Elon Musk susține că doarme pe o canapea de 6 luni, când a cumpărat această companie, iar câinele său este șeful Twitter

Elon Musk
Getty

La aproape șase luni după ce a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari, Elon Musk spune că doarme pe o canapea, într-o bibliotecă aflată la etajul șapte din sediul central al companiei din San Francisco - unde câinele său, Floki, este șeful.

Directorul general al Twitter - sau, mai degrabă, liderul său, deoarece Musk susține că Floki este actualul director general al Twitter, a abordat o serie de subiecte într-un interviu spontan acordat marți seară BBC.

Potrivit Washington Post, el a vorbit inclusiv despre acuzațiile potrivit cărora dezinformarea a crescut pe platforma sa de socializare de când el a preluat conducerea.

Musk a reflectat, de asemenea, asupra lecțiilor învățate în primele șase luni la conducerea Twitter, timp în care a redus costurile în mod agresiv și a concediat două treimi din personal.

"A fost destul de dureros. Dar cred că, până la urmă, ar fi trebuit să fie făcut", a spus Musk despre concedieri. "S-au făcut multe greșeli pe parcurs? Bineînțeles, doar știți. Dar totul este bine când se termină cu bine".

Citește și
elon musk
Elon Musk cere o pauză de șase luni în pregătirea de sisteme mai puternice decât modelul GPT-4. „Pot provoca daune grave”
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Musk a apărat multe dintre schimbările pe care le-a făcut, inclusiv concedierile, despre care a spus că au fost necesare pentru a menține compania pe linia de plutire. El a declarat că Twitter a ajuns la aproximativ 1.500 de angajați, de la peste 7.000, câți erau înainte de vânzare.

"Nu este deloc distractiv. Este dureros", a spus el, adăugând: "Compania va da faliment sau ... dacă nu reducem costurile imediat".

Musk a recunoscut că firma a avut unele probleme grave sub conducerea sa, inclusiv închiderea unui centru de date al Twitter în decembrie, care a dus la probleme cu serverele companiei.

"A fost destul de catastrofală", a spus Musk, precizând că Twitter s-a grăbit să o restabilească.

Musk a subliniat, de asemenea, unele victorii, inclusiv decizia Twitter de a oferi public sursa algoritmului său de recomandare a mesajelor, aducând o mai mare transparență în ceea ce privește modul în care site-ul decide ce apare în feed-ul unui utilizator.

De asemenea, el a lăudat accentul pus pe video și rezistența sa în fața unei transformări vaste. Musk spune că Twitter este aproape în echilibru din punct de vedere financiar, că agenții de publicitate se întorc pe rețea, după ce au fugit în primele zile haotice de după vânzare, și că utilizarea și creșterea Twitter sunt satisfăcătoare.

"Mulți au prezis că Twitter va înceta să mai funcționeze", a spus Musk. "Predicțiile lor nu s-au adeverit. ... Suntem literalmente pe Twitter acum".

Interviul miliardarului la BBC a avut loc pe Twitter Spaces, funcția audio live a companiei. Musk a declarat că Twitter și-a reconsiderat decizia de a cataloga conturile, inclusiv BBC și NPR, drept "mass-media afiliată la stat".

Eticheta "afiliat la stat" a fost folosită în mod tradițional de Twitter pentru a descrie instituții de propagandă guvernamentale, precum Sputnik și Russia Today din Rusia, și Cotidianul Poporului din partea Partidului Comunist Chinez. De atunci, Twitter a reetichetat conturile BBC și NPR ca fiind "finanțate de guvern".

Musk s-a agitat când intervievatorul l-a întrebat despre creșterea dezinformării și a discursului de ură pe Twitter, afirmând că jurnalistul nu a putut cita un exemplu specific al acestui fenomen.

"Ați spus că vedeți mai mult conținut plin de ură, dar nu puteți numi nici măcar unul", a spus Musk. "Pur și simplu ai mințit!"

Într-un lung schimb de replici, Musk a continuat să ceară "un singur exemplu! Literalmente nu poți numi unul", a spus el. "Ai spus literalmente că experimentezi mai mult conținut plin de ură și apoi nu ai putut numi un singur exemplu. Este absurd".

The Washington Post a relatat că tweet-urile rasiste s-au înmulțit rapid pe Twitter după preluarea companiei de către Musk. Luna trecută, The Post a raportat că Twitter amplifica discursul instigator la ură în pagina "Pentru tine", cronologia care recomandă utilizatorilor anumite postări, în funcție de interesele lor.

O analiză Washington Post a arătat că utilizatorilor care urmăreau deja conturi desemnate ca fiind "extremiste" sau "asociate cu extremismul" li s-au afișat ulterior tweet-uri suplimentare de promovare a urii, inclusiv un tweet cu un citat și un portret al lui Adolf Hitler, de către conturi pe care nu le urmăreau.

După acest schimb de replici, subiectul s-a mutat la covid, despre care Musk a declarat că "nu mai este o problemă".

Elon Musk: Șeful Twitter este Floki, câinele meu 

Pe măsură ce interviul a continuat, Musk - care părea într-o dispoziție jovială - a făcut în mod repetat glume, inclusiv despre promovarea câinelui său la funcția de director executiv.

Una dintre cele mai criticate mișcări ale lui Musk a avut loc în decembrie, când Twitter a adoptat o politică care interzice promovarea anumitor platforme de socializare externe. Ca răspuns la o reacție vehementă, Musk a lansat un sondaj pe Twitter în care întreba dacă ar trebui să demisioneze din funcția de CEO. Majoritatea celor care au votat au spus da, iar Musk a declarat că va respecta decizia.

Marți seară, Musk a declarat că și-a respectat promisiunea.

"M-am retras", a spus el. "Vă tot spun că nu sunt directorul general al Twitter. Câinele meu este directorul executiv al Twitter".

"Am spus că voi numi un nou CEO, și am făcut-o, iar acesta este câinele meu", a spus el mai târziu.

Musk s-a confruntat cu noi reacții negative în această lună, după ce Twitter a restricționat implicarea în tweet-uri cu link-uri către platforma de newsletter Substack.

Măsura a fost luată după ce Substack a anunțat o nouă funcție, care seamănă foarte mult cu Twitter.

De asemenea, Musk a stârnit în mod repetat controverse cu propriile sale obiceiuri de a scrie pe Twitter. Marți, el a recunoscut că tweet-urile sale nocturne au fost probabil o idee proastă.

"M-am împușcat în picior cu tweet-uri de mai multe ori? Da", a spus el. "Am nevoie de pantofi antiglonț în acest moment".

Între timp, Musk a părut să confirme un articol de presă potrivit căruia Twitter acumulează hardware de calcul puternic pentru a urmări inteligența artificială generativă, domeniu care a dezvoltat modele lingvistice mari, cum ar fi ChatGPT.

El a negat că a folosit platforma Twitter pentru a lua decizii în beneficiul său, cum ar fi interdicția impusă unui cont Twitter care i-a urmărit avionul privat în timpul unui val de controverse în decembrie, precum și conturile mai multor reporteri care au acoperit decizia.

Și a ripostat la criticii care au prezis dispariția Twitter. În cele din urmă, a spus Musk, "s-au înșelat".

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
„Nostradamus cel viu” spune că predicțiile lui Elon Musk privind inteligența artificială sunt adevărate. „Invocă diavolul”
„Nostradamus cel viu” spune că predicțiile lui Elon Musk privind inteligența artificială sunt adevărate. „Invocă diavolul”

Autoproclamatul profet Athos Salomé avertizează că inteligența artificială este „demonică” și susține că CEO-ul Tesla și Twitter a avut dreptate atunci când a afirmat, acum un deceniu, că tehnologia „invocă demonul”.

 

Elon Musk cere o pauză de șase luni în pregătirea de sisteme mai puternice decât modelul GPT-4. „Pot provoca daune grave”
Elon Musk cere o pauză de șase luni în pregătirea de sisteme mai puternice decât modelul GPT-4. „Pot provoca daune grave”

Magnatul Elon Musk şi un grup de experţi în inteligenţă artificială şi responsabili din industria IT au făcut apel la o pauză de şase luni în pregătirea de sisteme mai puternice decât modelul GPT-4 recent lansat de laboratoarele OpenAI.

Elon Musk plănuiește o „utopie” în Texas. Miliardarul vrea să construiască propriul oraș | FOTO
Elon Musk plănuiește o „utopie” în Texas. Miliardarul vrea să construiască propriul oraș | FOTO

Miliardarul Elon Musk plănuiește să construiască o "utopie" în Texas, un întreg oraș nou pe mii de hectare de teren agricol cumpărat recent în afara capitalei Austin.

Elon Musk, acuzat că a demis un angajat cu handicap din compania Twitter. Cum a reacționat miliardarul
Elon Musk, acuzat că a demis un angajat cu handicap din compania Twitter. Cum a reacționat miliardarul

Elon Musk nu a închis nici până acum „robinetul” concedierilor în cadrul Twitter. De când preluat compania, miliardarul a pornit un război uriaș cu angajații săi.

Elon Musk a redevenit cea mai bogată persoană din lume. Ce avere are șeful Tesla
Elon Musk a redevenit cea mai bogată persoană din lume. Ce avere are șeful Tesla

Elon Musk, 51 de ani, şi-a recâştigat titlul de cel mai bogat om din lume, potrivit evaluării Bloomberg, relatează CNN.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.