Vremea azi, 9 decembrie. Se încălzește în toată țara și vin ploile

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se încălzește, mai ales în vest, nord-vest și centru, se adună norii și o să plouă în jumătatea de sud-vest a țării și izolat în celelalte zone. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

 

Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, pe unde la rafală se vor depăși viteze de 90...100 km/h și ninsoarea va fi viscolită.

Maximele termice pleacă de la minus 1 grad în Bucovina și vor ajunge până la 12 grade în Maramureș.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim înnorări, ploi sporadice și condiții de polei. Vântul se va înteți din când în când iar maximele se opresc la 8 grade pe litoral.

Citește și
vremea - vant, zapada
Vremea azi, 7 decembrie. Frig și vânt puternic în toată țara
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mai sus în nordul Munteniei și în sudul Moldovei, găsim precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, vântul va fi destul de insistent iar temperaturile ajung cu greu pe la 3 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță mulți nori însă precipitațiile apar mai ales la noapte, când vor predomina ninsorile. Se încălzește cu 3-4 grade față de ziua trecută, însă temperaturile se mențin modeste.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasă și caldă pentru luna decembrie. Maximele termice vor ajunge până la 12 grade Celsius.

În ținuturile vestice se arată soarele mai ales prin Crișana, pe unde se ating 10 grade dar în rest vor fi înnorări și precipitații, mai ales sub formă de ploaie. La munte va ninge iar vântul se întețește în sudul Banatului

În Transilvania, acum dimineața este ceață în zonele joase iar pe timpul zilei vor fi înnorări dar și scurte perioade cu soare.

Ploile apar pe suprafețe mici dar la munte o să ningă mai consistent în Carpații Meridionali și tot pe aici vântul va prinde putere și va viscoli ninsoarea. După prânz, se ating 9 grade la Târgu-Mureș și 2 grade la Miercurea Ciuc.

În sud-vestul țării găsim mulți nori și precipitații, mai ales sub formă de ploaie și vor fi depuneri de polei. La munte o să ningă, vântul va avea intensificări iar temperaturile cresc ușor.

Și în ținuturile sudice vor fi înnorări și câteva ploi slabe în zonele joase dar la altitudini mai mari așteptăm precipitații mixte. Vântul se va înteți din când în când iar la amiază vor fi cel mult 3 grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

Joi, temperaturile continuă să crească, dar rămânem cu atmosferă închisă. O să plouă în sud, est și centru, iar la munte se anunță lapoviță și condiții de polei.

Și vineri va fi mai cald decât în mod normal, deși temperaturile scad ușor. Norii persistă și vor aduce alte ploi în sud, centru și în ținuturile estice, dar și lapoviță și ninsoare în zonele de munte.

Sâmbătă vremea va fi închisă și o să plouă pe suprafețe mari în sud, în est și local în celelalte zone. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații mixte și condiții de polei iar temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi norii vor fi numeroși, se încălzește ușor și maxima va ajunge pe la 2 grade. Spre seară sunt posibile câteva ploi slabe iar temperaturile cresc și pe timpul nopții, când se vor înregistra 4 grade.

Joi se încălzește dar o să plouă din când în când și vântul va sufla moderat. Pe la amiază se ating 11 grade, iar în noaptea următoare vor fi 6...7 grade.

Vineri avem tot vreme caldă, câteva ploi și un vânt mai activ.

Sâmbătă temperaturile mai cresc puțin, cerul va fi acoperit de nori și o să plouă temporar. Vântul va avea intensificări ușoare pe parcursul zilei iar maxima va ajunge pe la 9...10 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, va continua să ningă și se va depune strat nou de zăpadă. În Carpații Meridionali și în Munții Banatului vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada depusă, cu viteze de peste 90-100 km/h.

Și joi avem vreme închisă, dar se face mai cald, o să cadă lapoviță și vor fi condiții de polei.

Vineri temperaturile scad ușor, norii persistă și vor aduce precipitații mixte în Carpații Meridionali și Orientali dar și ninsori la altitudini mari.

Sâmbătă vremea va fi în general închisă, plouă în zonele mai joase dar la înălțimi de peste 1.400 de metri așteptăm lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei iar vântul se va înteți pe creste.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Anunțul făcut de ANM
Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni. Anunțul făcut de ANM

Prognoza meteo 7- 20 decembrie. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această săptămână, în majoritatea regiunilor ţării.

Vremea azi, 7 decembrie. Frig și vânt puternic în toată țara
Vremea azi, 7 decembrie. Frig și vânt puternic în toată țara

Astăzi se răcește peste tot, iar precipitațiile se extind treptat dinspre sud-vest. Mai întâi o să plouă, dar seara și noaptea apar ninsorile și lapovița, îndeosebi în sud, centru și est.

Vremea azi, 6 decembrie. Vin ninsori abundente și viscol la munte
Vremea azi, 6 decembrie. Vin ninsori abundente și viscol la munte

În țară, vremea se răcește astăzi în sud și în est, pe unde rămânem cu atmosfera închisă și apar ploi slabe, trecătoare.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.