Atac armat la o școală din Belgrad. Opt copii și un gardian au fost împușcați mortal de un băiat de 14 ani

×
Codul embed a fost copiat

Un băiat de 14 ani a tras focuri de armă într-o școală din Belgrad, Serbia, miercuri dimineață. Mai mulți copii și un gardian au fost uciși.

UPDATE 17:39 - Potrivit declarației procuraturii, în conformitate cu Legea cu privire la minorii autori de infracțiuni și protecția juridică penală a minorilor, atacatorul este iresponsabil penal, deoarece nu a împlinit vârsta de 14 ani. De asemenea, se menționează că s-a dispus prelevarea de sânge de la atacator pentru efectuarea analizei toxicologice, pentru a se stabili dacă acesta se afla sub influența alcoolului, stupefiantelor sau a altor substanțe psihoactive la momentul comiterii infracțiunii, notează Blic.

UPDATE 16:52 - Cine este elevul de clasa a VII-a care a planificat timp de o lună atacul ucigaș din Belgrad. Avea ”listă neagră” cu colegii (Detalii AICI)

UPDATE 16:20 - Profilurile de pe rețelele de socializare ale lui atacatorului în vârstă de 14 ani din Belgrad, suspectul în cazul masacrului de la școala primară Vladislav Ribnikar, au fost șterse în mod misterios în jurul orei 13:00, informează Blic. Este vorba de profilurile de pe Facebook și Instagram care aproape au dispărut de pe rețelele sociale menționate.

UPDATE 15:54 - Ambele pistoale care au fost găsite în posesia minorului au fost înregistrate și, după cum a subliniat și minsitrul sârb de Interne, acesta a mers și la poligonul de tragere și a exersat tirul. Vor fi inițiate proceduri de investigație împotriva părinților, potrivit publicației Danas.

Citește și
Putin și Zelenski
Zelenski avertizează că fiecare atac rusesc va primi ”răspuns” din partea Ucrainei
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

UPDATE 15:29 - Asupra lui Kosta K. a fost găsită o listă cu numele copiilor pe care plănuia să îi ucidă, hârtia fiind arătată public de şeful poliţiei.

UPDATE 15:26 - Tatăl unuia dintre elevi a declarat că băiatul de 14 ani ar fi fost victima bullyningului în școală. 

UPDATE 15:25 - Tatăl băiatului a fost arestat. Acesta ar fi ținut ambele arme într-un seif, dar ar fi mers împreună cu fiul său la poligon. 

UPDATE 15:15 - Șeful poliției din Belgrad a declarat, într-o conferință de presă, că băiatul planificase totul timp de o lună. Tot el a fost cel care a sunat primul la poliție și a anunțat că a ucis mai mulți oameni.

UPDATE 15:05 - Descris ca fiind un elev model, Kosta K. ar fi fost sub influența drogurilor în momentul în care a comis atacul. Cu o seară înainte de masacru, Kosta K. a fost la o petrecere aniversară, colegii săi declarând că băiatul s-a comportat normal.

UPDATE 15:01 - Trei zile de doliu au fost declarate în Serbia.

UPDATE 15:00 - Polițiștii au efectuat un control în școală în urma atacului, iar în rucsacul băiatului au găsit trei cocktailuri Molotov, potrivit novosti.rs. Elevul ar fi avut la el două arme și cinci cartușe.

UPDATE 13:18 - Șase elevi şi un profesor au fost răniţi şi spitalizaţi. 

UPDATE 12:49 - O altă elevă a mărturisit că s-a prefăcut că a murit ca să scapte cu viață.

„A început să tragă la întâmplare, ținea două cartușe în mâini, m-am pus pe jos peste doi dintre prietenii noștri ca să creadă că sunt și eu moartă. A plecat din clasă, încă auzeam împușcăturile”.

De ce ar fi deschis focul elevul de 14 ani într-o școală din Belgrad

UPDATE 12:46 - Potrivit unor elevi, băiatul s-ar fi enervat după ce a primit o notă mică la istorie.

„A luat o notă mică la istorie, apoi a înnebunit. L-a împușcat pe profesor în birou, după pe prietenii lui. Avea numai note mari și îi spuneam că este tocilar”, au povestit elevii.

UPDATE 12: 36 - Kosta K., băiatul de 14 ani, este fiul unui cunoscut și apreciat medic de la un spital din Belgrad.

UPDATE 12:35 - Fiind minor, băiatul care a tras focuri de armă nu poate fi condamnat la închisoare, astfel că se vor aplica măsuri educaționale.

Mărturiile martorilor la atacul armat din școala din Belgrad

UPDATE 12:08 - „Am auzit 20 de împușcături de la intrarea principală a școlii și nu înțelegeam. Profesorul ne-a spus să stăm acolo, apoi profesorul de istorie a venit și a spus că este un atac armat. Am ieșit din clase, era o panică generală. Nu știam ce se întâmplă. Poliția a venit rapid”, a povestit un băiat de 10 ani.

UPDATE 12:04 - „A intrat în școală și a început să tragă. Noi eram sus și ne-am gândit că cineva dă cu petarde. Apoi, brusc, profesoara noastră a venit în fugă la noi și a început să țipe să părăsim școala repede. În timp ce alergam, am văzut un băiat stând pe podea, înconjurat de prietenii lui care plângeau. Am văzut că hainele lui erau străpunse”, a povestit unul dintre elevii din școală, conform informer.rs.

UPDATE 12:02 - Presa sârbă scrie că băiatul care a comis atacul a fost calm, nu a arătat emoții și nu s-a opus arestului. El era elev în clasa a șaptea.

UPDATE 11:55 - Opt copii și un gardian au fost uciși, scrie informer.rs.

De asemenea, mai mulți elevi au fost răniți.

Băiatul se află în custodia poliției. Unul dintre copiii răniți este operat, starea lui fiind una critică.

Alți doi copii dintre cei răniți sunt la terapie intensivă.

Potrivit kurir.rs, băiatul de 14 ani ar fi folosit arma tatălui său.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Siria, lovită de rachete israeliene. Un soldat a fost ucis, iar aeroportul internațional Alep a fost „scos din serviciu”
Siria, lovită de rachete israeliene. Un soldat a fost ucis, iar aeroportul internațional Alep a fost „scos din serviciu”

Un atac aerian israelian cu rachete asupra provinciei Alep din nordul Siriei a provocat moartea unui soldat. Alte şapte persoane au fost rănite. Aeroportul internaţional din oraşul Alep a fost scos din funcțiune, relatează Agerpres, care citează AFP.

Zelenski avertizează că fiecare atac rusesc va primi ”răspuns” din partea Ucrainei
Zelenski avertizează că fiecare atac rusesc va primi ”răspuns” din partea Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat luni seara Rusia că fiecare atac cu rachete va primi 'răspuns' din partea Ucrainei, relatează agenţiile de presă EFE şi DPA şi publicaţia ucraineană Zerkako nedeli.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.