Vreme frumoasă și foarte călduroasă. În ce regiuni aerul va fi de nerespirat

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem vreme călduroasă, caniculară în Banat, în sudul Crișanei și în Oltenia.

 

Aversele apar în jumătatea estică, dar în rest predomină vremea frumoasă, iar maximele termice pleacă de la 27 de grade în Bucovina și pe litoral și vor ajunge până la 37 de grade, în vestul Olteniei.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici mai vin averse, cu descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va avea intensificări, temperaturile continuă să crească și vor ajunge până la 30 de grade în zona Bărăganului.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ploile apar temporar, vântul va avea intensificări și maximele se opresc pe la 31 de grade.

Citește și
Vreme frumoasă, dar și ploi în estul țării. Când se întoarce canicula
Vreme frumoasă, dar și ploi în estul țării. Când se întoarce canicula
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mai vin câteva ploi și în nordul Moldovei și în Bucovina, dar vor fi și perioade cu soare pe parcursul zilei. Se încălzește ușor și la amiază vor fi cel mult 30 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, atmosfera va fi însorită și doar pe la munte mai apar câteva averse. În Maramureș se ating 33-34 de grade și disconfortul termic va crește.

În ținuturile vestice cerul va fi curat și temperaturile cresc foarte tare. După prânz se ating 36 de grade la umbră și aerul devine greu de respirat.

În Transilvania încălzirea continuă și la amiază vor fi 32-33 de grade în vestul provinciei. În zonele de munte mai vin câteva ploi, cu tunete, fulgere și condiții de grindină, dar în rest se anunță vreme bună, cu mult soare.

În sud-vestul țării avem o zi fierbinte cu soare și temperaturi de până la 37 de grade. Disconfortul termic va crește după prânz și aerul va deveni irespirabil.

În ținuturile sudice, se anunță o amiază călduroasă, cu multă zăpușeală și 32...33 de grade la umbră. Spre seară sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.

 

Vremea în țară

 

Astăzi avem vreme călduroasă, dar în Banat, sudul Crișanei și în Oltenia va fi caniculă și se ating 37 de grade la umbră. Aversele apar în jumătatea estică, dar în rest predomină vremea frumoasă.

Joi căldura persistă și canicula revine la amiază în vestul și în sud-vestul țării. Aerul devine greu de respirat, iar în sud, în sud-est și în zonele de munte, se-adună norii de ploaie.

Vineri ne-așteaptă încă zi foarte caldă, cu temperaturi de 36 de grade în Banat. După-amiază apar câteva averse slabe, trecătoare, prin sudul țării și la munte; în rest, avem cer senin.

Sâmbătă, atmosfera va fi însorită și doar pe la munte, mai sunt înnorări și ploi de scurtă durată, iar spre seară o să plouă și în extremitatea de vest a țării. Căldura sufocantă persistă în vestul și sud-vestul țării, pe unde se ating 37 de grade Celsius.

 

Vremea în București

 

În București, avem soare până spre seară, când se adună norii și vor fi averse cu fenomene electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se ating 32 de grade la umbră și disconfortul termic va crește. Urmează o noapte caldă cu cer variabil și 20 de grade în termometre.

Joi vor fi 31 de grade la umbră și aerul devine greu de respirat după prânz. Mai pe seară apar din nou condiții de averse.

Vineri avem încă o zi foarte caldă, cu 33 de grade în termometre și un disconfort termic ridicat.

Sâmbătă atmosfera va fi senină și vântul mai insistent. Vremea se menține călduroasă și stresul termic va crește după prânz.

 

Vremea la munte

 

La munte, se mai încălzește puțin, iar după-amiaz vor fi averse locale în Carpații Orientali și în estul Meridionalilor. În celalalte masive, sunt posibile ploi rapide de vară, descărcări electrice și condiții de grindină.

Joi avem vreme caldă și câteva ploi zgomotoase, din a doua parte a zilei, în Carpații Meridionali și de Curbură.

Vineri se anunță încă o zi caldă, cer senin și ploi sporadice mai ales în zona Meridionalilor. Vântul va prinde putere în masivele sud-vestice, la altitudini mari.

Sâmbătă temperaturile continuă să crească și atmosfera va fi senină. Doar izolat mai sunt câteva averse și vântul va sufla moderat la altitudini mari.

 

Vremea la mare

 

Pe litoral, urmează o zi cu temperaturi normale pentru luna iulie, soare, dar și înnorări și ploi trecătoare, după prânz. Vântul mai are unele intensificări, iar pe plajă se ating cel mult 27 de grade. Apa mării va avea valori cuprinse între 22 și 24 de grade Celsius.

Joi se anunță instabilitate și averse trecătoare și intensificări de vânt. În noaptea de joi spre vineri cerul se degajează treptat.

Vineri atmosfera va fi însorită, se încălzește ușor la loc și vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei.

Sâmbăta avem încă o zi frumoasă cu cer curat și un vânt mai intens. Pe plajă se ating cel mult 29 de grade, iar apa mării va avea între 23 și 25 de grade.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Avem caniculă și atmosferă greu de suportat în toată. Cât de cald va fi
Avem caniculă și atmosferă greu de suportat în toată. Cât de cald va fi

Astăzi, în jumătatea sud-vestică se face foarte cald, crește și disconfortul termic, iar în Oltenia și în Banat se instalează canicula.

Vreme frumoasă, dar și ploi în estul țării. Când se întoarce canicula
Vreme frumoasă, dar și ploi în estul țării. Când se întoarce canicula

Astăzi se face mai cald și vom avea vreme călduroasă în regiunile vestice și în cele sudice. Maximele termice pleacă de la 24 de grade în depresiuni și vor ajunge până la 34 de grade în sudul Olteniei.

Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Unde se vor înregistra 32 de grade
Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Unde se vor înregistra 32 de grade

Vremea, 4 iulie. Duminică avem vreme mai bună, soare dimineața și câteva averse mai pe seară, în zonele de deal și de munte și pe suprafețe mai restrânse în nord, centru și sud-est.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.