Cele mai eficiente 6 tratamente pentru Covid-19 descoperite până în prezent

Cel mai tânăr român ucis de Covid-19 avea doar 18 ani. Cum a fost posibil
StirilePROTV

Până la descoperirea unui vaccin sau a unui tratament 100% eficient pentru pacienții cu Covid-19, medicii au testat mai multe medicamente și terapii diferite pentru a-i trata pe cei care au contractat coronavirusul.

Iată care sunt cele mai promițătoare/eficiente 6 tratamente pentru pacienții cu Covid-19:

1. Dexametazonă

Dexametazona pare a fi o poveste de succes: un medicament foarte ieftin, care se găsește din belșug în întreaga lume și care s-a dovedit că salvează vieți, scrie The Guardian. Dexametazona face parte din grupul de medicamente numit corticosteroizi (glucocorticoizi). Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Oxford, 1 din 8 pacienți a fost salvat de tratamentul cu Dexametazonă.

Rezultatele studiului au fost anunțate la jumătatea lunii iunie, iar dezametazona este acum tratamentul standard pentru bolnavii cu forme grave de Covid-19. Datele sunt fiabile, deoarece provin din cel mai mare studiu privind tratamentele pentru Covid-19 din lume, care implică aproape toate spitalele din Marea Britanie.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

2. Tratamentul cu plasmă

Este vorba despre un tratament pe bază de plasmă care conține anticorpi, colectată de la persoane care au avut Covid-19 și s-au vindecat. Donald Trump a devenit un entuziast, anunțând autorizarea de urgență pentru tratament, despre care a susținut că ar putea preveni 35% din decese. Deși tratamentul cu plasmă a fost folosit cu succes pentru tratarea altor boli, majoritatea experților spun că nu există încă dovezi suficiente din studii cu privire la cât de bine funcționează și pe ce categorie de pacienți.

3. Remdesivir

Medicamentul a fost autorizat pentru utilizare în regim de urgență în SUA, India și Singapore și aprobat în Uniunea Europeană, Japonia și Australia pentru utilizare la persoane cu simptome severe. Este un medicament scump, produs de compania americană Gilead Sciences, inițial pentru hepatita C, la care nu era eficient. Ulterior, a fost folosit pentru tratamentul Ebola. În ceea ce privește Covid-19, Remdesivir pare că reduce durata spitalizării de la 15 la 11 zile, dar nu este clar dacă are un efect important asupra reducerii ratei deceselor.

4. Tocilizumab

Mai multe tipuri de tratamente antiinflamatorii sunt testate pentru a vedea dacă sunt eficiente. Când sistemul imunitar răspunde la coronavirus, poate provoca inflamații. Tocilizumab, un anticorp utilizat în mod normal pentru tratarea artritei reumatoide, se administrează prin injectare pentru a bloca proteina inflamatorie IL-6.

Pacienții care au primit tratamentul în Italia, în luna martie, când s-a atins cel mai mare număr de infectări, au părut să reacționeze bine și au fost mai puțin susceptibili să ajungă pe ventilator sau să moară. Însă, numărul celor care au reacționat la tratament a fost mic, fiind nevoie în continuare de un studiu pentru a analiza rezultatele celor care primesc și celor care nu primesc tratamentul.

5. Medicamentele pentru tensiune arterială

Oamenii de știință consideră că persoanele care iau medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale sunt sfătuiți să continue să le ia. Un studiu realizat de Universitatea din Anglia de Est a descoperit că riscul de a deceda sau de a avea o formă severă de Covid scade semnificativ pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Asta nu înseamnă că aceste medicamente ar fi de ajutor pentru oricine are infecție cu coronavirus dar care nu suferă de hipertensiune arterială.

6. Interferon beta inhalat

Un mic studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Southampton sugerează că un inhalator care conține interferonul beta, utilizat pentru tratarea sclerozei multiple, ar putea fi eficient.

Cei trei academicieni din spatele studiului, care au format o companie de tip spin-off pentru produsul lor în 2004, au devenit milionari pe hârtie când au anunțat rezultatele studiului lor pe pacienții cu Covid-19 în iulie. Studiul a implicat 101 pacienți din 9 spitale. Cei care inhalau medicamentul au părăsit spitalul mai devreme și au avut mai multe șanse să se recupereze, însă datele nu au fost publicate în întregime. Sunt necesare studii suplimentare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Țara care va lansa în spațiu un satelit din lemn. Vrea să construiască habitate de lemn pentru oameni pe Lună și pe Marte
Țara care va lansa în spațiu un satelit din lemn. Vrea să construiască habitate de lemn pentru oameni pe Lună și pe Marte

Oamenii de știință din Japonia speră să lanseze primul satelit din lemn în spațiu, după ce și-au asigurat un loc pe o rachetă SpaceX care va fi lansată la sfârșitul acestui an.  

NASA a depistat mișcare pe Europa, satelitul înghețat al lui Jupiter
NASA a depistat mișcare pe Europa, satelitul înghețat al lui Jupiter

Nava spațială Juno, care orbitează în jurul lui Jupiter, a fotografiat luna gigantică Europa și a observat mișcare aparentă în crusta sa înghețată. Este o caracteristică pe care NASA a poreclit-o deja ”Ornitorincul”.  

Singurul animal care ar putea supraviețui sfârșitului lumii. Pariul oamenilor de știință
Singurul animal care ar putea supraviețui sfârșitului lumii. Pariul oamenilor de știință

Cercetătorii și-au pus întrebarea ce animal ar putea rămâne în viață dacă ar veni sfârșitul lumii, iar rezultatul pe care l-au aflat esâte unul surprinzător.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.