Vremea azi, 11 iulie. Prognoza meteo pentru București și restul țării

×
Codul embed a fost copiat

Luni, vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, iar în nord, în nord-est, în centru şi în regiunea montană o să plouă zgomotos.

Vântul se înteţeşte în sud-vest, în centru şi în nord-est. Maximele pleacă de la 20 de grade în depresiuni şi ating 29 de grade în sudul şi în sud-estul extrem.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde avem atmosfera însorită şi un vânt ceva mai insistent pe litoral. Se mai răcoreşte puţin faţă de duminică şi maximele ajung la 28...29 de grade.

Temperaturile scad şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei şi, la amiază, vor fi cel mult 27 de grade. Se anunţă o zi destul de însorită, dar în zonele mai înalte se mai aduna norii şi o să plouă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina zărim puţin şi soarele printre nori, dar, pe parcursul zilei, apar averse cu tunete şi fulgere. Şi pe-aici se răcoreşte şi nu vor fi mai mult de 24 de grade, iar vântul are unele intensificări.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi destul de răcoare pentru dată din calendar. Din când în când se înnorează şi o să vină câteva ploi rapide, iar temperaturile se opresc la 24 de grade pe la Satu Mare.

Citește și
ploaie
Vremea azi, 9 iulie. Se anunță ploi în mai multe zone din țară
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În ţinuturile vestice vor fi perioade însorite, iar aversele apar îndeosebi în zona montană. În sudul Banatului se înteţeşte vântul, iar temperaturile scad faţă de ieri şi se opresc la 25 de grade.

În Transilvania, o să plouă atât la munte, cât şi în zonele mai joase şi, în special în zona montană, se vor strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul agita atmosfera şi vom avea maxime de la 20 de grade în depresiuni până la 25 de grade la Albă Iulia.

În Oltenia, se anunţă o zi destul de însorită, dar se face mai răcoare decât duminică. Luni, avem cel mult 26 de grade şi vântul sufla destul de nervos.

Şi în ţinuturile sudice avem soare şi vreme bună, dar în zonele mai înalte o să vină o aversă, două. În Lunca Dunării va fi cel mai cald din ţară şi se vor înregistra 29 de grade.

Vremea în București

În Bucureşti vor fi ceva înnorări şi condiţii de ploaie în prima parte a zilei. Mai târziu norii se risipesc, iese soarele, iar maxima atinge 28 de grade. La noapte temperatura coboară până la 16 grade.

În Bucureşti, marți avem vreme frumoasă: norii apar destul de rar, vântul va fi activ, iar maximă se opreşte la 29 de grade. Ziua de miercuri ne aduce o dimineaţă răcoroasă. Domina atmosfera însorită, vântul adie plăcut şi după prânz se ating 29 de grade. Joi se încălzeşte simţitor. Avem soare în cea mai mare parte a zilei şi temperatura urca până la 32 de grade.
 

Vremea la munte

La munte găsim vreme răcoroasă şi instabilă. Mai vin câteva averse locale, iar în masivele nordice se vor strânge peste 15...20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul are unele intensificări la altitudini mari.

La munte, răcoare o să fie şi marți, iar în masivele nordice apar alte ploi destul de serioase. În restul zonei montane găsim vreme mai bună şi 2...3 stropi de ploaie, pe spaţii mici. Miercuri, atmosfera se menţine răcoroasă. Soarele se arata trecător şi, din loc în loc, o să mai plouă puţin. Joi, se încălzeşte şi doar prin Carpaţii Orientali s-ar putea să picure trecător. În rest avem vreme frumoasă şi un vânt ceva mai nervos pe creşte.

Vremea la mare

La mare se face mai răcoare şi, în staţiuni, temperaturile se opresc la 26 de grade. Se anunţă o zi foarte bună pentru plaja, cu soare generos şi briza activă. Apa mării va avea în jur de 24 de grade.

La mare, marți din când în când se adună norii şi apar averse trecătoare. Se face MAI răcoare şi vor fi 24 de grade atât pe plajă, cât şi în apă. Şi miercuri vor mai fi ceva înnorări, în special după-amiaza, când o să mai vină o aversă, două. Vântul va fi activ şi se vor atinge 25 de grade. Joi se încălzeşte şi se anunţă o zi foarte bună pentru plaja: norii apar sporadic, iar temperaturile ajung la 29 de grade în aer şi la 24 de grade în apă.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea astăzi, 10 iulie. Regiunea din România pentru care s-a lansat avertisment de grindină
Vremea astăzi, 10 iulie. Regiunea din România pentru care s-a lansat avertisment de grindină

Duminică aversele apar mai ales la deal, la munte, pe partea nordică şi în centru, pe unde vremea o să fie destul de răcoroasă pentru data din calendar.

Vremea azi, 9 iulie. Se anunță ploi în mai multe zone din țară
Vremea azi, 9 iulie. Se anunță ploi în mai multe zone din țară

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă în sud-est. După-amiaza o să plouă destul de serios în sud-vest, în centru şi în zonele deluroase şi montane. Maximele pleacă de la 22 de grade în estul Transilvaniei şi ating 32 de grade în sud-estul ţării.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.