Vreme frumoasă și caldă în toată țara. Temperaturile se apropie de cele de vară

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se încălzește și temperaturile ajung la valori potrivite momentului, de la 20 grade în depresiuni, până la 27 de grade în zonele sudice.

 

O să avem o zi destul de însorită, dar și câteva reprize de ploaie, după-amiaza, prin vestul, nordul și centrul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, câțiva nori și temperaturi în creștere. Prin Bărăgan vor fi cu 5...6 grade mai mult decât ieri, dar se mai încălzește puțin și pe litoral și în deltă.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera devine foarte plăcută după prânz.

Citește și
Furtuna
Vremea azi, 19 mai 2021. Ploi cu tunete și fulgere în mai multe zone ale țării
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Se face mai cald decât ieri, de fapt ajungem la normal cu temperaturile, și o să avem în jur de 24...25 de grade.

Încălzirea vremii se simte astăzi și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Maximele ajung și aici pe la 25 de grade, vântul devine activ, iar spre seară apar ceva înnorări, poate și o aversă, două.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim atmosferă schimbătoare, câteva ploi zgomotoase în a doua parte a zilei și un vânt destul de insistent. Temperaturile cresc ușor față de ziua trecută și ajung pe la 22 de grade, iar după lăsarea nopții mai vin ceva ploi.

Și în vestul țării o să plouă puțin după-amiaza și seara. Vor fi ploi de scurtă durată, ce pot fi însoțite de tunete și fulgere. În ansamblu, însă, avem vreme bună și temperaturi agreabile, de până la 25 de grade.

În Transilvania, acum, dimineața este destul de frig în depresiuni, pe unde se înregistrează doar 2...3 grade.

Temperaturile cresc de la o oră la alta și pe la amiază depășesc 20 de grade aproape peste tot. Norii de ploaie apar îndeosebi în zonele de munte, pe unde și vântul are unele intensificări.

În Oltenia se anunță o zi foarte reușită, cu cer mai mult senin și temperaturi cât se poate de plăcute. După prânz se ating în jur de 25...26 de grade, iar la noapte s-ar putea să apară un pic de ceață pe la câmpie.

Și sudul țării are parte de vreme frumoasă, cu soare și vânt destul de liniștit. Se încălzește față de ziua trecută și maximele ajung pe la 27 de grade.

 

Vremea în țară

 

Vremea se încălzește în acest weekend. Astăzi, ajungem la normal cu temperaturile și o să avem atmosferă însorită, dar și câteva ploi de scurtă durată, prin vestul, nordul și centrul țării.

Duminică se face mai cald, iar în sudul țării se ating 31 de grade. După-amiază, în nord, centru și la munte apar ploi torențiale, cu descărcări electrice, căderi de grindină și vijelii. În rest avem vreme frumoasă.

Luni temperaturile scad ușor. Dimineața vor fi averse trecătoare în sud și în sud-est, iar mai târziu o să plouă la munte, în vestul și nord-vestul țării.

Marți se încălzește din nou, însă atmosfera devine instabilă în vest, nord, centru și la munte. Pe aici se anunță perioade cu înnorări, averse consistente și condiții de grindină. În sud și în sud-est găsim vreme bună și câțiva nori de ploaie mai pe seară, dar vântul se intensifică aproape peste tot.

 

Vremea în București

 

Începem cu Bucureștiul, pe unde weekend-ul ne-aduce vreme frumoasă și temperaturi în creștere. Astăzi se ating 27 de grade și avem o zi plăcută, cu cer mai mult senin și un pic de vânt.

Ziua de duminică ne-aduce soare și atmosferă de vară. Se face mai cald și temperatura urcă până la 30 de grade, iar noaptea se anunță 15...16 grade.

Vreme frumoasă avem și luni. Temperaturile scad ușor și ajung pe la 26 de grade. Norii apar destul de rar, așa că amiaza se anunță cât se poate de plăcută.

Marți se mai încălzește puțin. Vântul devine mai insistent, iar spre seară apar ceva înnorări, dar nu sunt anunțate ploi.

 

Vremea la munte

 

Încălzirea vremii se simte și în zonele de munte. Astăzi va fi soare în prima parte a zilei, dar mai târziu o să apară câteva reprize de ploaie, mai ales în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientalilor.

Duminică instabilitatea crește după prânz și vin averse locale, cu tunete, fulgere, poate și grindină. Se pot produce și vijelii, iar cel mai mult o să plouă în nordul Carpaților Orientali. În zona montană înaltă vântul va sufla cu peste 70 KM/h.

Luni ploile revin în a doua parte a zilei și vorbim tot despre averse, cu descărcări electrice și condiții de grindină. Vor fi și ploi torențiale, care vor aduce cantități mari de apă, îndeosebi în Orientalii nordici.

Marți se mai încălzește puțin. Instabilitatea cuprinde masivele din nordul și vestul țării, pe unde apar ploi zgomotoase, destul de consistente. În rest găsim vreme frumoasă, dar cu vânt puternic în zona înaltă din Meridionali.

 

Vremea la mare

 

Cel aflați pe litoral în acest weekend au parte de vreme bună și temperaturi în creștere. Astăzi maximele ajung pe la 21 de grade, iar norii apar destul de rar.

Duminică se face mai cald și temperaturile urcă până la 23 de grade, dar vântul devine mai insistent.

Vreme frumoasă avem și luni, soare, câțiva nori și un vânt cu intensificări trecătoare.

Și marți domină atmosfera însorită, dar temperaturile scad ușor și vântul mai are unele porniri pe timpul zilei. În tot acest interval, apa marii rămâne rece și va avea cel mult 15...16 grade.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 20 mai. Vom avea vreme rece şi instabilă, iar aversele pot lăsa în urmă cantităţi mari de apă
Vremea azi, 20 mai. Vom avea vreme rece şi instabilă, iar aversele pot lăsa în urmă cantităţi mari de apă

Vremea azi, 20 mai. Joi avem vreme rece şi instabilă, iar aversele pot lăsa în urmă cantităţi mari de apă.

Vremea azi, 19 mai 2021. Ploi cu tunete și fulgere în mai multe zone ale țării
Vremea azi, 19 mai 2021. Ploi cu tunete și fulgere în mai multe zone ale țării

Miercuri avem temperaturi normale în sud şi în sud-est, dar în celelalte zone, vremea se menţine rãcoroasã. Dupã-amiaza, vor fi averse şi descãrcãri electrice în Banat, în Crișana şi local în Maramureş, Transilvania şi Oltenia.

Vremea azi, 18 mai. Vânt puternic și ploi în toată țara
Vremea azi, 18 mai. Vânt puternic și ploi în toată țara

Marți avem vreme rece în vest, în nord şi în centru, iar vântul va sufla cu putere în toată ţara. În ţinuturile nordice, centru și la munte, apar averse cu tunete şi fulgere, iar ploile pot lăsa în urmă cantităţi foarte mari de apă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.