Începe Climate Change Summit. Cum poate România să devină lider în lupta împotriva schimbărilor climatice

Începe Climate Change Summit. Cum poate România să devină lider în lupta împotriva schimbărilor climatice

PARTENERIAT - Începe Climate Change Summit (19 - 20 octombrie, București), primul și cel mai amplu eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, cu focus pe identificarea soluțiilor aplicabile în multiple sectoare.

Oficiali guvernamentali, ai administrației locale și reprezentanți ai societății civile din România se alătură celor peste peste 1500 de participanți, români și străini, inovatori, antreprenori, cercetători, reprezentanți ai asociațiilor patronale și de business.

Pe parcursul celor două zile se vor prezenta soluții antreprenoriale, modele de lucru și proiecte sustenabile din toate colțurile lumii, dar vor avea loc și paneluri și evenimente cu focus pe situația actuală a României în ceea ce privește schimbările climatice și ce se poate face mai bine la nivel local pentru a avea un impact global.

Soluții locale cu impact global

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Climate Solutions for a Sustainable Romania este panelul în care Florin Spătaru și Mihaela Frăsineanu, consilieri de stat în Cancelaria Primului Ministru al României, precum și Ionuț Banciu, secretar de stat la Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu jurnalista Ligia Munteanu moderator, vor discuta despre soluții în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Un alt panel de interes local este și Climate Law in Romania, moderat de Mihnea Cătuți, Director de Cercetare al Energy Policy Group, la care vor participa Alexandra Bocșe, Consilier de Stat în Departamentul Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale, Alina Jalea, Consilier de Stat pentru Schimbările de Climatice în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și Ionuț Banciu, Secretat de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cadrul conferinței se vor dezbate subiecte esențiale, cum ar fi importanța orașelor sustenabile, care va fi abordat în panelul Sustainable cities of the future de către primarii Elena Lasconi (Câmpulung Muscel), Ciprian Ciucu (Sector 6, București) și Radu Mihaiu (Sector 2, București) și moderat de Claudiu Butacu, cofondator EFdeN & energiaTa.

Nature Based Solution from Romania - o serie de prezentări despre soluțiile locale care au în centrul atenției natura și despre care vor vorbi Florin Stoican, președintele asociației Kogayon și Directorul Geoparcului aspirant UNESCO „Oltenia de sub munte” și Alex Găvan, ecologist și alpinist de înaltă altitudine, co-fondator al platformei civice „Centura Verde”.

Panelul Romanian Startups for Climate va găzdui discutii despre soluțiile antreprenoriale pentru un viitor mai bun, în compania lui Alexandru Mureșan, CEO, Renergia, Sonia Micu, Partner & COO, OTOTO, Răzvan Pistolea, CEO, Digital Dryads, alături de jurnalistul Cosmin Stan, moderator.

Pentru prima prima zi a evenimentului, care aduce pe scena Operei Naționale peste 50 de speakers, români și internaționali, în paneluri și discuții despre un viitor sustenabil, locurile au fost epuizate. Întregul eveniment se poate urmări și online pe climatechange-summit.org. Prezentările de pe scena principală se vor putea viziona online și pe wedonthavetime.org.

În programul celei de-a doua zile se regăsesc conferințe, workshopuri și mese rotunde în peste 20 de locații din București, iar accesul se poate face pe bază de înscriere: https://climatechange-summit.org/apply-now/. Teme precum inovații din domeniul sustenabilității, politici climatice, finanțări verzi și economie circulară, conservarea naturii și acțiuni concrete în lupta împotriva schimbărilor climatice se regăsesc pe agenda Climate Change Summit 2023.

Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale în calitate de inițiator și partener fondator.

Despre Climate Change Summit

Climate Change Summit 2023 este organizat de Social Innovation Solutions împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și alături de Auchan România în calitate de partener strategic, Mastercard - climate partner, Romstal ca partener, cu susținerea Société Générale Global Solutions Center, European Climate Foundation,Energy Policy Group, Ursus, KangooPack, Danone, PORR, IKEA România, ALD Automotive, Volvo. Partener strategic instituțional Cancelaria Prim-Ministrului, alături de partenerii instituționali: Secretariatul General al Guvernului, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Primăria Câmpulung. Printre partenerii organizaționali se numără Confederația Patronală Concordia, Consiliul Investitorilor Străini, Romanian Business Leaders, Coaliția pentru Economie Circulară, Ambasada Sustenabilității, WWF România, EFdeN, Institutul European din România, Fundația Leaders, Envisia, Europe Direct, GEYC, Consiliul Tineretului din România, Carbon Expert, Infoclima, Valea Verde, Global Shapers Bucharest Hub, Solutions., Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Camera de Comerț Româno-Elenă.

Parteneri media: Stirileprotv.ro, Voyo, Radio România Cultural, Euronews România, Agerpres, Hotnews, Adevărul de weekend, The Diplomat, Sustainability Today, Nine O’Clock, Bursa, CEE Energy News, NewsEnergy, Mindcraft Stories, Școala9, The Woman, Green Report, Green-Forum.eu, Sustenabilitate.Biz, Guerrilla Verde, Inspirators, eEco.ro, Bursa,

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Despre Social Innovation Solutions
Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu câteva mii de IMM-uri și ONG-uri în fiecare an prin programe precum Academia de Sustenabilitate, Future Makers și Transformator. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate, trenduri de viitor și economie circulară ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România. Banca operează o rețea de 441 de unități și are active totale în valoare de 74,5 mld. lei (la 30 iunie 2023). BRD deține o poziție de lider pe piața de retail, este un jucător de top pe piața de corporate banking și liderul pieței românești de factoring. Ca actor social, BRD investește în cultură, educație, tehnologie și sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Sub această viziune a fost creată Fundația9, care coordonează platforma de jurnalism culturalScena9, dar și centrul culturalRezidenta9 din București. În educație, BRD a creatȘcoala9, o platformă de jurnalism specializat, și sprijină programe care susțin demersul profesorilor din sistemul formal, dar și planuri, idei și proiecte în sfera inovării și a tehnologiei. Cea mai nouă platformă de jurnalism lansată de BRD esteMindcraft Stories, care își propune să deschidă o conversație despre descoperiri din România și din lume, despre cum tehnologia ne atinge viețile, despre inteligența artificială, robotică, medicină și multe altele.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Risipa alimentară, o problemă tot mai gravă în România. Cum să nu mai aruncăm mâncarea la gunoi și să protejăm mediul
Risipa alimentară, o problemă tot mai gravă în România. Cum să nu mai aruncăm mâncarea la gunoi și să protejăm mediul

Industria alimentară este considerată de specialiști unul dintre cei mai mari poluatori. Cu toate că este nevoie de multe resurse pentru a produce mâncarea, în final mare parte din ea ajunge la gunoi.

Ce s-a întâmplat în România după introducerea garanției de 50 de bani pentru PET-urile returnate
Ce s-a întâmplat în România după introducerea garanției de 50 de bani pentru PET-urile returnate

Odată cu implementarea Sistemului de Garanție Returnare, RetuRO, bunele obiceiuri încep să dea rezultate. Peste o jumătate de miliard de ambalaje au fost reciclate.  

Soluții moderne pentru gestionarea deșeurilor textile. Ce trebuie să știm despre reciclarea hainelor
Soluții moderne pentru gestionarea deșeurilor textile. Ce trebuie să știm despre reciclarea hainelor

Gestionarea deșeurilor textile este complexă și, adesea, din această cauză hainele ajung să sfârșească aruncate la gunoi.  

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie
Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie.