Vremea azi, 1 octombrie. După ploi abundente și ninsori, revin temperaturile de vară

×
Codul embed a fost copiat

Până vineri dimineața este în vigoare o avertizare de ploi abundente. În vest, în centru, în nord și la munte se vor acumula cantități de apă de peste 35 de litri pe metru pătrat.

 

În schimb, în Maramureș, în nord-vestul Transilvaniei, în nordul Crisanei, dar și în zona Carpatilor Occidentali și în vestul Meridionalilor, cantitățile de apă vor trece de 70 de litri pe metru pătrat.

Astăzi, avem vreme închisă și răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult va ploua în Crișana, în Maramureș și în regiunile de deal și de munte, pe unde se vor strânge cantități însemnate de apă, de peste 30 de litri pe metru patrat.

Vântul se întețește prin sud și pe creste, iar maximele se încadrează între 13 și 22 de grade.

Citește și
ploi
Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Când se va schimba vremea
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici, găsim înnorări accentuate și ploi slabe. Vântul agită atmosfera și atinge viteze de până la 55 de km/h, iar vremea se răcește și nu vor fi mai mult de 22 de grade, pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem aceeași situație: atmosferă închisă, ploi trecătoare și temperaturi mai mici cu vreo 3...4 grade față de ieri.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim tot vreme mohorâtă. Și pe aici apar ploi slabe, atmosfera se menține răcoroasă, iar maximele nu trec de 19 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vin ploi mai serioase, care vor lăsa în urmă cantități mari de apă, de peste 30 de litri pe metru pătrat. Pe aici, va fi și mai răcoare, iar temperaturile se opresc la 16 grade.

În ținuturile vestice, găsim ploi abundente în special în zona de munte. Și pe aici se pot strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar maximele rămân modeste și nu depășesc 17 grade Celsius.

În Transilvania, avem aceeași atmosfera închisă, cu înnorări accentuate și cu perioade în care va ploua consistent. Nu prea zărim soarele, iar temperaturile se opresc la 13 grade în depresiuni și la 16 grade în vestul regiunii.

O situație similară regăsim și în Oltenia: vreme mohorâtă și ploi, din când în când. Și pe aici se face mai răcoare cu vreo 2...3 grade față de ieri, iar maximele nu trec de 17 grade.

Și în ținuturile sudice se face mai răcoare, iar temperaturile nu mai depășesc 19 grade Celsius, în Lunca Dunării. În zona montană înaltă se anunță lapoviță și ninsoare, în timp ce, la câmpie, o să apară câteva ploi trecătoare.

 

Vremea în țară

 

Vineri, vremea se încălzește. În vest, în nord și în centru vor mai veni câteva ploi slabe, iar vântul agită atmosfera în zona montană.

Sâmbătă continua să se încălzească, iar cerul se mai limpezește. Vântul se mai întețește în vest, în est, în sud-est și pe creste, iar temperaturile ajung la valori mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

Duminică se face și mai cald, iar maximele ajung la valori de mijlocul verii. În vest și în nord-vest apar câteva averse însoțite de descărcări electrice, iar vântul mai are unele porniri pe creste, în vest, în nord, dar și în ținuturile estice.

 

Vremea la București

 

În București, astăzi, găsim atmosferă închisă. Vremea se răcește și, trecător, mai vin câteva ploi slabe. Vântul se întețește și va sufla cu viteze de până la 45 de km/h, iar temperaturile se opresc la 18 grade Celsius.

Vineri, însă, revine timpul frumos și temperaturile încep să crească. Norii apar destul de rar, iar maxima ajunge pe la 25 de grade.

Sâmbăta se face și mai cald și o să avem o zi foarte reușită, cu soare, un pic de vânt și vreo 28 de grade la orele amiezii.

Iar duminică trecem la vreme de vară. După prânz se ating 29...30 de grade și domină atmosfera însorită. Temperaturile cresc și pe timpul nopților, iar, duminică, minima ajunge pe la 17...18 grade.

 

Vremea la munte

 

Și la munte prindem vreme mohorâtă. Va ploua abundent și se vor strânge cantități importante de apă, de peste 30 de litri pe metru pătrat.

În schimb, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub forma de lapoviță și ninsoare. Vântul sufla mai tare pe creste, iar atmosfera se mai încălzește puțin.

Vineri se îndreaptă vremea și se încălzește ușor. Dimineața mai vin câțiva stropi de ploaie, apoi se arată soarele.

Sâmbătă continuă să se încălzească și o să avem vreme frumoasă și un vânt mai activ în zona montană înaltă.

Ziua de duminică ne-aduce atmosferă plăcută și temperaturi ridicate pentru început de octombrie. Pe seară și în noaptea următoare, în masivele din vestul și nordul țării se adună norii și apar averse, cu descărcări electrice și vânt intens.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 29 septembrie. Vin ploi abundente și vânt puternic
Vremea azi, 29 septembrie. Vin ploi abundente și vânt puternic

Astăzi, vremea se răcește, iar atmosfera instabilă cuprinde toată țara. În jumătatea de nord, plouă pe tot parcursul zilei.

Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Când se va schimba vremea
Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Când se va schimba vremea

Prognoza meteo pe urnătoarele două săptămâni. Valorile termice, atât diurne, cât şi nocturne, vor fi în continuă scădere pe parcursul următoarelor două săptămâni în toate regiunile

Vremea azi, 28 septembrie. Vin ploile, mai ales în a doua parte a zilei
Vremea azi, 28 septembrie. Vin ploile, mai ales în a doua parte a zilei

Vremea azi, 28 septembrie. Vremea se încălzeşte, iar maximele ating 30 de grade. De mâine încolo însă toamna îşi intra în drepturi: se răcoreşte, iar ploile cuprind toate regiunile.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.