Kievul avertizează că Rusia ar pregăti o operațiune de amploare înaintea Zilei Independenței ucrainene din 24 august

×
Codul embed a fost copiat

Autoritățile ruse au deschis o anchetă pentru crimă, după ce fiica unui naționalist rus, apropiat al președintelui Vladimir Putin, a murit în explozia mașinii sale.

Presa rusă scrie că ținta era tatăl ei, care schimbase autototurismul în ultimul moment. Kievul a negat că ar avea vreo implicare și avertizează că Rusia ar pregăti o operațiune de amploare înaintea Zilei Independenței ucrainene, săbătorită pe 24 august. Tot atunci se împlinesc 6 luni de la începutul invaziei ruse.

Imagini au fost filmate trecută la periferia Moscovei, după ce mașina în care se afla Daria Dughina a explodat. Fiica celui supranumit "ghidul spiritual al lui Vladimir Putin" se întorcea de la un festival cultural, unde participase alături de tatăl ei.

Presa internațională scrie că ținta atacului ar fi fost tatăl tinerei, filosoful rus Alexander Dughin, cel care ar fi venit cu ideea invadării Ucrainei. Trebuia să fie și el în mașina care a explodat din cauza unei bombe, dar a renunțat în ultimul moment.

Olga Varadiy, Comitetul rus de investigații pentru regiunea Moscova: Anchetatorii și specialiștii criminaliști ai Comitetului rus de investigații pentru regiunea Moscovei, împreună cu colegii lor experții în subtanțe explozibile continuă să analizeze locul crimei.

Citește și
ucraina razboi
Război în Ucraina, ziua 179. Volodomir Zelenski: Urmează o piatră de hotar semnificativă
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

În Ucraina, președintele Zelenski înseamnă la vigilență, în condițiile în care miercuri, țara marchează 31 de ani de independență față de regimul sovietic.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski: Trebuie să fim cu toții conștienți că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva foarte urât, foarte violent.

De luni până pe 25 august, la Kiev au fost interzise toate evenimentele publice. În Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a fost anunțată o stare de asediu prelungită. Locuitori trebuie să rămână în case.

Nu este liniște nici în Crimeea, teritoriul ucrainean anexat de Rusia în 2014. Un atac cu drone a lovit cladirea cartierului general al Flotei rusești în Marea Neagră din Sevastopol.

Artileria antiaeriană rusă a fost activă toată noaptea.

Rusii continuă să țintească regiunea Odesa.

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării: În zona Maiorske din regiunea Odesa, rachete Kalibr de mare precizie, cu rază lungă de acțiune, au distrus un depozit de muniții și de rachete pentru sistemele americane HIMARS.

Iar la centrala nucleară din Zaporojie, forțele rusești au prelungit weekendul de odihnă impus angajaților ucraineni, fără să specifice o dată ulterioară când se vor întoarce la muncă. Serviciile secrete ucrainene se tem că rușii vor să deconecteze centrala de la rețeaua energetică ucraineană.

Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 179. Volodomir Zelenski: Urmează o piatră de hotar semnificativă

Zelenski
Zelenski: Încă mai trebuie să luptăm pentru victorie, dar ucrainenii pot fi mândri de ei, de ţara lor şi eroii lor

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că ucrainenii încă trebuie să lupte pentru victorie, dar pot să fie mândri de ei, de ţara lor şi de eroii lor.

ucraina kiev expozitie
Reacțiile oamenilor din Kiev, după ce străzile orașului s-au umplut de zeci de blindate rusești distruse

Ucrainenii pun presiune pe apărarea antiaeriană rusă din Crimeea. De două zile, mai multe drone survolează Sevastopolul, dar și alte orașe din peninsulă.

volodimir zelenski
Volodimir Zelenski avertizează că Rusia ar putea face ceva ''extrem de crud'' de Ziua Independenţei Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat sâmbătă că, săptămâna viitoare, când ţara sa sărbătoreşte Ziua Independenţei, la 24 august, Rusia ar putea încerca să facă ceva "extrem de crud".

soldati rusi
Țara care ar putea lupta împotriva Rusiei. Militar de top: „Este important să îi pregătim pe cei dragi”

Soldații britanici trebuie să-și anunțe familiile că ar putea fi trimise să lupte împotriva Rusiei, potrivit unui militar de top.

Oleksandr Nakonecini
Un șef din Serviciul Ucrainean de Securitate a fost găsit mort acasă. Oficialul s-ar fi sinucis

Şeful unei filiale regionale a Serviciului ucrainean de securitate SBU. Oleksandr Nakonecini, a fost găsit mort în locuinţa sa, în centrul Ucrainei, anunţă duminică Parchetul General, relatează AFP.

atac odesa
Rusia susține că a distrus un depozit de muniție pentru sistemul HIMARS. Ucraina afirmă că ar fi vorba despre un hambar

Ministerul Apărării Rusiei a anunţat, duminică, că rachete Kalibr au distrus un depozit de muniţie în regiunea ucraineană Odesa care conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS şi alte sisteme antiaeriene de fabricaţie occidentală.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Una dintre cele mai mari nave de război americane a sosit în Lituania | Video
Una dintre cele mai mari nave de război americane a sosit în Lituania | Video

Nava de asalt amfibie americană USS Kearsarge, care este nava de comandă a celei de-a 22-a Forțe Expeditionare al SUA, a sosit în Lituania.

Război în Ucraina, ziua 179. Volodomir Zelenski: Urmează o piatră de hotar semnificativă
Război în Ucraina, ziua 179. Volodomir Zelenski: Urmează o piatră de hotar semnificativă

ȘtirileProTV.ro au transmis cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă