Cum arată meniurile tradiționale de nuntă din zeci de țări

×
Codul embed a fost copiat

O călătorie culinară prin zeci de ţări datorită meniurilor tradiţionale de nuntă.

Este experienţa de care vă puteţi bucura în aceste zile dacă ajungeţi în Sibiu, unde are loc un eveniment care a adunat 200 de bucătari talentaţi din 30 de ţări.

Oferta este una bogată - de la antreuri cu brânzeturi şi mezeluri crud-uscate, supe şi ciorbe, până la fripturi şi dulciuri ispititoare.

După ce şi-au şters lacrimile, bucătarii din Moldova nu s-au lăsat mai prejos şi au întins mese bogate, ca la o nuntă tradiţională. Au pregătit de la pârjoale până la fasole bătută cu ardei copt şi alivenci cu smântâna şi dulceaţă de afine.

Nici oferta celor din Slovacia nu a fost uşor de ignorat. Au venit cu preparate care ne amintesc de perioada comunismului.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Jan Duda, chef din Slovacia: "Din epoca comunistă avem încă preparate cum e salata de parizer, o salată cu maioneză, fâşii de parizer, cu legume. Preparatele care sunt pe masă sunt traditioanle şi ele: placenka, din piciorul porcului, iar aici ceva dulce: babulka din ouă, lapte şi faină."

România este reprezentată la Congresul organizat în Sibiu de bucătari din toate regiunile tzării. Deşi au fost ispitiţi de bucăţele vecinilor străini, ai noştri apără cu tărie preparatele autohtone.

Pofticioşii care au trecut pragul evenimentului s-au declarat cuceriţi tot de preparatele româneşti.

Radu Zărnescu, organizator: "La ora actuală lumea trendy a gastronomiei s-a inspirat din meniul de nuntă indian, care e un meniu de flori comestibile şi am ajuns să vedem florile comestibile în toate platourile moderne."

Oaspeţii pricepuţi în bucătărie, dornici să se întreacă în preparate tradiţionale specifice nunţilor, au venit din toate colţurile lumii. Şi nu se sfiesc să îşi demonstreze măiestria chiar în fața curioşilor.

Evenimentul, care va mai dura încă trei zile, face parte din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
De la starea civilă direct la urnă. O tânără s-a prezentat la o secție de votare din Germania în rochie de mireasă
De la starea civilă direct la urnă. O tânără s-a prezentat la o secție de votare din Germania în rochie de mireasă

În Germania, doi români proaspăt căsătoriți au fost imediat după nuntă la secția de votare.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.