Iranul, pregătit să ia atitudine dacă Israelul nu oprește „agresiunea”. „Avem mâna pe armă”

israel gaza
Profimedia

În Fâșia Gaza continuă exodul din nord spre sudul enclavei, în așteptarea unei ”iminente” invazii israeliene. Știrile PRO TV transmit cele mai importante informații în format LIVE TEXT

15-10-2023 08:11
15-10-2023 20:47

Bază a ONU din Liban, lovită de rachete

O bază a ONU din sudul Libanului a fost lovită de o rachetă, a transmis organizația.

Reprezentanții au declarat că au existat mai multe schimburi de focuri în mai multe regiuni, de-a lungul graniței Libanului cu Israelul.

Nicio persoană de la baza ONU nu a fost rănită. Originea atacului încă nu a fost stabilită.

15-10-2023 20:26

Peste 1.000 de persoane sunt dispărute în Gaza

Peste 1.000 de persoane sunt date dispărute sub ruinele clădirilor distruse în Gaza. Mai mulți oameni au fost scoși în viață de sub dărâmături în ultimele 24 de ore, potrivit echipei de apărare palestiniană.

15-10-2023 19:42

În timp ce militarii israelieni planifică invazia în Fâșia Gaza, pe frontul de acasă sporesc presiunile făcute asupra guvernului de familiile ostaticilor.

15-10-2023 19:42

La granița Israelului cu Fâșia Gaza tensiunea este palpabilă în așteptarea ofensivei terestre prin care guvernul de la Ierusalim își propune să anihileze gruparea teroristă Hamas.

15-10-2023 19:41

Biden susține că SUA poate ajuta atât Israelul, cât și Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că poate oferi ajutor atât Israelului, cât și Ucrainei, meținând în același timp „apărarea internațională generală”, într-un interviu, duminică dimineață.

15-10-2023 19:34

Iranul, pregătit să ia atitudine dacă Israelul nu oprește „agresiunea”

Iranul a transmis Israelului că sunt pregătiți să ia atitudine dacă nu opresc „agresiunea” împotriva palestinienilor.

„Dacă agresiunea nu se oprește, mâinile tuturor partidelor din regiune sunt pe trăgaci”, a spus ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian.

15-10-2023 19:32

56 de palestinieni uciși în Cisiordania

56 de palestinieni au fost uciși în Cisiordania în ultima săptămână. Peste 1.250 au fost răniți.

15-10-2023 18:42

Qatarul depune eforturi pentru a convinge Hamas să elibereze femeile, copiii şi ostaticii în vârstă pe care gruparea teroristă îi deţine în prezent în Gaza, a declarat un oficial diplomatic pentru The Times of Israel.

15-10-2023 18:08

Gruparea Hamas a transmis că a lansat 20 de rachete asupra a două așezăminte israeliene din Liban.

15-10-2023 18:06

Peste 1.400 de persoane au murit în Israel, iar în Gaza au decedat 2.450 de oameni

Guvernul israelian a publicat ultimul bilanț al deceselor. Peste 1.400 de persoane au murit în atacurile Hamasului.

Iar Ministerul Sănătății din Gaza a transmis că 2.450 de oameni au murit în urma bombardamentelor Israelului.

15-10-2023 17:39

Ministrul Energiei din Israel a declarat că decizia de a redeschide conductele de apă din sudul Gazei a fost luată de premierul Benjamin Netanyahu împreună cu președintele SUA Joe Biden.

15-10-2023 17:29

Nouă rachete au fost trase spre Israel din Liban

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat că nouă rachete au fost trase spre Israel din Liban, duminică, declanşând alarmele antiaeriene în Nahariya şi în oraşele din apropiere, iar armata a răspuns cu bombardamente asupra locurilor de lansare.

Cinci dintre proiectile - rachete antitanc ghidate - au fost interceptate de scutul de apărare aeriană Iron Dome, restul nefiind îndreptate spre zone populate, a precizat armata.

Nu există informaţii cu privire la victime sau pagube în urma atacului.

IDF spune că bombardează ca ripostă locurile de lansare din sudul Libanului.

Sirenele de avertizare au sunat în mai multe comunităţi de la graniţa de nord a Israelului - la Nahariya, Rosh HaNikra, Hanita, Shlomi şi Betzet.

15-10-2023 17:03

Medic din Gaza: „Nu vom evacua spitalul”

Un medic din sudul Gazei, Jamal Hams, spune că personalul unității medicale refuză să evacueze clădirea, așa cum le-a transmis Israelul, pentru că au o responsabilitate față de pacienții lor.

„Nimic nu s-a întâmplat. Sper că nu va fi nimic pentru că nu vom evacua spitalul. Avem mulți oameni în spital - 60 dintre pacienți sunt copii”, a spus acesta.

15-10-2023 16:56

Ministrul Apărării din Israel a declarat că țara sa „nu are niciun interes” în a duce războiul și în partea de nord.

Acesta a spus că Israelul se va limita la frontul care există astăzi atât timp cât Hezbollah nu se implică în conflict.

15-10-2023 16:50

Conductele de apă din sudul Gazei au fost repornite

Jake Sullivan, consilier pe probleme de securitate națională la Casa Albă, a declarat că oficialii israelieni l-au informat că conductele de apă din sudul Gazei au fost repornite.

15-10-2023 16:48

SUA: Escaladarea războiului ar putea duce la implicarea Iranului

Statele Unite au avertizat că escaladarea războiului din Israel și Hamas ar putea duce la implicarea Iranului în conflict.

Jake Sullivan, consilier pe securitate națională la Casa Albă, a spus că exista posibilitatea apariției unui nou front la granița de nord a Israelului cu Libanul.

15-10-2023 16:45

ONU: Circa un milion de persoane și-au părăsit locuinţele după prima săptămână a războiului din Gaza

În jur de un milion de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în primele şapte zile ale conflictului din Gaza, a estimat duminică agenţia ONU care sprijină refugiaţii palestinieni, UNWRA, în condiţiile în care Fâşia Gaza are o populaţie de circa 2,3 milioane de persoane.

"Se estimează că un milion de persoane au fost strămutate în primele şapte zile" ale războiului din Gaza, a declarat pentru AFP Juliette Touma, directorul de comunicare al UNRWA. "Este posibil ca numărul să fie mai mare, deoarece oamenii continuă să îşi părăsească locuinţele", a adăugat ea.

15-10-2023 16:38

Armata israeliană spune că aşteaptă o "decizie politică" înainte de a desfăşura o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, pe care o bombardează fără încetare ca represalii la atacul sângeros al Hamas de acum o săptămână. În două briefinguri de presă separate, purtătorii de cuvânt ai armatei israeliene, Richard Hecht şi Daniel Hagari, au declarat că o "decizie politică" trebuie să preceadă orice invazie.

"Vom avea discuţii cu nivelul politic", a declarat Hecht.

15-10-2023 15:30

Antony Blinken se va întoarce luni în Israel

Secretarul de stat american Antony Blinken, care duminică a sosit la Cairo, se va întoarce luni în Israel pentru a doua sa vizită în mai puţin de o săptămână, care intervine după un turneu în şase ţări arabe unde a discutat pe tema crizei cu Hamas, a anunţat Departamentul de Stat.

"Secretarul Blinken se va întoarce mâine (luni - n.r.) pentru consultări suplimentare cu liderii israelieni", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

15-10-2023 15:09

Prima întâlnire a guvernului de urgență din Israel

Guvernul de urgență al Israelului s-a întâlnit pentru prima dată duminică. Premierul Netanyahu a avertizat că țara sa se pregătește să „demoleze Hamas” în Gaza.

Întâlnirea, care a avut loc în Tel Aviv, a început cu un moment de liniște în memoria celor 1.300 de israelieni uciși de la începutul conflictului.

15-10-2023 13:38

Sirenele rachetelor sună în localităţile de la graniţa Israelului cu Gaza, oraşul Sderot este evacuat

Alerte de avertizare pentru tiruri cu rachete au sunat duminică dimineaţă în mai multe oraşe de la graniţa cu Gaza, inclusiv la Sderot, care în prezent este evacuat înainte de o posibilă operaţiune terestră a armatei israeliene în Gaza, relatează Times of Israel, potrivit News.ro.

În regiune se aud explozii fie de la impactul rachetelor, fie de la interceptarea de către sistemul de apărare antirachetă al Israelului.

O rachetă a lovit o casă din Sderot şi a provocat un incendiu, dar deocamdată nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Marea majoritate a celor 30.000 de locuitori din Sderot au părăsit oraşul după o săptămână de tiruri cu rachete trase dinspre Fâşia Gaza, care au provocat numeroase pagube şi victime civile.

Primarul Alon Davidi a anunţat că statul va finanţa şederea locuitorilor din Sderot în hoteluri cel puţin pentru săptămâna următoare, potrivit Jerusalem Post.

15-10-2023 12:56

Madonna, despre războiul din Orientul Mijlociu: ”Mi se rupe inima”

Madonna și-a început turneul mondial - Celebration World Tour -  exprimându-și tristețea cu privire la situația din Israel și Gaza.

"Este atât de dureros să fii martor la așa ceva", a spus ea, potrivit BBC, pe scena primului său concert din acest turneu, la Londra. 

"Mi se rupe inima să văd copii suferind, adolescenți suferind, bătrâni suferind. Sunt sigură că sunteți de acord".

SURSA: Getty
15-10-2023 12:47

SUA vor evacua americanii aflați în Israel pe mare

Guvernul Statelor Unite își va evacua cetățenii din Israel către Cipru pe mare, a anunțat Ambasada SUA în Israel, potrivit CNN.

Doar cetățenii americani și membrii apropiați ai familiilor lor vor fi eligibili pentru trecere. Nava va pleca luni din Haifa, un oraș din nordul Israelului. Călătoria este de așteptat să dureze aproximativ 10-12 ore.

Cetățenii americani și familiile lor vor fi responsabili pentru organizarea propriei călătorii până la Haifa, precum și pentru cazarea și continuarea călătoriei din Cipru, potrivit anunțului ambasadei.

Bărbatul care a fost ucis în nordul Israelului, de o rachetă trasă din Liban, era un civil. Ceilalți răniți în atac erau și ei civili, potrivit BBC.

Acestea sunt primele victime civile israeliene la granița de nord a țării, în ultima săptămână.

Gruparea libaneză Hezbollah a declarat că a lansat rachete ghidate asupra comunității israeliene din Shtula.

15-10-2023 11:41

Un mort şi 3 răniţi în nordul Israelului, într-un atac al Hezbollah

Luptătorii libanezi din Hezbollah au lansat astăzi o rachetă asupra unui sat israelian de la graniţa de nord cu Libanul, omorând o persoană şi rănind alte trei, informează Reuters, potrivit News.ro.

Medicii israelieni anunţaseră iniţial că două persoane au fost rănite în atacul asupra Shtula, o comunitate agricolă care se învecinează cu gardul de frontieră, aflată vizavi de comunitatea libaneză Ayta a-Shab.

O înregistrare video din Shtula postată pe X arată un soldat care verifică un bărbat care nu se mişcă şi e plin de sânge, îmbrăcat în civil.

15-10-2023 10:55

Trei militanți Hamas care s-au infiltrat în Israel din Liban au fost uciși

Brațul grupării militante palestiniene Hamas din Liban a confirmat că trei dintre membrii săi au fost uciși în timp ce se infiltrau în Israel din sudul Libanului, sâmbătă dimineața devreme, pe fondul unei escaladări a violențelor transfrontaliere.

Potrivit BBC, grupul a declarat că bărbații au fost "capabili... să arunce în aer gardul de frontieră" și "să vizeze punctul de control de supraveghere și acces" din apropierea satului agricol Margaliot, situat în nordul Israelului.

Grupul a precizat că au fost ținta avioanelor israeliene.

Sâmbătă, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au ucis "din aer" trei "teroriști" în acea zonă.

Tensiunile sunt mari de-a lungul frontierei libanezo-israeliene, pe fondul temerilor că aceasta ar putea deveni un alt front în război.

Hezbollah, gruparea libaneză puternic înarmată, și armata israeliană s-au atacat cu rachete în ultimele zile, în timp ce facțiuni palestiniene, printre care Hamas și Jihadul Islamic, au comis, de asemenea, atacuri împotriva Israelului.

În această dimineață, IDF a declarat că efectuează lovituri asupra unei zone din Liban, după un tir suspect spre comunitatea de frontieră Shtula.

15-10-2023 10:14

Israelul anunță din nou fugarii din Gaza că au la dispoziție câteva ore să plece

Mii de palestinieni continuă să fugă din nordul Fâșiei Gaza, din cauza iminentei ofensive terestre a Israelului.

În cea mai recentă actualizare privind evacuările, un purtător de cuvânt al Armatei Israelului (IDF) spune că civilii aflați încă în nordul Gaza trebuie să se îndrepte spre sud între orele 10:00 și 13:00, ora locală (07:00 și 10:00 GMT).

Aceștia ar trebui să folosească o singură rută care pornește de la Beit Hanoun spre Khan Yunis, precizează acesta, potrivit BBC, adăugând că nu va viza ruta în acele ore.

FDI a schimbat orele pentru o fereastră de evacuare în ultimele zile.

Termenul pentru fereastra inițială de 24 de ore, anunțată vineri, a expirat sâmbătă după-amiază. La momentul respectiv, Israelul a desemnat două rute - una dintre ele era aceeași rută pe care IDF a menționat-o astăzi.

Organizația Mondială a Sănătății a condamnat ordinul de evacuare și spune că forțarea pacienților din spitale să se mute ar fi "o condamnare la moarte".

SURSA: Agerpres
15-10-2023 07:56

Israelul va începe operaţiuni militare "semnificative" în Gaza după ce va vedea că civilii au părăsit zona

Israelul va începe operaţiuni militare "semnificative" în Gaza după ce va vedea că civilii au părăsit zona, a anunţat CNN, potrivit News.ro, citând Forţele de Apărare Israeliene (IDF).

Postul de televiziune a relatat că purtătorul de cuvânt al FDI, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat că Israelul a fost foarte generos în a da "un avertisment amplu, mai mult de 25 de ore" pentru ca cei peste 1 milion de locuitori din Gaza din partea de nord a teritoriului dens populat să se mute spre sud.

"Nu pot să subliniez mai mult decât suficient pentru a spune că acum este momentul ca locuitorii din Gaza să plece. Luaţi-vă bunurile, mergeţi spre sud.Ţineţi la viaţa voastră şi nu cădeţi în capcana pe care Hamas v-o pregăteşte", a afirmat el.

De asemenea, CNN l-a citat pe Conricus spunând că zona din jurul Fâşiei Gaza este plină de "sute de mii de unităţi de rezervă israeliene" care se pregătesc pentru diverse misiuni.

15-10-2023 07:46

New York Times: Zeci de mii de soldați israelieni vor cuceri Gaza

Armata israeliană se pregăteşte să invadeze Fâşia Gaza în următoarele zile, zeci de mii de soldaţi având ordin să captureze oraşul Gaza şi să elimine actuala conducere a enclavei.

 

15-10-2023 07:37

Sinteza evenimentelor de sâmbătă, 14 octombrie

Armata israeliană pregăteşte un ''atac coordonat şi integrat” - aerian, maritim și terestru - împotriva poziţiilor ocupate de teroriştii Hamas în Fâşia Gaza.

Anunțul a fost făcut sâmbătă seară de oficiali din Armată, în timp ce efective militare se îndreptau spre granița cu Gaza. Civilii din nordul enclavei continuă exodul spre sud.

Între timp, Statele Unite au anunțat că vor trimite un al doilea portavion în Marea Mediterană, o nouă dovadă, cităm, „a angajamentului de neclintit al Washington-ului faţă de securitatea Israelului”.

Pe de altă parte, Hamas și Iran au anunțat continuarea cooperării, potrivit unui anunț făcut de gruparea teroristă la finalul unei întâlniri dintre înalți oficiali, desfășurată la Doha.

Armata israeliană a anunțat, sâmbătă, că a ucis mai mulți militanți Hamas care ieșeau dintr-un tunel, în Fâșia Gaza. Iar un avion de luptă a localizat o clădire unde se ascundeau teroriștii. A bombardat-o și i-a ucis.

Hamas sustine că 7000 de locuințe au fost spulberate în bombardamentele israeliene, care au vizat inclusiv o localitate din sudul Gaza, unde, în ultimele două zile, au ajuns aproape o jumătate de milion de civili din nordul enclavei.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene: ”Hamas vrea să folosească civilii drept scuturi umane. Hamas vrea civili răniți pe care să îi arate lumii. Îi îndemnăm în continuare pe civilii din orașul Gaza să se îndrepte spre sud.”

Israelienii le-au indicat, sâmbătă, civililor din Gaza doua posibile trasee sigure. Imediat, rutele au fost sufocate de fluxul enorm de refugiați. Israelul acuză Hamas că încearcă să împiedice exodul și a publicat imagini cu ceea ce par a fi blocaje instalate pe una dintre principalele căi de evacuare. 

De altfel, gruparea care conduce enclava de 17 ani le-a cerut oamenilor să nu plece.

Ismail Haniyeh, președintele biroului politic Hamas: ”Poporul din Gaza își are rădăcinile în acest pământ. Poporul nu va pleca din Gaza. Nu va emigra în Egipt.”

Tel Aviv-ul spune că verifică acuzațiile potrivit cărora aviația israeliană a bombardat un convoi cu civili care se îndrepta spre sudul Gaza. Imagini postate pe internet surprind deflagrația și imagini înfiorătoare cu urmările atacului.

Locotenent-colonel Peter Lerner: ”Trebuie să fim conștienți că Hamas pune bombe-capcană pe șosele. Poate chiar ei sunt de vină. Cine știe? Noi nu știm”.

Hamas susține că 150 de oameni, inclusiv numeroși copii, au pierit în atac: Spuneți-le oamenilor să se ducă acasă. Bombardează civilii care fug în mașini, în camioane.”

Răniții au fost aduși la unul dintre spitalele din Gaza, sufocat deja de victimele bombardamentelor din ultimele zile. Cei care și-au abandonat locuințele au găsit tot moarte acolo unde i-a purtat calea exodului: ”Ne-a sunat cineva și ne-a zis să plecăm. Am plecat. Am mers la o casă de departe. Tocmai ne pregăteam să dormim când am fost atacați. Mama și sora mea au fost rănite. Tata a murit.”

Iar în instituțiile ONU, unde se adăpostesc civilii palestinieni, lipsurile sunt tot mai acute: ”Viața aici e grea. De când am ajuns nu am primit hrană sau apă, nimic.”

”Ne-au bombardat casa. Am fugit fără să luăm nimic. Vreau să mă întorc acasă. Doar atât am. Unde să merg? Vreau acasă chiar de-ar fi să pun în cort în locul ei. Vă rog, duceți-mă înapoi la casa mea.”

”Colegii mei care și-au părăsit casele sau refugiile din nord sunt acum blocați... nu știu dacă auziți bombardamentele... cei care au plecat sunt acum la un centru ONU alături de alți 15 .000 de oameni. Nu au pături, nu au saltele. Dacă va avea loc o invazie terestră, mi-e teamă că nu vom supraviețui. Dar măcar voi muri cu demnitate, în casa mea.”

Civilii au parcurs distanțe enorme pentru a-și încărca telefonul la spitalele care încă mai au electricitate de la generatoare.

”Am venit tocmai din districtul al-Amal al spitalul din al-Hilal să-mi încarc telefonul. Nu mai am baterie de zile bune. Lumina o să-i ajute pe copii să nu se sperie noaptea.”

Dezastrul e dincolo de orice închipuire. Pentru localnici, refugiul îl reprezintă instituțiile guvernamentale și spitalele unde încă e electricitate și își pot încărca telefoanele și lanternele ca să lumineze casa.

Sub numele „Mesaj pentru forțele terestre. Asta vă așteaptă când veți intra în Gaza”, Hamas a publicat un clip în care vedem luptătorii săi lansând obuze spre Israel. Nu e clar însă când au fost înregistrate imaginile.

La rândul său, armata israeliană a dat publicității o înregistrare cu momentul în care soldații au respins, sâmbăta trecută, un atac pe mare al teroriștilor.

Lucrurile par să se precipite și în plan diplomatic. Secretarul de stat american își continuă turneul fulger în Orientul Mijlociu. Vizitează șapte țări în cinci zile pentru a preveni extinderea conflictului în regiune și a tempera îngrijorările legate de represaliile israeliene.

La rândul său, ministrul iranian de externe s-a întâlnit la Doha, în Qatar, cu un înalt oficial Hamas. Imaginile întrevederii au fost publicate de agenția oficială de știri iraniană, care nu a dat mai multe detalii despre conținutul discuțiilor. 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
China trimite un reprezentant în Orientul Mijlociu pentru a negocia pacea între Israel și Hamas
China trimite un reprezentant în Orientul Mijlociu pentru a negocia pacea între Israel și Hamas

China va trimite un reprezentant în Orientul Mijlociu pentru a negocia o încetare a focului între Israel și Hamas, a anunțat televiziunea publică de stat chineză.

 

Mărturia unui general în retragere care a fugit după atacul Hamas: „E o umilință personală. Mi-e rușine”
Mărturia unui general în retragere care a fugit după atacul Hamas: „E o umilință personală. Mi-e rușine”

Ministerul român de Extrene a confirmat că alți doi cetățeni româno-israelieni au murit, iar un al treilea este dat dispărut. 58 de compatrioți s-au repatriat în ultimele 24 de ore.

Armata israeliană a distrus o pizzerie din Cisiordania care își făcea reclamă cu poza unei bunici răpite de teroriștii Hamas
Armata israeliană a distrus o pizzerie din Cisiordania care își făcea reclamă cu poza unei bunici răpite de teroriștii Hamas

Armata israeliană a distrus o pizzerie palestiniană din orașul Huwara, Cisiordania, după ce proprietarii localului au creat o reclamă, pe care au postat-o pe Facebook, în care au folosit fotografia unei bătrâne răpite de teroriștii Hamas.

China trimite un reprezentant în Orientul Mijlociu pentru a negocia pacea între Israel și Hamas
China trimite un reprezentant în Orientul Mijlociu pentru a negocia pacea între Israel și Hamas

China va trimite un reprezentant în Orientul Mijlociu pentru a negocia o încetare a focului între Israel și Hamas, a anunțat televiziunea publică de stat chineză.

 

Mărturia unui general în retragere care a fugit după atacul Hamas: „E o umilință personală. Mi-e rușine”
Mărturia unui general în retragere care a fugit după atacul Hamas: „E o umilință personală. Mi-e rușine”

Ministerul român de Extrene a confirmat că alți doi cetățeni româno-israelieni au murit, iar un al treilea este dat dispărut. 58 de compatrioți s-au repatriat în ultimele 24 de ore.

Armata israeliană a distrus o pizzerie din Cisiordania care își făcea reclamă cu poza unei bunici răpite de teroriștii Hamas
Armata israeliană a distrus o pizzerie din Cisiordania care își făcea reclamă cu poza unei bunici răpite de teroriștii Hamas

Armata israeliană a distrus o pizzerie palestiniană din orașul Huwara, Cisiordania, după ce proprietarii localului au creat o reclamă, pe care au postat-o pe Facebook, în care au folosit fotografia unei bătrâne răpite de teroriștii Hamas.

Recomandări
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă

Deși suntem abia la începutul verii, ne confruntăm deja cu secetă extremă. În sudul și estul țării au secat fântânile, iar în unele localități oamenii au restricții pe timpul zilei la apa curentă, așa că prețuiesc fiecare picătură.  

Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC
Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC

Rezultatele centralizate până acum de Biroul Electoral Central confirmă că PSD și PNL au adunat împreună 70 la sută dintre voturile pentru primarii și consilierii locali.

Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina
Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, informaţiile preliminare arătând că nu au existat răniţi sau pagube în capitala ucraineană, a anunţat armata ucraineană, transmite Reuters.