Război în Ucraina, ziua 128. Kievul solicită aliaților sisteme moderne de apărare antirachetă, după atacul rusesc din Odesa

Kievul afirmă că 18 persoane au fost ucise în atacurile din Odesa. Loviturile au loc la o zi după ce Rusia a anunțat că își retrage trupele de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră.

sisteme antiracheta, nato
Imago

Știrile PRO TV.ro v-au prezentat, vineri, în format LIVE TEXT, cele mai noi informații despre războiul din Ucraina.

01-07-2022 13:53
01-07-2022 22:08

SUA, un nou pachet de ajutor militar de 820 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA au anunțat, vineri, că vor acorda Ucrainei un ajutor militar suplimentar în valoare de 820 de milioane de dolari.

Noul pachet de ajutor va include noi sisteme de rachete sol-aer și radare de contra-artilerie pentru a răspunde la loviturile cu rază lungă de acțiune ale Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei.

De asemenea, Pentagonul a anunțat că va furniza până la 150.000 de cartușe de artilerie milimetrică ucrainenilor.

Anunțul de vineri marchează cel de-al 14-lea pachet militar trimis din stocurile Departamentului Apărării către Ucraina din august 2021. În total, SUA au furnizat Ucrainei arme și pregătire militară în valoare de peste 8,8 miliarde de dolari, notează The Guardian.

01-07-2022 21:50

UE pregătește un plan de urgență pentru a se lipsi de combustibilul rusesc

Executivul Uniunii Europene a decis să întocmească un plan de urgență pentru a ajuta țările membre să se lipsească de energia rusească în urma războiului din Ucraina.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că inițiativa se va baza pe măsurile UE de a renunța la cărbunele, petrolul și gazele naturale rusești și va completa un efort la nivelul întregului bloc pentru a accelera dezvoltarea energiei regenerabile, cum ar fi energia eoliană și solară, conform Sky News.

01-07-2022 20:56

Kievul solicită sisteme moderne de apărare antirachetă, după atacul rusesc din Odesa

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a condamnat Rusia pentru atacurile cu rachete asupra regiunii Odesa din sudul Ucrainei, soldate cu cel puțin 21 de morți și zeci de răniți.

Kuleba a cerut ca sisteme moderne de apărare antirachetă să fie trimise în Ucraina, îndemnând aliații să "ne ajute să salvăm vieți și să punem capăt acestui război", relatează The Guardian.

„Statul terorist Rusia își continuă războiul împotriva civililor cu lovituri de rachete peste noapte în regiunea Odesa, ucigând zeci de persoane, inclusiv copii. Îndemn aliații să furnizeze Ucrainei sisteme moderne de apărare antirachetă cât mai curând posibil. Ajutați-ne să salvăm vieți și să punem capăt acestui război”, a transmis Kuleba, pe Twitter.

01-07-2022 20:42

Papa Francisc: ONU este incapabilă de a pune capăt războiului din Ucraina

Papa Francisc a declarat că Organizația Națiunilor Unite este incapabilă de a stopa războiul din Ucraina.

Într-un interviu în limba spaniolă acordat agenției naționale de știri argentiniene Télam, suveranul pontif a spus că statutul ONU "nu oferă organizației acest tip de putere".

Papa a spus că, deși ONU este capabilă să ajute la prevenirea războaielor, nu are "puterea de a-și afirma autoritatea" asupra războiului din Ucraina și a altor conflicte din lume.

De asemenea, a cerut "curaj și creativitate" din partea instituțiilor internaționale, spunând că ambele sunt necesare pentru a ajuta la rezolvarea unor conflicte foarte grave, potrivit BBC.

01-07-2022 20:36

Rachetele rusești au lovit, joi noapte, un bloc de locunțe și un centru de recreere într-o stațiune estivală la marginea Odesei.

01-07-2022 20:10

Norvegia promite un ajutor de un miliard de euro pentru Ucraina

Prim-ministrul Norvegiei a promis un sprijin de un miliard de euro pentru Ucraina pentru restul anilor 2022 și 2023.

Jonas Gahr Stoere a declarat reporterilor în cadrul unei conferințe de presă alături de președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy că fondurile vor ajuta Ucraina să se apere, să sprijine persoanele aflate în dificultate și cu eforturile de reconstrucție, informează Al Jazeera.

01-07-2022 19:50

Kremlin; NATO nu există decât prin rivalitatea cu Rusia

Adjunctul ministrului rus de Externe, Alexander Grushko, a declarat, vineri, că NATO este angajată într-o profundă "demonizare" a Rusiei doar pentru că, fără Moscova ca adversar, însuși sensul NATO dispare.

"Pentru a dovedi necesitatea propriei sale existențe, s-a dovedit că NATO nu poate trăi fără un adversar. Este ca un pește aruncat în gheață. De aceea a fost inventată demonizarea Rusiei", a subliniat el.

Grushko a mai remarcat că, contrar scopului său de a îmbunătăți securitatea tuturor membrilor săi, NATO duce la deteriorarea condițiilor de securitate în țările membre de la periferia alianței, potrivit Baha.com.

01-07-2022 18:54

Finlanda: Războiul în Europa, dincolo de Ucraina, este "desigur" o posibilitate

Ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a declarat pentru CNN că războiul în Europa dincolo de Ucraina este o posibilitate.

"Bineînțeles că este o posibilitate. Și de aceea este atât de important să sprijinim Ucraina în acest moment", a declarat Haavisto pentru sursa citată.

01-07-2022 18:01

Zelenski: Aderarea Ucrainei la UE nu ar trebui să dureze ani sau decenii

Volodimir Zelenski a cerut un proces mai rapid de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană și spune că procesul nu ar trebui să dureze ani sau decenii.

"Trebuie să parcurgem rapid această cale. Îi îndemn pe toți cei care dețin funcții guvernamentale să își vadă datoria, activitatea în vederea aderării la UE, ca pe o luptă în prima linie pentru statul nostru, pentru Ucraina, pentru voi și pentru mine", a declarat el, adăugând că atacul rusesc de la Odesa a întărit urgența aderării la UE.

"Trebuie să lucrăm la pregătirile pentru aderarea la UE cu aceeași intensitate și responsabilitate pe care le-am pus în pregătirea candidaturii", a adăugat liderul ucrainean, conform BBC.

01-07-2022 17:20

Kremlinul respinge acuzațiile privind atacul de la Odesa, în urma căruia au murit 19 civili

Kremlinul a respins acuzațiile potrivit cărora rachete rusești ar fi lovit vineri dimineața devreme o clădire de apartamente din apropierea portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră.

Autoritățile ucrainene au declarat că rachete rusești au lovit o clădire de apartamente și centre de recreere, ucigând cel puțin 19 persoane și rănind zeci. Guvernatorul regional Maksym Marchenko a declarat că printre morți se numără și doi copii.

"Aș dori să vă reamintesc cuvintele președintelui că forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o teleconferință cu reporterii, potrivit Reuters, citată de The Guardian.

01-07-2022 16:56

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat, vineri, că noua operațiune militară a Ankarei în nordul Siriei ar putea începe "în orice moment".

"Întotdeauna spun că putem începe operațiunea în orice moment, în timpul nopții. Nu ar trebui să ne îngrijorăm și să ne grăbim, mai ales că lucrăm în zonă. Sper că vom începe operațiunea atunci când va veni ora", a declarat Erdogan reporterilor după ce s-a întors de la summitul NATO de la Madrid.

Anterior, președintele turc a declarat că principalul obiectiv al operațiunii planificate în Siria este de a extinde zona de securitate de 30 de kilometri stabilită în regiunea de nord-vest a țării.

Anterior, Washingtonul a avertizat Ankara să se abțină de la lansarea unei operațiuni militare în Siria, subliniind că ofensiva ar "submina stabilitatea regională", anunță Baha.com.

01-07-2022 16:40

Şcolile din Kiev se vor redeschide în septembrie

Şcolile din capitala Kiev se vor redeschide pe 1 septembrie, iar educaţia va fi asigurată în prezenţa elevilor, au anunţat vineri autorităţile din capitala Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Unităţile de învăţământ, care au funcţionat online de la invazia rusă lansată pe 24 februarie, sunt momentan închise ca urmare a vacanţei şcolare de vară.

"Cea mai importantă misiune la începutul anului şcolar este asigurarea siguranţei elevilor şi a profesorilor", a declarat Olena Fidanian, şefa departamentului de educaţie şi ştiinţă din cadrul primăriei, într-un comunicat.

Împrejurimile clădirilor vor fi inspectate pentru excluderea prezenţei dispozitivelor explozive, iar adăposturile antiaeriene din şcoli vor fi aprovizionate cu apă, medicamente şi alte produse de bază.

01-07-2022 16:00

Finlanda: Nu modificăm nicio lege pentru a mulțumi Turcia

Ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a declarat, vineri, că nu vor fi luate în considerare modificări legislative pentru a "mulțumi" solicitările Turciei, subliniind că Helsinki va extrăda persoanele solicitate de Turcia doar dacă există motive suficiente.

"Dacă condiția pentru ratificarea de către Turcia a aderării Finlandei la NATO este o modificare a legislației noastre, este puțin probabil ca Finlanda să facă astfel de concesii", a declarat Haavisto pentru Yle. Finlanda s-a angajat să nu extrădeze persoane care se confruntă cu tortura sau pedeapsa cu moartea, potrivit ministrului de externe, adăugând că kurzii din Suedia și Finlanda nu ar trebui să fie "îngrijorați", deoarece urmărirea penală va fi luată în considerare doar în cazuri de activitate teroristă.

Haavisto a subliniat că nu se vor face modificări la memorandum "în afară de ceea ce este menționat în document". Cu o zi înainte, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat că Ankara se va opune aderării țărilor nordice la NATO dacă acestea nu își vor respecta promisiunile făcute la summitul alianței de la Madrid, notează Baha.com.

01-07-2022 15:14

Nouă actualizare a bilanțului deceselor din Odesa

Nouă actualizare a bilanțului deceselor din Odesa: cel puțin 20 de persoane au murit, a transmis Serviciul pentru Situații din Urgență din Ucraina.

01-07-2022 15:10

Separaţiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, unde doi britanici şi un marocan au fost condamnaţi la moarte, anunţă că pedeapsa cu moartea va începe să fie aplicată din 2025, potrivit unui cod penal actualizat al Republicii Populare Doneţk, scrie Reuters.

01-07-2022 15:05

UE vrea să interzică aurul rusesc în noul său pachet de sancţiuni

Uniunea Europeană lucrează la un nou set de sancţiuni, care să vizeze aurul rusesc, pentru a copia o iniţiativă a G7 destinată să restrângă şi mai mult resursele de venituri ale Moscovei, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Rusia este al doilea mare producător mondial de aur, iar în 2021 exporturile sale de metal galben sunt estimate la 12,6 miliarde de lire sterline. La începutul acestei săptămâni, Marea Britanie, SUA, Japonia şi Canada au dezvăluit planuri referitoare la interzicerea de noi importuri de aur din Rusia, în ideea de a limita capacitatea lui Vladimir Putin de a-şi finanţa forţele armate, precum şi încercările oligarhilor ruşi de a evita impactul sancţiunilor financiare prin achiziţionarea de aur.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, pregătirile pentru un nou pachet de sancţiuni europene care să vizeze Rusia sunt în derulare, iar unele state membre vor includerea de măsuri suplimentare la propunerile Bruxelles-ului, înaintea ca acestea să fie prezentate statelor membre spre aprobare.

În plus, noul pachet va include şi revizuiri la măsurile aprobate anterior, precum ajustări la regulile cu privire la tranzitul bunurilor supuse la sancţiuni spre enclava rusească Kaliningrad, au dezvăluit sursele, care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

01-07-2022 15:00

„Rusia și Belarus continuă să crească cooperarea lor în sfera politică, comercială, economică, culturală și umanitară”, a spus Vladimir Putin într-un mesaj video adresat la forumul Rusia-Belarus.

„Presiunea politică și socială fără precedent a așa-numitului colectiv occidental ne împinge să grăbim procesul de unificare. Împreună este mai ușor să reducem daunele produse de sancțiunile ilegale, este mai ușor să stabilim producția de produse solicitate, să dezvoltăm noi competenție și să extindem cooperarea cu țările prietene”, a mai spus Putin.

01-07-2022 14:52

Putin a crescut riscul unui război economic cu Occidentul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret de preluare a controlului deplin asupra proiectului de gaze şi petrol Sahalin-2 din Orientul Îndepărtat al Rusiei.

01-07-2022 14:19

Bulgaria a efectuat o explozie asupra unei mine navale din Marea Neagră

Armata Bulgariei a efectuat o explozie controlată asupra unei mine navale din epoca sovietică, în apropierea Mării Negre, scrie Sky News.

Țările cu deschidere la Marea Neagră au început să raporteze astfel de mine de la începutul războiului din Ucraina.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de plantarea acestora.

01-07-2022 14:00

Rusia susține că nu a atacat Odesa

Kremlinul neagă că ar fi atacat o clădire de apartamente și campinguri de vacanță din Odesa.

19 persoane au murit în urma atacurilor, iar 38 de persoane, inclusiv șase copii și o femeie însărcinată, au fost spitalizate cu răni.

01-07-2022 12:51

La Mariupol a mai fost descoperită o groapă comună, cu peste 100 de cadavre

Consilierul primarului ucrainean al oraşului Mariupol, port strategic la Marea Azov aflat în prezent sub controlul trupelor ruse, a anunţat vineri descoperirea unei alte gropi comune cu peste 100 de cadavre, indicând totodată că exhumările au fost practic suspendate, relatează EFE şi Unian.

"Descoperiri triste în fiecare săptămână. O nouă groapă comună sub ruinele de pe malul stâng. Strada Kievskaia, 53. Din nou peste 100 de cadavre rămase de la sfârşitul lunii februarie", a transmis Petro Andriuşcenko într-un mesaj pe Telegram.

El spune că, în apropierea acesteia, "ocupanţii caută să îndepărteze molozul şi nu spun nimic despre vreo reînhumare" a corpurilor neînsufleţite. "Oamenii continuă să trăiască ca în nişte caverne", afirmă Andriuşcenko.

"Exhumările sunt practic suspendate. Autorităţile de ocupaţie sunt într-atât de preocupate de crearea unei imagini a restaurării oraşului încât nu le mai arde de reînhumări. Mormintele temporare din faţa blocurilor devin treptat permanente", mai spune el.

01-07-2022 12:45

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a vizitat Belarus

„Viitoarea ordine mondială este în joc. Ne vom întoarce la origini și vom respecta în practică principiile Cartei ONU, mai ales principiul egalității suverane a statelor, altfel lumea va fi cufundată în haos pentru o lungă perioadă de timp. Alegerea noastră este clară: susținem respectarea necondiționată a dreptului internațional. Vom susține această poziție împreună cu Belarus și ceilalti parteneri care împărtășesc aceste abordări, ceea ce a fost confirmat la summitul BRICS și în documentele finale adoptate la acest eveniment”, a spus Lavorv.

01-07-2022 12:29

Rusia susține că a capturat rafinăria din Lisiceansk

Rusia susține că a capturat rafinăria din Lisiceansk, potrivit agenției de presa rusă RIA Novosti.

Ucraina încă nu a confirmat informația, însă dacă este reală ar putea indica o nouă lovitură pentru forțele ucrainene în timp ce luptă pentru a păstra controlul asupra orașului.

01-07-2022 12:11

Cel puțin 19 persoane au murit în atacurile din Odesa

Numărul victimelor atacului din Odesa a crescut la 19, anunță Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

01-07-2022 12:02

Numărul persoanelor ucise în atacul de miercuri din Nikolaev a ajuns la 8, potrivit The New Voice of Ukraine.

01-07-2022 11:37

Cadavrele militarilor uciși la Azovstal sunt duse la morga din Bucea

La morga din orașul Bucea, lângă Kiev, au început să fie aduse cadavrele militarilor ucraineni morți în oțelăria Azovstal din Mariupol. Autoritățile încearcă să-i identifice și să afle cum au murit.

01-07-2022 10:22

Rusia continuă asaltul asupra Lisiceansk

Trupele ruse încearcă să încercuiască forţele ucrainene la periferia oraşului Lisiceansk, în regiunea Lugansk (estul Ucrainei) pentru a putea prelua controlul ultimei redute importante ucrainene în această regiune din Donbas, pe care o asediază de mai multe săptămâni, relatează vineri EFE şi Unian.

Ruşii atacă cu tiruri de artilerie puţinele poziţii pe care ucrainenii le mai deţin la Lisiceansk, indică Statul Major General al forţelor armate ucrainene într-un buletin cu situaţia de pe front, publicat vineri pe pagina sa de Facebook.

"Inamicul încearcă să preia controlul" asupra unui tronson al autostrăzii care leagă de Lisiceansk de Bahmutul vecin, "dar nu prea reuşeşte", susţine înaltul comandament ucrainean.

Concomitent, ruşii "desfăşoară operaţiuni de asalt cu scopul de a bloca sprijinul logistic pentru unităţile ucrainene din această zonă".

01-07-2022 10:10

Bilanțul deceselor din Odesa: 18, între care 2 copii

Încă o persoană s-a adăugat la bilanțul deceselor din Odesa. Astfel, numărul morților a ajuns la 18. Între aceștia se numără și 2 copii.

01-07-2022 08:41

Putin face din spionajul industrial o prioritate pentru serviciile de informaţii externe

Kremlinul mizează pe spionaj industrial pentru dezvoltarea Rusiei, în contextul în care această ţară se confruntă cu sancţiuni occidentale, notează vineri DPA.

"Ca şi în trecut, una dintre priorităţile în activitatea SVR (serviciile de informaţii externe) este de a sprijini dezvoltarea potenţialului industrial", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin joi, în cursul unei vizite la sediul SVR, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Acest lucru este deosebit de important având în vedere sancţiunile occidentale, a subliniat el.

Munca agenţilor este una dintre cele mai importante activităţi, potrivit lui Putin.

Ei trebuie nu doar să obţină informaţii din industrie, dar şi să furnizeze baza pentru planificarea strategică şi analiza proceselor internaţionale, a declarat liderul rus.

01-07-2022 08:07

Zelenski: Situația din Donbas rămâne cea mai gravă, extrem de dificilă

Volodimir Zelenski a transmis că luptele din estul Ucrainei se întețesc în timp ce Rusia continuă asaltul pentru a captura teritoriile separatiste.

„Situația din Donbas rămâne cea mai gravă, extrem de dificilă. Superioritatea în foc a ocupanților este încă extrem de tangibilă - au luat deja totul din rezervele lor pentru a ne lovi: regiunea Luhansk, regiunea Donețk”, a spus el joi seara.

Președintele a mulțumit soldaților ucraineni și a spus că este „recunoscător tuturor celor care apără poziția noastră în astfel de condiții”.

Acesta este pur eroism, a mai spus el.

De asemenea, Zelenski a mai lăudat luptătorii ucraineni, inclusiv tunieri, piloți ai aviației armatei și ai Forțelor Aeriene, comandamentul „Oleksandriya” pentru eliberarea Insulei Șerpilor de forțele ruse după luni de zile.

„Fără îndoială, cuvântul principal al zilei este Zmiinyi. Aparent, s-a vorbit la fel de mult despre Zmiinyi abia în ziua în care nava rusă a ajuns acolo. Apoi nava a plecat - pentru totdeauna, iar acum insula este din nou liberă. Sunt recunoscător Serviciului de Informații de Apărare a Ucrainei, luptătorilor de la „Alpha”, le sunt recunoscător trăgarilor noștri, piloților aviației armatei și Forțelor Aeriene, comandamentului „Oleksandriya””, a spus el.

Președintele a adăugat că insula, cunoscută drept Insula Zmiinyi în Ucraina, este un punct strategic și „schimbă semnificativ situația din Marea Neagră”.

„Nu garantează încă siguranța, nu garantează că inamicul nu se va întoarce. Însă limitează acțiunile ocupanților semnificativ. Pas cu pas, îi vom da afară din marea noastră, de pe pământul nostru și de pe cerul nostru”, a mai spus Zelenski.

01-07-2022 07:59

Bilanțul deceselor din Odesa este în creștere

Bilanțul deceselor în urma atacurilor din Odesa este în creștere. Cel puțin 17 persoane au fost declarate decedate până la această oră.

01-07-2022 07:28

Ucraina a început să exporte energie electrică într-un mod ''semnificativ'' spre Uniunea Europeană, prin România, a anunţat joi seara preşedintele Volodimir Zelenski.

01-07-2022 07:10

Atac în Odesa. 14 persoane au murit

Două atacuri au lovit Odesa: unul a avut loc asupra unei clădiri rezidențiale, iar altul asupra unui centru de recreație.

Un magazin atașat clădirii rezidențiale a fost cuprins de flăcări.

14 oameni au murit, iar 30 (inclusiv 3 copii) au fost răniți.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Medicii i-au spus că este constipată și au trimis-o acasă. După câteva ore a murit
Medicii i-au spus că este constipată și au trimis-o acasă. După câteva ore a murit

Părinții unei eleve care a murit la câteva ore după ce medicii au diagnosticat-o cu constipație și au trimis-o acasă de la Urgențe vor să afle adevărul.

 

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă

Exercițiu de amploare al Rusiei în Oceanul Atlantic. Au fost lansate rachete de înaltă precizie
Exercițiu de amploare al Rusiei în Oceanul Atlantic. Au fost lansate rachete de înaltă precizie

O fregată şi un submarin cu propulsie nucleară ale marinei militare ruse au efectuat exerciţii în Oceanul Atlantic în drumul lor către Cuba, a anunţat, marţi, Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Medicii i-au spus că este constipată și au trimis-o acasă. După câteva ore a murit
Medicii i-au spus că este constipată și au trimis-o acasă. După câteva ore a murit

Părinții unei eleve care a murit la câteva ore după ce medicii au diagnosticat-o cu constipație și au trimis-o acasă de la Urgențe vor să afle adevărul.

 

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă

Exercițiu de amploare al Rusiei în Oceanul Atlantic. Au fost lansate rachete de înaltă precizie
Exercițiu de amploare al Rusiei în Oceanul Atlantic. Au fost lansate rachete de înaltă precizie

O fregată şi un submarin cu propulsie nucleară ale marinei militare ruse au efectuat exerciţii în Oceanul Atlantic în drumul lor către Cuba, a anunţat, marţi, Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă