Dăncilă, după CEx PSD: "Am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE". Pro România nu intră la guvernare

×
Codul embed a fost copiat

Viorica Dăncilă a anunțat luni, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, că a avut întâlniri în cadrul coaliţiei în urma cărora s-a decis continuarea guvernării PSD-ALDE și ne-cooptarea Pro România la guvernare.

"În cadrul Comitetului Executiv de astăzi am abordat mai multe puncte importante pentru PSD. Un prim aspect a făcut referire la alianţa PSD-ALDE, la continuarea guvernării. Le-am spus colegilor că am avut întâlniri în coaliţie şi am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE, o guvernare importantă, care mai are multe lucruri de făcut, multe proiecte de implementat pentru români şi care trebuie să asigure stabilitatea României în continuare", a precizat Viorica Dăncilă. 

Mai multe imagini în galeria foto

Întrebată dacă s-a discutat despre ultimatumul dat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat înainte de CEx, prin care cerea restructurarea guvernamentală și un nou program de guvernare, Dăncilă a precizat: "Vreau să fac o precizare. PSD nu acceptă un ultimatum. Eu cred că discuțiile în cadrul unei alianțe sunt discuții aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de ultimatum dat de PSD către ALDE sau de ALDE către PSD. Am discutat cu președintele Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare, în cadrul CEx am discutat despre remaniere. Nu avem in vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniștrilor care nu au performat și la o ajustare a programului de guvernare, astfel încât să corespundă cerințelor populației".

Dăncilă: "Nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare"

 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ulterior, președintele PSD a fost întrebată dacă în cadrul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a discutat despre cooptarea celor de la Pro România în Guvern.

"Marea majoritate a colegilor au decis că nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare. Noi avem o alianță puternică cu care am pornit la drum și vrem să continuăm până în 2020", a spus Dăncilă.

Referitor la discuțiile pe care le-a avut cu președintele partidului Pro România, Victor Ponta, premierul a menționat: "Am avut o discuție cu Ponta despre o eventuală susținere a PSD, s-au abordat noțiuni generale, nimic punctual, pentru că nu puteam să mă angajez la nimic, până nu aveam o discuție în forul statutar al partidului. Am văzut declarațiile lui Ponta, care au nemulțumit PSD, și aceste lucruri au condus la această reticență de a coopta Pro România la guvernare".

Întrebată dacă Victor Ponta și-a exprimat clar intenția de a face parte din Guvern, în cadrul acestor discuții, Dăncilă a răspuns: "A lansat această ipoteză, de a veni la Guvernare, dar nu au fost discuții care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluție privind venirea la Guvernare".

Dăncilă: "Tăriceanu nu a cerut noi funcții de miniștri"

 

Președintele PSD a adăugat că Tăriceanu nu a cerut noi funcții de miniștri în Guvern, în schimbul continuării alianței. "Nu a făcut acest lucru și cred că acest lucru nu funcționează. Nu putem să cerem ceva în plus sau să condiționăm. Eu cred că aceste lucruri sunt discutate, am discutat despre reprezentarea în Guvern și astfel de discuții au avut un rezultat pozitiv", a precizat premierul României.

Întrebată dacă s-a răzgândit în privința restructurării de teama unui eventual vot în Parlamentul României, Dăncilă a precizat: "Nu mi-e teamă de un eventual vot în Parlamentul României, am trecut examenului votului și atunci când a fost ales președintele Camerei Deputaților și la moțiunea de cenzură. Cred că prioritar acum este programul de Guvernare, modul cum îl vom ajusta, și voi veni la 1 septembrie cu ajustarea programului de guvernare, după ce îl vom discuta cu colegii din alianță, și de modul în care ne vom organiza pentru câștigarea alegerilor prezidențiale".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Reacția lui Dăncilă, întrebată dacă se rupe coaliția de guvernare
Reacția lui Dăncilă, întrebată dacă se rupe coaliția de guvernare

Preşedintele PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă, a declarat luni, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al partidului, că nu se va rupe coaliţia de guvernare.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.