Studiu: Simţul mirosului după Covid-19 revine în general în termen de opt luni

Studiu șocant: Bolnavii de coronavirus și-ar putea pierde definitiv simțul mirosului. ”Poate fi devastator”
Getty

Cei care şi-au pierdut temporar mirosul din cauza COVID-19 se pot aştepta să şi-l recapete în câteva luni, susţine un studiu francez, potrivit DPA.

La 49 dintre cei 51 de subiecţi testaţi, simţul mirosului a revenit în termen de opt luni, însă la două persoane acesta era încă afectat după un an.

Cercetătorii au descris acest prognostic drept unul excelent.

Studiul a fost condus de Marion Renaud de la Hopitaux Universitaires Strasbourg şi publicat joi de Jama Open Network.

Echipa de cercetare a constatat că mirosul a revenit pe deplin la aproximativ 84% dintre participanţii la studiu după doar patru luni şi la 96% după 12 luni.

Citește și
Valeriu Gheorghiță
Gheorghiță: Vom avea o creştere a numărului de infectări cu COVID-19 în sezonul rece. O putem evita prin vaccinare
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Toţi participanţii au avut o pierdere iniţială a mirosului de peste şapte zile.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
SUA: Un avertisment privind inflamaţia cardiacă la tineri, inclus rapid în prospectele pentru Pfizer şi Moderna
SUA: Un avertisment privind inflamaţia cardiacă la tineri, inclus rapid în prospectele pentru Pfizer şi Moderna

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite va include rapid un avertisment privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi adulţi tineri în prospectele vaccinurilor pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Gheorghiță: Vom avea o creştere a numărului de infectări cu COVID-19 în sezonul rece. O putem evita prin vaccinare
Gheorghiță: Vom avea o creştere a numărului de infectări cu COVID-19 în sezonul rece. O putem evita prin vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că se aşteaptă la o creştere a infectărilor cu noul coronavirus în sezonul rece.

DOCUMENT. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor, de la 1 iulie. Terasele vor avea program până la 2:00
DOCUMENT. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor, de la 1 iulie. Terasele vor avea program până la 2:00

De la 1 iulie intră în vigoare noi măsuri de relaxare. Vom putea sta la terasă, club sau restaurant până la 2 noaptea, iar cei care au programate nunți, botezuri și aniversări pot primi până la 300 de invitați, în interior, dar în anumite condiții.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.