Vremea azi, 8 martie. Soare și vreme bună în regiunile sudice, dar se anunță lapoviță și ninsoare la munte

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri atmosfera va fi însorită în regiunile sudice. În rest, se înnorează şi o să plouă, dar se arată trecător şi soarele.

 În zonele înalte de munte o să mai cadă lapoviţă şi ninsoare. Vântul se intensifică în toată ţara şi temperaturile continuă să crească. Maximele pleacă de la 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 19...20 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă cu mult soare şi se face mai cald decât marți. Vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei şi după prânz se ating 18 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, domină timpul frumos şi se încălzeşte. Vântul va fi insistent, iar la amiază se ating şi pe aici 18 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi schimbătoare şi câteva ploi sporadice. Apare şi soarele printre nori, iar temperaturile mai ridicate decât marți, se vor situa între 13 şi 16 grade Celsius.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se mai adună norii şi vor aduce ploi consistente. Vântul va avea intensificări, iar temperaturile cresc cu 3...4 grade faţă de marți.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice, dar o să plouă mai ales în Crișana. Vântul va agita atmosfera, iar în Munţii Apuseni, la rafală se vor depăşi viteze de 80...100 km/h.

În Transilvania, acum dimineaţă este ceaţă în unele zone. Mai târziu, se mai adună norii şi o să plouă din loc în loc. Apare puţin şi soarele, iar temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi însorită şi se face din mult mai cald decât ar fi normal. După prânz se ating 18 grade.

În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. În Lunca Dunării vor fi 19...20 de grade, valori mai potrivite pentru final de aprilie.

Vremea în București

În Bucureşti, ziua de miercuri ne-aduce soare şi vreme foarte caldă pentru acest moment al anului. Se ating 18 grade, însă vântul devine tot mai insistent. La noapte se mai încălzeşte puţin şi minimă va ajunge pe la 6 grade.

Joi avem o zi mai caldă cu 20 de grade în termometre. Avem soare, dar spre seară se înnorează treptat şi sunt posibile ploi de scurtă durată.

Vineri avem încă o zi caldă, înnorări temporare şi 19 grade în termometre. În noaptea următoare, e posibil să vină câţiva stropi de ploaie.

Sâmbăta vremea rămâne caldă, se ating 20 de grade, iar după-amiaza se înnorează treptat. În noaptea de sâmbătă spre duminica se ating 7 grade şi va picura puţin.

Vremea la munte

Şi la munte se face mai cald decât ar fi normal, dar se intensifică vântul. În zonă înaltă din Apuseni şi din Carpaţii Orientali vor fi rafale de peste 100 Km/h. O să plouă, îndeosebi în masivele vestice, iar la altitudini mari o să cadă lapoviţa şi chiar ninsoare.

Ziua de joi ne-aduce vreme neobişnuit de cald, dar norii se adună treptat şi vor aduce ploi în aversă. Se pot strânge peste 20 l/mp, mai ales în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor. Vântul sufla tare pe creset cu pesye 70 km/h.

Vineri avem încă o zi caldă pentru lună martie. Spre seară şi în noaptea următoare, o să plouă în majoritatea zonelor de munte, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii mixte. Izolat se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă.

Sâmbăta, atmosfera va fi închisă şi se răceşte. Apar precipitaţii sub formă de lapoviţă, iar vântul prinde putere pe creşte.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Mult prea cald pentru această perioadă. Meteorologii anunță când se va răci din nou în România. GALERIE FOTO
Mult prea cald pentru această perioadă. Meteorologii anunță când se va răci din nou în România. GALERIE FOTO

Meteorologii au emis o prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea va fi mult mai caldă decât normalul acestei perioade, dar pe măsură ce se răcește vom avea parte de ploi excedentare.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.