Vremea azi, 4 mai. În sud și în est temperaturile coboară sub normalul perioadei

×
Codul embed a fost copiat

Joi se răceşte, iar în sud şi în est temperaturile coboară sub normalul perioadei. Avem o zi cam mohorâtă, cu ploi pe arii extinse în ţinuturile sudice şi la munte şi un vânt cam insistent în sud şi în sud-est.

Maximele pleacă de la 12 grade în depresiuni şi ajung la 23 de grade în nord-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan avem atmosferă închisă, mai multe reprize de ploaie şi un vânt destul de insistent. Temperaturile scad faţă de ziua trecută: vor fi doar 13 grade în zona Dobrogei şi în jur de 16 grade în Bărăgan.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei cerul rămâne acoperit, o să plouă şi vremea devine rece pentru dată din calendar. Maximele nu trec de 15 grade. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina o să picure trecător, pe suprafeţe restrânse. Nici pe-aici nu prea vedem soarele şi se face mai rece decât ieri. Avem cel mult 16 grade în Bucovina, dar pe la Bacău vor fi doar 13 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim cele mai mari temperaturi din ţară: 23 de grade, pe la Satu Mare. Prindem şi scurte perioade cu soare, dar o să vină şi câţiva stropi de ploaie, pe spaţii mici.

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Vreme schimbătoare avem şi în ţinuturile vestice. Norii se înmulţesc şi nu e exclus să vină o aversă, două. În ansamblu se anunţă o zi destul de plăcută, cu 22, chiar 23 de grade în zona Crișanei.

În Transilvania soarele se arată trecător, mai ales în vestul provinciei. Ploile apar îndeosebi la munte, iar la altitudini mari se transformă în lapoviţă şi ninsoare. Maximele pleacă de la 12-13 grade în estul Transilvaniei şi ajung la 20-21 de grade pe partea vestică.

În Oltenia avem atmosferă destul de neplăcută. Se înnorează, o să plouă, vântul prinde putere şi se face mai răcoare decât ieri. La amiază maximele se opresc la 18 grade, dar în sudul provinciei vor fi doar 14 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice: cer acoperit, ploi pe arii extinse şi un vânt cam insistent. Atmosfera se răceşte: se vor înregistra 13-14 grade în zonele deluroase şi vreo 18 grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti avem o zi cam mohorâtă, cu ploi trecătoare şi vânt activ. Se face mai răcoare decât ar trebui şi maxima se opreşte la 16 grade. La noapte norii se mai risipesc, iar temperatura coboară până la 9 grade.

Vremea azi, la munte

Temperaturile scad şi în zonele de munte. Se înnorează şi o să plouă din când în când. Vântul nu pune probleme, iar în masivele vestice se arată puţin soarele. La altitudini de peste 1.800 de metri s-ar putea să cadă un pic de lapoviţă, chiar ninsoare.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, vineri se încălzeşte simţitor şi se ating 22 de grade. Ziua începe cu soare. Mai târziu se adună norii, dar nu prea sunt semne de ploaie.

Sâmbătă avem vreme schimbătoare. Din când în când se înnorează, dar nu vorbim despre ploi. Se simte puţin şi vântul, iar maxima ajunge la 21 de grade.

Duminică se răceşte din nou şi vor fi cel mult 17 grade. Soarele se-arată trecător, s-ar putea să vină şi 2-3 stropi de ploaie, iar vântul va fi activ.

La munte vineri se încălzeşte uşor. Vedem puţin soarele printre nori şi o să mai vină câteva ploi slabe, posibil însoţite de fenomene electrice.

Sâmbătă vremea devine răcoroasă îndeosebi în masivele vestice şi nordice. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar şi câţiva stropi de ploaie, pe spaţii mici, în Meridionali şi în Munţii Banatului.

Duminică se răceşte în toată zona montană. Norii se înmulţesc, o să plouă în majoritatea masivelor, iar la altitudini mari vorbim de ninsori sau lapoviţă.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM
România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM

Vijelii și caniculă, așa am putea descrie vremea din ultimele 48 de ore de la noi din țară.  

Cod roşu de vijelie în mai multe județe. Zonele afectate de vremea extremă
Cod roşu de vijelie în mai multe județe. Zonele afectate de vremea extremă

Meteorologii au emis, pentru marţi după-amiaza, o avertizare Cod roşu de ploi torenţiale, grindină şi vijelie puternică, pentru localităţi din judeţele Bacău, Galaţi, Vaslui şi Vrancea. În zonele vizate, în ultima oră s-au acumulat 30-40 l/mp.

 

Cod roşu și portocaliu de furtună, marți, în mai multe județe. Zonele afectate de vremea extremă
Cod roşu și portocaliu de furtună, marți, în mai multe județe. Zonele afectate de vremea extremă

Localităţi din judeţul Caraş-Severin se vor afla sub o avertizare nowcasting Cod roşu de furtună, în ora următoare, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă