Război în Ucraina, ziua 114. Marea Britanie va coordona instruirea soldaților ucraineni: Ar putea schimba ecuația luptei

Orașul Lisihansk, din estul Ucrainei, a fost bombardat intens în ultimele ore. Cel puțin patru persoane au fost ucise și șapte au fost rănite. Rachetele au lovit, printre altele, un centru cultural în care se adăposteau peste 40 de persoane.

soldati, Ucraina
Telegram

Știrile PRO TV.ro v-au prezentat, vineri, în format LIVE TEXT, cele mai noi informații despre războiul din Ucraina.

17-06-2022 22:12

Marea Britanie va coordona instruirea soldaților ucraineni

Premierul Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie va superviza un nou program de instruire de trei săptămâni pentru soldații ucraineni, care ar "schimba fundamental ecuația războiului".

"În timp ce soldații ucraineni trag cu rachete britanice în apărarea suveranității națiunii dumneavoastră, ei o fac și în apărarea libertăților pe care le considerăm de la sine înțelese. Acesta este motivul pentru care i-am oferit președintelui Zelenskyy un nou program major de pregătire militară care ar putea schimba ecuația acestui război - valorificând cea mai puternică dintre forțe, determinarea ucraineană de a câștiga", a transmis premierul britanic.

Programul are capacitatea de a antrena până la 10.000 de soldați la fiecare 120 de zile, fiecare soldat urmând să petreacă trei săptămâni la cursul de pregătire în afara Ucrainei, învățând abilități de învingător în luptă pentru linia întâi, precum și pregătire medicală de bază, securitate cibernetică și tactici de contraexplozie, informează Al Jazeera.

17-06-2022 22:07

Von der Leyen: Ucraina poate conta pe sprijinul Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, șefa UE, a declarat că a fost "foarte emoționată de cuvintele amabile rostite, vineri, la telefon, de președintele Zelenski", după recomandarea Comisiei Europene de a acorda Ucrainei statutul de țară candidată.

Ea a transmis pe Twitter că ucrainenii se pot baza pe "sprijinul constant" al Comisiei Europene, pe măsură ce călătoria lor spre aderarea la Uniunea Europeană continuă, transmite BBC.

17-06-2022 21:43

Boris Johnson: Trupele lui Putin sunt supuse unei presiuni colosale

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, susține că dovezile arată că trupele rusești se află ele însele sub "o presiune colosală și suferă pierderi grele".

"Armata rusă cheltuiește colosal de obuze și alte arme", spune el. Rusia a făcut progrese în ultimele săptămâni în regiunea Luhansk, dar premierul britanic spune că "încă nu au atins obiectivele pe care și le-au propus în prima săptămână de război.”

El adaugă: "Suntem aici pentru a sublinia faptul că vă vom oferi rezistența strategică de care aveți nevoie și vom intensifica sancțiunile împotriva regimului lui Putin".

Ucraina a cerut mai multe arme cu rază lungă de acțiune pentru a ajuta la combaterea atacurilor feroce ale Rusiei în est, potrivit BBC.

17-06-2022 20:56

Guvernator: Evacuarea de la uzina chimică Azot este momentan imposibilă

Guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Haidai, susține că evacuarea celor 568 de civili, inclusiv 38 de copii, blocați în buncărele uzinei din orașul Severodonețk nu este posibilă, din cauza bombardamentelor și a luptelor tot mai intense, potrivit The Kyiv Independent. 

17-06-2022 20:52

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat vineri că ţara sa va recurge la folosirea armelor nucleare doar ''dacă este necesar'' pentru a-şi apăra suveranitatea, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

17-06-2022 20:17

Olanda, pregătită să susțină statutul de candidat la UE pentru Ucraina

Premierul olandez Mark Rutte a numit recomandarea Comisiei Europene un "compromis rezonabil", adăugând că atât susținătorii, cât și oponenții candidaturii Ucrainei pot fi de acord cu această concluzie, notează The Kyiv Independent.

17-06-2022 19:52

Putin: Ucraina se va transforma într-o semi-colonie a țărilor occidentale

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a făcut referiri, vineri, în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg, la posibila aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană (UE).

"Rusia vede cu ochi foarte răi aspirațiile Kievului de a adera la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), pe care Moscova o consideră o amenințare la adresa securității sale, dar în ceea ce privește integrarea lor economică, este alegerea lor. Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană de a adera sau nu la uniunile economice (...). Este treaba lor, treaba poporului ucrainean", a estimat șeful statului.

"UE nu este o alianță militară, spre deosebire de NATO", a subliniat el. Cu toate acestea, președintele rus a afirmat că "Ucraina se va transforma într-o semi-colonie" a țărilor occidentale dacă va adera la UE. "Aceasta este opinia mea", a conchis Putin, potrivit Le Monde.

17-06-2022 19:25

Zelenski laudă sprijinul oferit de Marea Britanie: Este ferm și hotărât

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat, vineri, cu ocazia unei noi vizite-surpriză a premierului britanic Boris Johnson, sprijinul pe care Kievul îl primește din partea Regatului Unit al Marii Britanii.

Multe zile din acest război au demonstrat că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina este ferm și hotărât. Mă bucur să-l văd din nou la Kiev pe marele prieten al țării noastre, Boris Johnson”, a transmis Zelenski, conform BBC.

17-06-2022 18:41

Zelenski: Kievul este mai aproape de victorie după ce a primit undă verde pentru aderarea la UE

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a lăudat, vineri, decizia Comisiei Europene de a susține candidatura Kievului pentru aderarea la Uniunea Europeană, afirmând că țara sa este acum "mai aproape de victorie".

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a dezvăluit că hotărârea s-a bazat pe analiza a două chestionare care au evaluat disponibilitatea Ucrainei de a îndeplini așa-numitele criterii de la Copenhaga, subliniind că statul ucrainean trebuie să "realizeze o serie de reforme importante" înainte de a adera la bloc.

Consiliul European va analiza cererea Ucrainei de obținere a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană în perioada 23-24 iunie, notează Baha.com.

17-06-2022 17:55

Boris Johnson, o nouă vizită-surpriză în Ucraina

Premierul Boris Johnson se află la Kiev pentru discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Este a doua vizită neanunțată pe care o face în Ucraina în timpul războiului, după ce anterior a vizitat capitala Kiev în aprilie.

El trebuia să apară la o conferință organizată de un grup de parlamentari conservatori în Doncaster, dar a anulat vizita pentru a se deplasa la Kiev, transmite BBC.

Boris Johnson tocmai a postat pe Twitter o fotografie a sa cu Volodimir Zelenski, adăugând: "Domnule președinte, Volodimir, mă bucur să mă aflu din nou la Kiev".

17-06-2022 17:47

Putin anunță o "nouă ordine mondială"

Putin și-a încheiat discursul în cadrul Forumului Economic, spunând publicului din Sankt Petersburg: "Rusia intră în era care începe ca națiune puternică și suverană. Vom folosi cu siguranță oportunitățile colosale oferite de vremurile actuale și vom fi și mai puternici".

"Este evident că regulile, esența noii ordini mondiale, vor fi stabilite de state puternice și suverane. Altele sunt condamnate să rămână colonii fără drept", a completat președintele Rusiei, potrivit BBC.

17-06-2022 17:13

Putin: Rusia nu blochează exporturile de alimente ale Ucrainei

În timpul discursului său de la Sankt Petersburg, în cadrul Forumului Economic, Putin a abordat situația alimentară globală, negând că Moscova blochează exporturile de alimente ale Ucrainei.

Președintele Putin a acuzat, de asemenea, SUA că tipăresc bani și "storc" alimente pe piețele globale: "Foametea în cele mai sărace țări va fi pe conștiința administrației americane și a eurocraților".

El spune că Ucraina nu are suficiente cereale pentru a face diferența, dar Rusia poate exporta mai multe.

El a promis că Rusia va trimite alimente în Africa și în Orientul Mijlociu, potrivit Sky News.

17-06-2022 16:53

Putin: Decizia de a începe operațiunea militară specială a fost dificilă, dar forțată

Discursul amplu al președintelui Putin s-a referit și la conflictul din Ucraina.

El susține că decizia de a începe așa-numita "operațiune militară specială" a fost dificilă, dar forțată și că soldații de la Kremlin apără drepturile Rusiei pentru o dezvoltare sigură.

Putin mai spune că operațiunea este menită să apere oamenii din regiunea Donbas și că toate sarcinile sale vor fi îndeplinite, transmite Sky News.

17-06-2022 16:35

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a susținut, vineri, un discurs „extrem de important”, așa cum notează presa internațională, în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

17-06-2022 16:11

Putin: Încercările de a sparge economia rusă au eșuat

În timpul discursului său de la Sankt Petersburg, liderul rus acuză Occidentul că încearcă să izoleze sau să elimine statele "greșite".

Președintele Vladimir Putin a afirmat că țările occidentale încă gândesc în termenii secolului trecut și tratează alte state ca pe niște colonii.

Abordând pachetele sancțiuni globale împotriva Moscovei, Putin spune că previziunile sumbre despre economia țării sale nu s-au adeverit.

Putin a declarat că încercările de a lovi în economia rusă au eșuat, iar sistemul bancar s-a stabilizat.

Președintele rus continuă să afirme că UE ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei, notează Sky News.

Liderul rus a adăugat că Uniunea Europeană ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor impuse Rusiei. Totodată, inflația este în creștere în țările UE și că egalitatea nu va face decât să crească ca urmare a sancțiunilor, a mai precizat Putin, conform BBC.

17-06-2022 16:02

Putin: SUA și Marea Britanie se consideră zei pe Pământ, care nu au nicio datorie, ci doar interese

Putin și-a început discurusul prin a ura bun-venit participanților și invitaților la forumul care are loc într-un "moment dificil pentru întreaga comunitate mondială".

Economia, piețele și "principiile însele ale sistemelor economice globale" au fost "amenințate", a spus Putin.

Statele Unite au declarat victoria în Războiul Rece, la fel ca și Londra, iar mai târziu au ajuns să se considere zei pe planeta Pământ, care nu au nicio datorie, ci doar interese”, a declarat liderul de la Kremlin, potrivit The Guardian.

17-06-2022 15:57

Discursul lui Putin a început cu aproape două ore întârziere față de ora anunțată, din cauza unui atac cibernetic.

Președintele Rusiei se adresează în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

17-06-2022 15:45

Discursul lui Putin, amânat "din cauza unui atac cibernetic"

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a amânat discursul de la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg din cauza unui atac cibernetic de "refuz de serviciu", anunță Kremlinul, citat de BBC.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a transmis că atacul cibernetic a început joi și a dezactivat sistemul de acreditare a invitaților și de admitere la forum, ceea ce a dus la o serie de probleme de acces.

El a precizat că specialiștii lucrează pentru a remedia problema și că discursul principal al lui Putin a fost amânat pentru ora 15:00, ora Moscovei.

17-06-2022 15:07

Ucraina le impune vize ruşilor începând de la 1 iulie, anunţă Zelenslki

Ucraina urmează să le impună ruşilor vize - începând de la 1 iulie -, anunţă vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la aproape patru luni de la invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.

Guvernul ucrainean urmează să adopte vineri o decizie oficială în acest sens, ”cu scopul de a contracara ameninţări fără precedent la adresa securităţii naţionale, suveranităţii li integrităţii teritoriale a statului” ucrainan, anunţă ăîntr-o postare pe Telegram Volodimir Zelenski.

17-06-2022 14:36

Declarațiile Kremlinului cu privire la dispariția celor doi soldați americani din armata Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru CNN că nu știe nimic despre cei doi soldați americani care au dispărut în nordul Harkovului.

„Nu, nu știm nimic despre asta”, a spus Peskov.

Cei doi soldați americani care luptau alături de forțele ucrainene au dispărut acum aproape o săptămână și există suspiciun cum că au fost capturați de forțele ruse, potrivit familiilor lor și a unui alt soldat.

Cei doi bărbați sunt Alexander John-Robert Drueke, în vârstă de 39 de ani, din Alabama, și Andy Tai Ngoc Huynh, 27 de ani, tot din Alabama.

Joi, o fotografie postată pe canalul de Telegram al unui blogger rus pare să arate cei doi soldați, cu mâinile legate la spate, în spatele unui camion militar.

Fotografia nu a fost însă verificată independent.

17-06-2022 14:21

China, pregătită să furnizeze componente pentru aeronavele companiilor aeriene rusești

Ambasadorul chinez la Moscova a declarat, pentru agenția de propagandă rusă TASS, că țara sa este prăgătită să furnizeze componente pentru aeronavele companiilor aeriene rusești.

"Suntem pregătiți să furnizăm componente Rusiei, organizăm o astfel de cooperare. Companiile aeriene abordează în prezent acest lucru, au anumite canale, nu există restricții din partea Chinei", a adăugat diplomatul chinez.

17-06-2022 14:19

Rusia anunţă că a ucis aproape 2.000 de combatanţi străni în Ucraina

Armata rusă a anunţat vineri că puţin sub 7.000 de "mercenari străini" din 64 de ţări, printre care şi România, au sosit în Ucraina de la începutul conflictului şi că aproape 2.000 dintre ei au fost ucişi, relatează France Presse.

"Listele noastre, din 17 iunie, includ mercenari şi specialişti în arme dintr-un total de 64 de ţări. De la începutul operaţiunii militare speciale, 6.956 au sosit în Ucraina, 1.956 au fost deja eliminaţi, 1.779 au plecat", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării rus.

Ministerul rus adaugă că Polonia este "liderul absolut" între ţările europene în ceea ce priveşte combatanţii care vin în Ucraina, urmată de România şi Marea Britanie, notează AFP.

17-06-2022 13:58

Ministrul ucrainean al Apărării: NATO consideră Ucraina un membru de facto al alianței

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat, vineri, că aliații NATO i-au spus la summitul din Bruxelles că țara sa este considerată un membru „de facto” al alianței.

Acesta nu a precizat în mod specific, însă, cine a caracterizat Ucraina în acest fel.

„Este important de subliniat că a fost pentru prima dată când o astfel de întâlnire a fost ținută în prezența a patru state care nu fac parte din alianță: Ucraina, Georgia, Suedia și Finlanda. În curând, chestiunea apartenenței Suediei și Finlandei la NATO va fi luată în considerare”, a spus acesta.

17-06-2022 13:17

Comisia Europeană s-a pronunţat, vineri, în favoarea acordării statutului de candidat la UE atât al Ucrainei, cât şi al Republicii Moldova.

17-06-2022 13:12

Două persoane au murit în Nikolaev în urma unor atacuri rusești

Orașul Nikolaev a fost lovit de rachete rusești vineri dimineață, potrivit guvernatorului regiunii.

Două persoane au murit, iar 12 sunt rănite.

17-06-2022 13:09

Oficial ucrainean: Mariupol este acum în Evul Mediu

Condițiile de trai din Mariupol sunt „medievale” după ce orașul a fost ocupat de ruși, susține un consilider al primarului.

„Mariupol este acum în Evul Mediu. Alimentarea cu apă este disponibilă în 2-3% din gospodăriile din oraș. Oamenii își spală hainele pe străzi. Riscul de răspândire a bolilor crește zi de zi. Există informații conform cărora oamenii merg la medici cu simptome similare holerei”, a spus acesta.

17-06-2022 11:04

Aproape 600 de oameni se adăpostesc în fabrica Azot

În acest moment este „imposibil și periculos din punct de vedere fizic” pentru civili să părăsească fabrica Azot din Severodonețk din cauza „bombardamentelor constante și a luptelor”, susține guvernatorul din Luhansk.

„Sunt 568 de oameni în adăpost, inclusiv 38 de copii. Ieșirea din fabrică ar fi posibilă doar în cazul unei încetări complete a focului”, a mai spus guvernatorul.

17-06-2022 11:00

Cel puțin 1.348 de civili au fost uciși în timpul luptelor din Mariupol

Cel puțin 1.348 de civili au fost uciși în timpul luptelor din Mariupol, inclusiv 70 de copii, potrivit ONU.

„Aceste decese au fost cauzate de atacuri aeriene, tancuri, bombardamente șu lupte de stradă”, se arată în raport.

90% din clădirile rezidențiale au fost distruse.

Însă bilanțul exact al deceselor nu poate fi stabilit până când „toate cadavrele vor fi recuperate și identificate, statutul lor, fie militari, fie civili, și cauza exactă a morții vor fi stabilite”.

17-06-2022 10:56

Coca-Cola își va încheia activitatea în Rusia

Ruşii urmează să rămână în curând fără Coca-Cola, iar după ce compania americană şi-a anunţat în marte retragerea din Rusia, fără să ofere vreun detaliu în acest sens, societatea de îmbuteliere Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) îşi anunţă încetarea activităţii, după epuizarea stocurilor, însă au apărut deja alternative.

Grupul anunţă într-un comunicat că ”nu va mai produce şi nici vinde Coca-Cola sau alte mărci ale societăţii în Rusia”..

Este o premieră din 1986, când grupul şi-a instalat prima fabrică de producţie.

17-06-2022 09:32
17-06-2022 10:04

Guvernatorul regiunii Harkov a declarat că cel puțin 10 case, o școală și o clădire de apartamente au fost distruse.

„În zona Izium, ocupanții încearcă să continue ofensiva în direcția Slaviansk. Apărătorii noștri resping toate atacurile inamicului”, a spus acesta.

17-06-2022 10:00

Trupele ruse s-au otrăvit cu cireșe

Trupele ruse au avut de suferit după ce au furat cireșe tratate de fermierii din Melitopol. Mai mulți militari s-au îmbolnăvit după ce au mâncat fructele, spune primarul orașului.

17-06-2022 09:27

Luptele continuă în Severodonețk

Ministrul ucrainean al Apărării a transmis că luptele între apărătorii săi și forțele ruse continuă pentru a câștiga orașul Severodonețk din regiunea Donbas.

„În direcția orașului Severodonețk, ocupanții continuă să tragă focuri asupra unităților trupelor noastre. Au provocat un atac aerian asupra așezării Ustynivka”, a transmis Ministerul Apărării.

17-06-2022 09:21

Oficial britanic: Rusia deja „a pierdut războiul din punct de vedere strategic”

Șeful forțelor armate ale Marii Britanii a declarat că Rusia deja „a pierdut războiul din punct de vedere strategic” și că a ajuns într-un stadiu de „putere mai redusă”.

Acesta a mai spus că Vladimir Putin a pierdut 25% din forțele terestre pentru „mici” câștiguri.

17-06-2022 09:18

Ministerul britanic al Apărării a făcut o nouă actualizare a situației din Ucraina.

Astfel, potrivit ministerului, în ultimele 24 de ore, Rusia ar fi încercat să încercuiască sudul orașului Severodonețk pentru a căpăta avânt pe axa Popasna.

17-06-2022 09:12

Lavrov: Rusia nu este foarte curată. Nu ne este rușine să arătăm cine suntem

De la începutul războiului din Ucraina, acum aproximativ patru luni, și până în prezent, mii de civili au fost uciși, în timp ce milioane de ucraineni și-au părăsit țara.

17-06-2022 08:45

Video. Un depozit de muniții din KrasnyiLuch (teritoriul ocupat al regiunii Luhansk ) este în flăcări

Un depozit de muniții din KrasnyiLuch (teritoriul ocupat al regiunii Luhansk ) este în flăcări.

17-06-2022 07:23

Franța, gata să ajute România pentru a asigura tranzitul de cereale din Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat joi, la Kiev, că Franţa va ajuta România să asigure tranzitul cantităţilor uriaşe de cereale blocate în Ucraina în lipsa unui cadru care să le permită să iasă prin Marea Neagră din cauza blocadei ruseşti.

17-06-2022 07:23

Preşedintele Macron este pregătit pentru discuţii cu Vladimir Putin

Preşedintele francez Emmanuel Macron se declară pregătit să călătorească la Moscova pentru discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin, însă în anumite condiţii.

17-06-2022 07:18

Preşedintele Zelenski: Vizita liderilor europeni la Kiev marchează o „zi istorică”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris vizită la Kiev a liderilor Franţei, Germaniei, Italiei şi României drept o "zi istorică" pentru ţara sa.

17-06-2022 07:14

Olaf Scholz consideră că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea „dura foarte mult”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea "dura foarte mult timp", dar că efortul ar merita deoarece perspectiva ar da speranţă populaţiei, transmite dpa.

Într-o declaraţie pentru postul public ZDF în timpul vizitei efectuate la Kiev alături de alţi lideri europeni, Scholz a spus că nu este posibil să se speculeze cât timp va dura aderarea Ucrainei la UE."Dar merită, acesta este mesajul", a subliniat şeful executivului german.

Olaf Scholz nu a făcut nicio promisiune concretă referitor la noi livrări de arme către Ucraina în timpul vizitei sale la Kiev."Facem ceea ce este necesar şi facem acest lucru cu atenţie", a afirmat cancelarul german într-un interviu pentru postul RTL/ntv.

17-06-2022 07:12

Ucraina ameninţă să distrugă podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci

Ucraina a lăsat impresia joi că ameninţă să atace podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci, care face legătura cu peninsula Crimeea, prin publicarea unor detalii ale acestei construcţii, transmite vineri dpa.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au publicat detalii despre construcţia podului despre care susţin că sunt informaţii oficiale ruseşti, deşi nu a fost imediat posibil să se stabilească autenticitatea documentului de aproape 300 de pagini. Acesta a fost dat publicităţii la o zi după ce generalul ucrainean Dmitro Marcenko a declarat că podul va fi "ţinta numărul unu" dacă Kievul va obţine armele necesare. El a spus că Moscova foloseşte podul pentru a transporta provizii în Crimeea şi în sudul Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că au fost luate toate măsurile de precauţie pentru a asigura securitatea Crimeei. Kremlinul este conştient de ultimele ameninţări ale Kievului de a lua drept ţintă podul, a adăugat Peskov.

Moscova a ameninţat că va bombarda Kievul dacă această structură este atacată.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Secretarul general adjunct al NATO: ”Pregătim un nou pachet de asistență pentru Ucraina”
Secretarul general adjunct al NATO: ”Pregătim un nou pachet de asistență pentru Ucraina”

"Prin invadarea nejustificată și neprovocată a Ucrainei, Rusia a schimbat dramatic, cursul istoriei pe continent. Iar Occidentul, nu are voie, după trei luni de razboi, să renunțe să ajute țara atacată."    

Rușii bombardează fără nicio strategie, doar pentru a distruge. ”Nu e niciodată liniște aici. Am uitat ce înseamnă asta”
Rușii bombardează fără nicio strategie, doar pentru a distruge. ”Nu e niciodată liniște aici. Am uitat ce înseamnă asta”

”Moscova speră ca liderii europeni prezenți la Kiev să vadă că este inutilă alimentarea cu arme a Ucrainei”, spune chiar purtătorul de cuvânt al lui Putin.  

Secretarul general adjunct al NATO: ”Pregătim un nou pachet de asistență pentru Ucraina”
Secretarul general adjunct al NATO: ”Pregătim un nou pachet de asistență pentru Ucraina”

"Prin invadarea nejustificată și neprovocată a Ucrainei, Rusia a schimbat dramatic, cursul istoriei pe continent. Iar Occidentul, nu are voie, după trei luni de razboi, să renunțe să ajute țara atacată."    

Rușii bombardează fără nicio strategie, doar pentru a distruge. ”Nu e niciodată liniște aici. Am uitat ce înseamnă asta”
Rușii bombardează fără nicio strategie, doar pentru a distruge. ”Nu e niciodată liniște aici. Am uitat ce înseamnă asta”

”Moscova speră ca liderii europeni prezenți la Kiev să vadă că este inutilă alimentarea cu arme a Ucrainei”, spune chiar purtătorul de cuvânt al lui Putin.  

Recomandări
Lovitură pentru președintele Joe Biden. Fiul său, Hunter, a fost declarat vinovat de toate cele 3 acuzații și va fi condamnat
Lovitură pentru președintele Joe Biden. Fiul său, Hunter, a fost declarat vinovat de toate cele 3 acuzații și va fi condamnat

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost condamnat marți de un juriu, pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă.  

Alegeri locale în România. Noi rezultate anunțate de BEC. PSD și PNL au strâns în total 70% din voturi
Alegeri locale în România. Noi rezultate anunțate de BEC. PSD și PNL au strâns în total 70% din voturi

Centralizarea tututor voturilor continuă, dar pentru PSD și PNL lucrurile sunt deja clare la nivel național.  

România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM
România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM

Vijelii și caniculă, așa am putea descrie vremea din ultimele 48 de ore de la noi din țară.