Concurs de gătit sarmale la Praid. O femeie a dezvăluit secretul preparatului ei

×
Codul embed a fost copiat

A mirosit toată Harghita a varză murată şi a afumătură, după ce 25 de echipe de bucătari şi-au dat întâlnire la Praid pentru a-şi măsura talentul la învelit sarmale.

Apoi le-au fiert în oale de lut sau la ceaun înghesuite unele în altele. Ca să facă impresie unii au pus de-a valma șorici, o rață întreagă şi chiar apă sărată de izvor.

În lupta cea dreaptă s-au aruncat bucătari din România, dar şi din Ungaria vecină.

Farkas Rozalia, concurentă: ”Sarmale cu ciscă, cu rață, cu ciolan şi cu piftele. De la mama, n-avea să pună decât rață, că erau săraci şi cu asta am rămas şi noi”.

Muntean Adel, participant: ”Secretul nostru este apa sărată de la centrul wellnes şi am luat o cantitate de 15 kilograme spate de poc şi ciolan cât încape ”

Citește și
marginimea sibiului
Așteptările turiștilor străini de la vacanța în România: "Și-au spus durerea lor"
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Zambori Attila, participant: ”Multe oase afumate cu ciolan, cu cârnaţ și cu toate astea, afumături și reţetele, care de care mai apetisante”.

Ruzs Molnar Nelli, participant Ungaria: ”Am preparat sarmalele cu varză special murată în cadă de lemn de producători din zona noastră. La final, pregătim un rântaş, pentru sarmale ca să prindă culoare”.

Peller Istvan, participant Ungaria: ”Am fiert un porc întreg… de fapt capul porcului pe care pe urmă am împărţit pentru mâncat, dar în zeama de la porc am fiert sarmalele, care au ca umplutură cârnaţi.”

O altă echipă a înlocuit ceaunul cu oalele de lut.

Zsalyinszki Zoltan, participant din Ungaria: ”Noi, după tradiţia noastră, pregătim sarmalele în oale de lut. Se coace în 4-5 ore”.

De pe margine spectatorii abia au aşteptat să guste din bunătăţile preparate.

O echipă a pregătit şi cea mai mică sârmă. Este cât un bob de orez şi a fost umplută cu migală, sub lupă.

Benko Andras, participant: ”Are toate ingredientele şi ce ţine de sarmale. Două ore cu patru sarmale din astea mici”.

În final cei mai buni au fost premiaţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Au umplut frigiderul cu mâncare de 1.000 de lei. Cât au aruncat din ea după Crăciun
Au umplut frigiderul cu mâncare de 1.000 de lei. Cât au aruncat din ea după Crăciun

Sarmale, cârnaţi, friptură, salată de boeuf, piftie, cozonaci - sunt cuvinte pe care acum abia le pronunţăm, nici vorbă să ne aşezăm din nou la masă.

Așteptările turiștilor străini de la vacanța în România:
Așteptările turiștilor străini de la vacanța în România: "Și-au spus durerea lor"

Mai sunt câteva zile până la Anul Nou, iar în Mărginimea Sibiului, gazdele se pregătesc pentru o nouă serie de oaspeţi. Turiştii se aşteaptă să fie primiţi cu sarmale, afumături, cozonaci şi prăjituri, drept urmare gopodinele nu-şi văd capul de treabă.

După sute de sarmale, turiștii au ieșit pe pârtiile de pe Valea Prahovei. ”Slăbim aici”
După sute de sarmale, turiștii au ieșit pe pârtiile de pe Valea Prahovei. ”Slăbim aici”

După atâtea sute de sarmale, kilometri de cârnaţi, tobe şi caltaboşi, turiştii de la munte au ieşit pe pârtii să se dezmorţească.

Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei
Mâncărurile de Crăciun, diferite în funcție de zonă. Ce este chișca, specifică Moldovei

Se ştie că românii gătesc de parcă ar avea mai multe guri, iar de sărbători, în special, se avântă într-un concurs naţional de burduşit frigiderele.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.