Război în Ucraina, ziua 148. Kievul va primi din partea Marii Britanii noi piese de artilerie şi peste 1.600 de arme antitanc

Marea Britanie afirmă că va continua să furnizeze Ucrainei peste 1.600 de arme antitanc, precum și zeci de tunuri de artilerie.

antitanc, ucraina
Getty

ȘtirileProTV.ro au transmis, joi, în format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

21-07-2022 23:20

Trupele Kievului mizează pe „Sfânta Javelin”, arma americană care distruge constant tancurile lui Putin

Ucrainenii exploatează cu mare succes și racheta antitanc americană, pe care au botezat-o Sfânta Javelin.

Mai multe informații și video, AICI.

21-07-2022 23:09

Poroşenko: Lavrov este un criminal de război, iar Putin un maniac împotriva vieţii umane

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko îi atacă în termeni duri pe Vladimir Putin, liderul Rusiei, și pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Articolul complet, AICI.

21-07-2022 22:49

Chișinăul, amenințat de un senator rus: Republica Moldova ar putea deveni o a doua Ucraină

Transformarea Republicii Moldova într-o a doua Ucraină prin concursul "patronilor" ei occidentali se va solda cu o catastrofă pentru ea, iar încercările Chişinăului de a impune schimbarea formatului operaţiunii de menţinere a păcii în Transnistria nu pot să conducă decât la destabilizare, a declarat joi Vladimir Djabarov, prim-vicepreşedintele Comisiei pentru Relaţii Internaţionale din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), citat de agenţia de presă rusă TASS, potrivit Agerpres.

Declarația integrală, AICI.

21-07-2022 22:24

Rusia şi Ucraina urmează să semneze vineri, la Istanbul, un acord privind exportul cerealelor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum şi reprezentanţi ai Rusiei şi Ucrainei vor participa la ceremonia de semnare, care va avea loc la ora 13.30 GMT la palatul Dolmabahçe din Istanbul, a adăugat sursa citată, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Mai multe detalii, AICI.

21-07-2022 21:29

Zelenski dezminte că ar fi bolnav și îi acuză pe hackerii ruşi că ar fi răspândit falsa informație

Volodimir Zelenski a postat o înregistrare video pe Instagram, din biroul său, pentru a-i asigura pe ucraineni că se simte bine, calificând drept fake al hackerilor ruşi o informaţie difuzată anterior că ar avea probleme de sănătate şi ar fi spitalizat.

Articolul integral, AICI.

21-07-2022 19:51

Viktor Orban și-a trimis emisarul la Moscova, să cumpere gaz

Șeful diplomației maghiare are programate întâlniri cu omologul său rus, dar și cu vicepremierii ruși însărcinați cu energia, industria şi comerţul. Obiectivul misiunii este achiziţionarea a 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale din Rusia, pe lângă volumele specificate în contractele pe termen lung.

Mai multe detalii, AICI.

21-07-2022 18:55

Lavrov: Rusia vrea să îşi dezvolte relaţia ''strategică'' cu Ungaria

Rusia se aşteaptă să îşi dezvolte relaţia "strategică" pe care o are cu Ungaria, în ciuda sancţiunilor adoptate de Uniunea Europeană împotriva Moscovei, a declarat joi şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, potrivit AFP.

Citește articolul integral AICI.

21-07-2022 17:53

Lukașenko: Occidentul, Ucraina şi Rusia trebuie să se înţeleagă pentru a evita "prăpastia războiului nuclear"

Occidentul, Ucraina şi Rusia trebuie să se înţeleagă pentru a evita "prăpastia războiului nuclear", a declarat, joi, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei.

Mai multe detalii, AICI.

21-07-2022 17:05

Olena Zelenska susține că fiul este afectat de războiul din Ucraina

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că războiul Rusiei în Ucraina i-a afectat propria familie şi l-a determinat pe fiul ei în vârstă de nouă ani să îşi piardă interesul pentru pasiunile din trecut şi să îşi dorească să devină militar.

Citește mai multe AICI.

21-07-2022 16:23

Șeful CIA afirmă că Putin este „mult prea sănătos”

Directorul CIA spune că Vladimir Putin se înșală dacă are impresia că poate câștiga războiul din Ucraina. În glumă, șeful spionajului din SUA a declarat despre liderul de la Kremlin că este „mult prea sănătos”.

Mai multe detalii, AICI.

21-07-2022 15:49

Marea Britanie va furniza peste 1.600 de arme antitanc Ucrainei

Marea Britanie va trimite zeci de tunuri de artilerie și peste 1.600 de arme antitanc în Ucraina, în cadrul celei mai recente livrări de arme occidentale pentru a contribui la consolidarea apărării acesteia împotriva Rusiei, a declarat secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Majorarea vine după ce, luna trecută, premierul Boris Johnson a promis un alt sprijin militar de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina.

"Împreună cu partenerii noștri internaționali, ne vom asigura că Ucraina are instrumentele necesare pentru a-și apăra țara de invazia ilegală a lui Putin", a declarat Wallace într-un comunicat, potrivit Al Jazeera.

Wallace a precizat că Marea Britanie va furniza, de asemenea, sisteme radar de contra-baterie, sute de drone și peste 50.000 de cartușe.

Marea Britanie a furnizat deja Ucrainei o serie de echipamente militare, inclusiv aproape 7.000 de arme antitanc, sute de rachete și vehicule blindate de luptă, și a asigurat, de asemenea, instruirea soldaților ucraineni.

21-07-2022 15:46

Trupe rusești au bombardat un depozit cu ajutoare umanitare în Nikolaev

Bombardamentele rusești au distrus un depozit din Nikolaev, care era plin cu ajutoare umanitare. 

21-07-2022 15:01

MAE rus: Kievul a atacat situl centralei de la Zaporojie, aflată sub controlul armatei ruse

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a acuzat joi Kievul că a efectuat lovituri cu drone la situl centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei, aflată din martie sub controlul forţelor ruse.

Citește mai multe AICI.

21-07-2022 11:25
21-07-2022 13:59

Kremlin: Toate problemele cu livrarea gazelor ruseşti către Europa sunt provocate de sancţiunile occidentale

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut joi că toate problemele cu livrarea gazelor ruseşti către Europa sunt provocate de sancţiunile occidentale.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 13:21

Rusia a pierdut 15.000 de militari în război până acum, afirmă şeful CIA

Aproximativ 15.000 de membri ai forţelor armate ruse şi-au pierdut viaţa de la începutul invadării Ucrainei, potrivit estimărilor directorului Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 13:11

Uniunea Europeană impune noi sancţiuni Moscovei, pe fondul invaziei în Ucraina

Uniunea Europeană a impus mai multe sancţiuni Rusiei, joi, pe fondul războiului din Ucraina, după ce statele membre ale blocului au susţinut o serie de măsuri care ar include importurile de aur şi ar înăspri controalele exporturilor asupra unor bunuri de înaltă tehnologie.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 12:24

Atac rusesc asupra Harkovului. Cel puțin două persoane au murit

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte nouăsprezece au fost rănite, printre care şi un copil, într-un atac asupra Harkovului, a declarat şeful administraţiei militare regionale Oleg Siniehubov, relatează The Guardian.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 11:24

Cine este ”micul Putin” care il imploră pe liderul de la Kremlin să îi invadeze țara

Susținătorii lui Vladimir Putin au implorat ca Rusia să le invadeze țara după ce o personalitate cheie din propaganda Kremlinului a făcut referire la Transnistria ca făcând parte din „planul” lor, scrie Mirror.co.uk.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 09:16

Gazoductul Nord Stream îşi reia activitatea după lucrările de întreţinere

Gazoductul Nord Stream care leagă Rusia de Germania şi-a reluat activitatea, joi, după zece zile în care a fost supus lucrărilor de întreţinere, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 09:01

Rusia a încălcat grav dreptul internaţional şi dreptul umanitar în Ucraina (raport ODIHR)

Experţi internaţionali au documentat încălcări grave pe scară largă ale dreptului umanitar şi dreptului internaţional de către trupele ruse de la începerea invaziei în Ucraina, indică un raport publicat de ODIHR.

Printre cazurile extrem de grave reţinute de raport se află bombardarea unui teatru din Mariupol, la jumătatea lunii martie, şi a gării centrale din Kramatorsk, la începutul lui aprilie, în ambele cazuri, despre care ODIHR afirmă că pot fi crime de război, înregistrându-se numeroase victime civile.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 08:56

Bill Burns, CIA: Cu exemplul ucrainean, problema pentru Beijing nu este „dacă”, ci „când” va invada Taiwanul

China învaţă lecţii din războiul purtat de Rusia în Ucraina care o fac pregătită să folosească forţa împotriva Taiwanului, a estimat miercuri şeful CIA, Bill Burns.

Ni se pare că (războiul din Ucraina, aşa cum este văzut de Beijing,) nu afectează cu adevărat întrebarea dacă liderii chinezi ar putea alege să folosească forţa împotriva Taiwanului în următorii ani, ci când şi cum vor face asta”, a declarat directorul CIA (principalului serviciu de informaţii al SUA).

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 08:53

Vladimir Putin, despre alternativa Europei privind încălzirea cu energie verde: „Dacă iarna e lungă și... nu bate vântul”

Cu alte cuvinte, Putin a spus că Rusia ar urma să reia joi livrările pentru germani și alte state europene, prin gazoductul Nord Stream 1, dar numai la debitul de dinainte de revizia anuală a gazoductului, adică la 40%, din capacitate.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 08:50

Şeful CIA spune că nu există informaţii că Putin ar fi bolnav

Nu există informaţii că Vladimir Putin este instabil sau că are o sănătate şubredă, a spus directorul CIA William Burns. 

Au existat tot mai multe speculaţii neconfirmate în presă conform cărora Putin, care împlineşte 70 de ani în acest an, ar putea fi bolnav, posibil de cancer, dar William Burns a spus că nu există dovezi care să sugereze acest lucru, glumind că părea „prea sănătos”.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 07:16

Banca centrală a Rusiei a relaxat din nou restricţiile de pe piaţa valutară

Banca centrală a Rusiei va permite băncilor din ”ţări neprietenoase” să tranzacţioneze între valute străine pe pieţele valutare din Rusia, a anunţat miercuri autoritatea de reglementare.

Citește mai mult AICI.

21-07-2022 07:15

Zelenski: Rusia foloseşte Ucraina ca teren de testare pentru a ataca alte ţări

Rusia foloseşte Ucraina ca un teren de testare pentru posibile alte atacuri împotriva altor ţări europene, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește mai mult AICI.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Zelenski: Rusia foloseşte Ucraina ca teren de testare pentru a ataca alte ţări
Zelenski: Rusia foloseşte Ucraina ca teren de testare pentru a ataca alte ţări

Rusia foloseşte Ucraina ca un teren de testare pentru posibile alte atacuri împotriva altor ţări europene, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Dîncu: În teritoriile ocupate, rușii au început să distribuie paşapoarte, să lucreze la sistemele de pensii și salarizare
Dîncu: În teritoriile ocupate, rușii au început să distribuie paşapoarte, să lucreze la sistemele de pensii și salarizare

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, este de părere că ruşii nu s-au oprit în Ucraina, ci doar şi-au refăcut stocurile şi a precizat că în teritoriile ocupate s-au distribuit paşapoarte noi ruseşti, s-a lucrat la sistemul de pensii şi la salarizare.

Zelenski: Rusia foloseşte Ucraina ca teren de testare pentru a ataca alte ţări
Zelenski: Rusia foloseşte Ucraina ca teren de testare pentru a ataca alte ţări

Rusia foloseşte Ucraina ca un teren de testare pentru posibile alte atacuri împotriva altor ţări europene, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Dîncu: În teritoriile ocupate, rușii au început să distribuie paşapoarte, să lucreze la sistemele de pensii și salarizare
Dîncu: În teritoriile ocupate, rușii au început să distribuie paşapoarte, să lucreze la sistemele de pensii și salarizare

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, este de părere că ruşii nu s-au oprit în Ucraina, ci doar şi-au refăcut stocurile şi a precizat că în teritoriile ocupate s-au distribuit paşapoarte noi ruseşti, s-a lucrat la sistemul de pensii şi la salarizare.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă