Moțiunea împotriva ministrului Toader nu a mai fost supusă la vot. Ședința s-a suspendat

×
Codul embed a fost copiat

Deputații ar fi trebuit să dea miercuri votul final asupra moțiunii simple "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", inițiată de PNL și USR, prin cere se cere demiterea ministrului Justiției Tudorel Toader.

Cu toate acestea, votul a fost suspendat, deoarece președintele de ședință Florin Iordache a constatat că nu există cvorum, după ce deputații PSD au decis să nu participe la vot.

Deocamdată nu se știe exact când va fi reluat votul moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader.

”Nu poți să iei o decizie să nu participi definitiv de la vot, că nu facem grevă.” - a spus deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Reporter: Astăzi de ce ați decis să nu participați la vot?
Eugen Nicolicea: ”La această chestiune vă vor răspunde liderii de grup.”

Citește și
Florin Iordache si Liviu Dragnea
Florin Iordache l-a atacat dur pe Tudorel Toader și l-a ameninţat cu remanierea
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Reporter: E posibilă o remaniere în cadrul CeX-ului a lui Tudorel Toader?
Eugen Nicolicea: ”Știți că nu se remaniază în CeX”.

Dimineață, deputaţii PSD s-au întrunit în şedinţă de grup cu Liviu Dragnea, înaintea votului asupra moţiunii simple. Înaintea şedinţei, Lia Olguţa Vasilescu a spus că decizia în privinţa votului la moţiune se va lua în grupul parlamentar. "Decizia se va lua în grup, suntem un partid responsabil", a afirmat Vasilescu.

Potrivit unor surse politice, ea ar fi propus în ședința de grup ca parlamentarii PSD să nu se prezinte la moțiune. În schimb, Florin Iordache ar fi propus să se voteze împotrivă.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că formaţiunea sa nu-l va susţine pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cazul moţiunii simple îndreptate împotriva sa şi că parlamentarii Uniunii îl vor sancţiona prin vot.

"Nu-l vom susţine pe domnul Toader de data aceasta. E o moţiune simplă, e posibilitatea Parlamentului de a controla activitatea unui ministru din Executiv. Colegii mei mâine dimineaţă vor avea o şedinţă de grup, dar nu-l vom susţine pe domnul Toader în aceste condiţii. În moţiunea simplă sunt foarte multe lucruri cu care eu nu sunt de acord, dar în ceea ce priveşte OUG nu avem niciun argument raţional (...), nu se poate merge în acest hal în sistemul judiciar", a spus Kelemen Hunor la TVR1, potrivit Agerpres.

El a adăugat că parlamentarii nu pot fi consideraţi "idioţi utili".

"Noi, când am susţinut acele modificări la organizarea sistemului judiciar şi la cariera profesională a magistraţilor, prin care cele două cariere - a procurorilor şi judecătorilor - au fost separate, am susţinut un principiu sănătos, am susţinut o idee bună şi am făcut-o cu toată convingerea (...). Ministrul Justiţiei nu a venit în Parlament, nu a avut nicio poziţie, a spus doar că Parlamentul legiferează, ministerul nu se bagă, e treaba voastră în Parlament. Ca să ne trezim acum trei săptămâni că, brusc, Ministerul Justiţiei şi Guvernul legiferează şi întoarce tot ce am făcut noi (...), brusc domnul Toader legiferează în locul Parlamentului. Ca să vedem astăzi că iar a fost schimbată OUG 7, a fost repusă în varianta iniţială. (...) Nu putem să fim luaţi aşa, de pe o zi pe alta, să părem că am vorbit degeaba, am lucrat degeaba, că am fost, pur şi simplu, idioţii utili ai nu ştiu cui", a afirmat preşedintele UDMR.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, i-a cerut marţi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să spună când va da ordonanţa privind punerea în aplicare a articolelor declarate constituţionale din Codul penal şi Codul de procedură penală.

El a transmis că Opoziţia nu se poate baza pe PSD să treacă moţiunea, adăugând: "În PSD sunt două chestiuni foarte clare - atunci când consideri că ai greşit, îţi dai demisia din funcţia de ministru, sau există posibilitatea remanierii".

ALDE nu va vota în favoarea moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, a anunţat marţi deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu, precizând că Tudorel Toader este "unul dintre cei mai buni" miniştri, iar textul moţiunii este un pamflet.

Deputatul PMP Emil Paşcan a anunţat marţi că Partidul Mişcarea Populară va vota moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, afirmând că acesta ar trebui să demisioneze din funcţie. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Toader îi dă replica lui Florin Iordache: ”Îs mai mulți în partid, nu e numai el”
Toader îi dă replica lui Florin Iordache: ”Îs mai mulți în partid, nu e numai el”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, marţi seară, că, dacă se va decide remanierea sa, va respecta decizia şi va îndeplini atribuţiile până când va apărea în Monitorul Oficial numele următorului ministru al Justiţiei.

Florin Iordache l-a atacat dur pe Tudorel Toader și l-a ameninţat cu remanierea
Florin Iordache l-a atacat dur pe Tudorel Toader și l-a ameninţat cu remanierea

Florin Iordache l-a criticat, marţi, în plenul Camerei, pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cerându-i să spună când dă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale şi pentru revizuirea sentinţelor date de completurile de 5 judecători.

Ministrul Toader a prezentat modificările aduse ordonanței de urgență 7, privind justiția
Ministrul Toader a prezentat modificările aduse ordonanței de urgență 7, privind justiția

Ministrul Justiției Tudorel Toader a prezentat marți modificările care au fost aduse ordonanței de modificare a OUG 7, privind legile justiției, în ciuda avizului negativ care a fost dat de CSM.

Guvernul adoptă ordonanța de urgență de modificare a OUG 7, în ciuda avizului negativ al CSM
Guvernul adoptă ordonanța de urgență de modificare a OUG 7, în ciuda avizului negativ al CSM

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va adopta ordonanța de urgență de modificare a controversatei OUG 7, privind legile justiției, în ciuda avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Tudorel Toader, la dezbaterea moțiunii:
Tudorel Toader, la dezbaterea moțiunii: "Îmi asum tot ceea ce eu am făcut”

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost citită şi dezbătută marți în plenul Camerei Deputaţilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.