Vremea azi, 13 noiembrie. Diminețile încep cu ceață, dar apoi ne încălzim puțin

×
Codul embed a fost copiat

Sâmbătă, în sud și est avem ceață sau nori de joasă altitudine și o să și burnițeze. În rest, prindem soare și vreme bună, iar maximele se încadrează între 5 grade în zonele în care ceață persistă și 15 grade în sudul Banatului și în nord-vest.

 

Vremea pe regiuni

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde se anunță o zi cam mohorâtă, cu înnorări și ceață, iar pe suprafețe mici o să cadă și burniță. Temperaturile scad ușor și se opresc pe la 12...13 grade.


În Moldova sudică și în nordul Munteniei, pe la câmpie persistă norii de joasă altitudine sau ceață și e posibil să burnițeze. În zonele mai înalte apare și soarele, iar maximele ating 12 grade.

Citește și
Toamna
Vremea astăzi, 11 noiembrie. Vreme frumoasă în toată țara. În weekend apar câțiva stropi de ploaie
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, în zonele joase avem ceață în primele ore ale zilei. Mai apoi soarele încălzește atmosfera, iar temperaturile urcă până pe la 12 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, în ansamblu avem soare și vreme bună, dar în zona Clujului ceață persistă și vor fi doar 5 grade Celsius. În restul provinciei maximele se apropie de normalul perioadei, iar în zona Bistriței se vor înregistra 15 grade.

Timp frumos găsim și în ținuturile vestice. Norii apar destul de rar, temperaturile sunt plăcute, iar în sudul Banatului vor fi chiar 15 grade Celsius.

În Transilvania este foarte frig sâmbătă dimineață, mai ales în depresiuni. Tot în depresiuni, dar și în zona Alba Iulia ceața persistă, iar după prânz se vor înregistra cel mult 5...6 grade. În rest se anunță o zi însorită, cu 12...13 grade în termometre.

În Oltenia o să fie ceață în primele ore ale zilei, dar mai apoi iese soarele și prindem vreme bună. Cel mai cald va fi în zonele mai înalte, pe unde maximele ajung la valori normale pentru această perioada.

În ținuturile sudice, pe la câmpie persistă ceață sau norii de joasă altitudine și, izolat o să burnițeze. La deal și la munte avem soare, timp frumos, și temperaturi de până la 14 grade.

 

Cum va fi vremea în București


În București, după ce se risipește ceața matinală, o să zărim puțin și soarele printre nori. Se mai răcește, iar după prânz vor fi 11 grade Celsius. La noapte apar nori de joasă altitudine, dar se mai încălzește puțin față de noaptea trecută și minimele ating 5 grade în centrul orașului și 2 grade la periferie.

La munte rămânem cu vremea frumoasă. E drept că, dimineață, pe vai și în depresiuni vor fi condiții de ceață, dar mai apoi iese soarele și se anunță o zi plăcută, cu temperaturi agreabile.

 

Vremea în următoarele zile, în București și în zonele de munte

 

Începem cu Bucureștiul, pe unde, după ce se risipește ceața matinală, o să zărim puțîn și soarele printre nori. Se mai răcește, iar după prânz vor fi 11 grade Celsius. Duminică, vor fi nori de joasă altitudine în cea mai mare parte a zilei, poate și ceva condiții de burniță, iar maximă atinge 12 grade.

Luni prindem tot atmosfera mohorâtă, cu nori de plafon jos, burniță sau ploaie slabă, trecătoare și cel mult 11 grade în termometre.

Marți, vremea se menține închisă, se răcește și nu vor fi mai mult de 7 grade. S-ar putea să mai picure trecător sau să mai burnițeze, iar vântul va fi activ.

La munte, duminică, prindem atmosferă schimbătoare și se mai răcește, în special în masivele sudice. În Orientali și în Meridionali s-ar putea să burnițeze, iar vântul bate la altitudini mari.

Ziua de luni ne aduce soare și vreme bună în majoritatea masivelor. Vântul rămâne activ pe crește, iar dimineață sunt condiții de ceață pe vai și în depresiuni.

Iar marți avem încă o zi plăcută, cu soare generos și un vânt ceva mai intens în zona montană înaltă.

 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Vremea astăzi, 12 noiembrie. Maximele ar putea atinge 18 grade Celsius în unele zone din țară
Vremea astăzi, 12 noiembrie. Maximele ar putea atinge 18 grade Celsius în unele zone din țară

Astăzi, temperaturile continuă să crească, mai ales în zonele de deal și de munte. În primele ore ale zilei va fi ceață, e posibil să burnițeze puțin, apoi se arată soarele și atmosfera va fi placută.

Vremea astăzi, 11 noiembrie. Vreme frumoasă în toată țara. În weekend apar câțiva stropi de ploaie
Vremea astăzi, 11 noiembrie. Vreme frumoasă în toată țara. În weekend apar câțiva stropi de ploaie

Vremea astăzi, 11 noiembrie. Astăzi și mâine avem vreme frumoasă în toată țara. În weekend, în sud și în est se adună norii și apar câțiva stropi de ploaie.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă