Vremea azi, 30 ianuarie. Primele zile din februarie vin cu temperaturi anormal de ridicate

×
Codul embed a fost copiat

Atmosfera devine deosebit de caldă aproape peste tot. În vest, în centru și în nord cerul rămâne acoperit și tot pe-acolo apar ploi slabe.

 

În Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor o să cadă lapoviță, însă, la altitudini mari, vor predomina ninsorile.

În rest, vor fi și scurte momente însorite, iar vântul se întețește în Maramureș, în Transilvania și în Oltenia, dar și în zona montană, pe unde se anunță viscol.

Maximele pleacă de la 3 grade în depresiuni și ajung la 13...14 grade în sudul Banatului și în Oltenia.

Citește și
Frig
Vânt activ şi ninsori în mai multe zone. Vor fi temperaturi negative la noapte
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici zărim un pic soarele, însă pe litoral e posibil să apară câteva ploi slabe. Totodată, se face mai cald ca ieri, iar temperaturile ating 8 grade Celsius.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vom avea parte de câteva momente însorite. La amiază maximele urcă până la 10 grade, însă, în timpul nopții, pe aici se pornește vântul.

O situație similară avem și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina: înnorări în cea mai mare parte a zilei, din când în când iese soarele, iar pe arii restrânse e posibil să plouă slab.

În zona de munte ne așteptăm la ninsori și lapoviță, iar temperaturile se opresc tot la 10 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne așteaptă o zi mohorâtă, cu ploi pe parcursul zilei și lapoviță la noapte. Pe aici se pornește și vântul, iar valorile termice nu vor depăși 8 grade.

În ținuturile vestice găsim atmosferă închisă, dar se face mai cald decât ieri. Ploile din timpul zilei se transforma în lapoviță în cursul nopții, iar, la amiază se vor înregistra maxime de 10...11 grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea și în zona Transilvaniei: înnorări persistente, ploi slabe astăzi, dar la noapte o să cadă și lapoviță. Vântul agită atmosfera atât în zonele joase cât și la munte, pe unde va spulbera zăpada cu viteze de peste 75 de km/h.

În Oltenia avem vreme mai bună, soare cu nori și temperaturi neobișnuit de mari pentru sfârșitul lunii ianuarie. Vântul agită atmosfera din când în când, iar pe aici se va atinge maxima zilei, de 13 grade Celsius.

În ținuturile sudice prindem atmosferă schimbătoare, cu înnorări, ploi slabe, dar și cu scurte momente însorite. Și pe aici va fi foarte cald pentru această perioadă, iar maximele vor atinge 10...11 grade.

La noapte, ploile continuă în Banat și în Moldova, însă în Maramureș și în Transilvania o să cadă lapoviță. În rest, se anunță o noapte destul de plăcută, chiar dacă pe partea estică vântul o să agite atmosfera din când în când. Minimele se încadrează între minus 3 și 5 grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

Duminică se anunță o zi mohorâtă aproape peste tot. Precipitațiile apar mai întâi în vest, în nord și în centru, însă, pe timpul nopții, vor cuprinde și celelalte regiuni.

În jumătatea de nord a Moldovei predomină ninsorile, în nordul Crișanei, în Maramureș, în Transilvania și în sudul Moldovei o să cadă lapoviță, iar în celelalte zone va ploua.

Seara și noaptea, în est, în sud-est, în centru și la munte se va depune polei, iar vântul se întețește în regiunile sudice, precum și în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Temperaturile nu trec de 1 grad în Bucovina și ating 10...11 grade în Oltenia.

Luni rămânem cu vremea caldă în sud și în zona intracarpatică, dar se răcește în nord-est. Înnorările persistă în nord, în vest, în centru și la munte și tot pe-acolo apar precipitații sub toate formele.

Marți va fi neobișnuit de cald în jumătatea de sud a țării. În Maramureș, în Crișana și în Transilvania o să plouă în timp ce, în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, va ninge.

 

Vremea în București

 

În București, înnorările persistă în prima parte a zilei și tot atunci e posibil să mai plouă slab. Apoi, iese soarele, atmosfera se încălzește, iar, la amiază, vor fi 9 grade Celsius. La noapte, temperaturile coboară până la 1 grad.

Duminică se anunță o zi mohorâtă. Cerul rămâne acoperit în cea mai mare parte a zilei, iar pe seară și în prima parte a nopții se pornește vântul. Temperaturile scad puțin și se vor opri la 6...7 grade Celsius.

Luni se menține vremea caldă și închisă. Dimineața se anunță ploi slabe și e posibil să se depună polei, iar la amiază maximele vor atinge 8 grade Celsius.

Marți, atmosfera devine deosebit de caldă pentru începutul lui februarie. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață sau nori de joasă altitudine, însă, în timpul zilei, va domina atmosfera însorită, iar temperaturile urcă până la 11 grade.

 

Vremea la munte

 

Și la munte se face mai cald, dar vremea rămâne închisă, cu lapoviță în zonele mai joase și ninsori pe creste. La altitudini mari se pornește vântul, care va spulbera zăpadă cu viteze de peste 75 de km/h. Pe alocuri, se va forma polei, așa că mare atenție dacă plecați la drum cu mașina.

Duminică rămânem cu vremea închisă: vor predomina ninsorile, iar dimineața și noaptea vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, mai ales la altitudini mari.

Luni, înnorările persistă; local, mai apar câteva ninsori și se va forma iarăși polei. Vântul continuă să agite atmosfera pe creste.

Marți se anunță o altă zi destul de mohorâtă, cu ninsori pe arii restrânse în zona înaltă a Carpaților Orientali. Totodată, se face puțin mai cald, iar vântul se menține activ pe crestele masivelor nordice.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini
Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini

Vremea rea a răvășit județele din sud-estul țării, unde a nins abundent ore bune și a viscolit cu putere.

Vânt activ şi ninsori în mai multe zone. Vor fi temperaturi negative la noapte
Vânt activ şi ninsori în mai multe zone. Vor fi temperaturi negative la noapte

Ziua de joi ne-aduce destul de mulţi nori, vânt activ şi ninsori în ţinuturile estice.

Cod galben de ninsoare în București. Stratul de zăpadă poate ajunge până la 8 cm
Cod galben de ninsoare în București. Stratul de zăpadă poate ajunge până la 8 cm

După ce ieri a nins puternic în mai multe zone din țară, valul de frig a cuprins acum și Bucureștiul.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.