici, apar câteva ploi de vară.

Luni se răcoreşte şi nu vor fi mai mult de 28 de grade. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar vântul are unele intensificări.

Marţi prindem vreme schimbătoare: zărim puţin şi soarele printre nori şi vor fi condiţii de ploaie. Temperaturile se opresc la 27 de grade, iar în apă vor fi în jur de 24 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.