În România a intrat carne de vită de la animale bolnave din Polonia. Anunțul ANSVSA

×
Codul embed a fost copiat

Jurnaliștii din Polonia au scos la iveală o poveste de groază. Într-un mic abator au fost sacrificate, spun ei, vite bolnave, iar carnea a ajuns la o fabrică de mezeluri, dar și spre export, inclusiv în România.

Autoritățile noastre confirmă informaţia, iar ANSVSA a retras de la vânzare și urmează să distrugă 1434 de kg de carne congelată de vită, cumpărată de o firmă din Ilfov de la compania poloneză care deține abatorul. Produsul nu ajunsese la vânzare.

În imaginile filmate cu o cameră ascunsă apar vite atât de bolnave încât nu se pot ține pe picioare. Animalele sunt târâte în interiorul abatorului.

Jurnalistul sub acoperire vorbește cu un lucrător, care, pare că ştie bine cum merg lucrurile.

”Nu fac asta ca să am eu vreun beneficiu, ce câștig eu?
Dar pentru unitate e profitabil, nu?
Da, pentru abator e profit pur.”

Citește și
boala infectioasa
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Când și-au dat seama că cel care îi interoghează nu e unul de-al lor, muncitorii l-au alungat și au încercat să închidă ușa abatorului.

Absolut șocant, există sute de oferte online pentru achiziționare de vite vii, bolnave, trimise fermierilor care cresc animale. Reporterul s-a dat drept posibil vânzător, într-o astfel de tranzacție dubioasă.

Reportajul difuzat la televiziunea poloneză TVN conține și alte scevente șocante. Iată un dialog dintre supervizor și reporterul sub acoperire

”- Să o cureți cum trebuie, înlătură toate părțile care nu arată bine.
- Înțeleg, trebuie aruncată partea asta...
- Da, orice mizerie, ca asta, orice nu arată bine...
- Și partea asta neagră?
- Taie, să nu se mai vadă nimic.
- Dar îți piere orice poftă, la ce e folosită carnea asta?
- Nu mai fi atât de dramatic... Nu știi niciodată ce mănânci.”

În reportaj se afirmă că vitele bolnave se sacrifică în mod regulat noaptea. Nici vorbă de prezența vreunui veterinar, sau de respectarea celor mai elementare norme în procesarea cărnii de consum. Potrivit jurnaliștilor polonezi, abatorul este deținut de o familie şi are aproximativ zece angajați. Ar aproviziona cu carne o fabrică de mezeluri din Polonia.

După difuzarea acestui reportaj incredibil, șeful Autorității Naționale Sanitar Veterinare a cerut inspecţii la toate abatoarele din țară.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Caz șocant: vaci bolnave, sacrificate la abator. Carnea a ajuns la o fabrică de mezeluri
Caz șocant: vaci bolnave, sacrificate la abator. Carnea a ajuns la o fabrică de mezeluri

În Polonia, o anchetă jurnalistică sub acoperire a dezvăluit un posibil atentat la siguranța alimentară. La un abator ar fi sacrificate, în mod regulat, vite bolnave, aflate în pragul pieirii!

România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni

România este înconjurată la ora actuală de gripă aviară, pesta rumegătoarelor mici, dermatoza nodulară, boli care evoluează în ţările vecine, a declarat preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, relatează Agerpres.

Numărul de focare de pestă porcină continuă să crească, deși au fost uciși 343.000 de porci
Numărul de focare de pestă porcină continuă să crească, deși au fost uciși 343.000 de porci

Numărul de focare de pestă porcină africană a urcat la 980, fiind localizate în 240 de localităţi din 13 judeţe, relatează News.ro, citând o informare a Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), de joi.

952 de focare de pestă porcină africană, în 233 de localități. Câte animale au fost sacrificate
952 de focare de pestă porcină africană, în 233 de localități. Câte animale au fost sacrificate

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că în prezent există 952 de focare de pestă porcină africană în 233 de localităţi din 13 judeţe şi 72 de cazuri la mistreţi.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.