Murăturile în sare, benefice pentru organism. Cum ne ajută să ne întărim sistemul imunitar

×
Codul embed a fost copiat

Murături în sare sau murături în oțet? Pledăm pentru prima variantă.

Conțin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare sistemului imunitar uman.

Murăturile în sare sunt, în același timp, și hrana bacteriilor bune din intestin. Detalii chiar acum, la „Doctor de bine”.

Murăturile în sare. Furnizează specii diverse de bacterii bune intestinului. Acestea își ocupă locurile și intră în competiție. Consumă hrana bacteriilor agresive. Și produc substanțe care inhibă dezvoltarea agresorilor.

prof. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: „Tocmai această diversite a lor le oferă capacitatea de a se opune instalării patogenilor. Prin interacțiile din ele.”

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Bacteriile, care locuiesc în interiorul organismului, fac parte din sistemul de apărare. Le ajutăm prin murături în sare, lactate fermentate, maia, borș. Acestea aduc în organism culturi bacteriene noi, de care avem nevoie. Murăturile în oțet au efect diametral opus. Deranjează bacteriile bune.

În privinţa murăturilor în sare, iată ce trebuie să faceți dacă aveți hipertensiune, boli cardio-vasculare, dacă luaţi tratament cu corticosteroizi:

dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriţie: „Desărarea murăturilor e o varintă bună, ea păstrează cantitate de probiotic și reduce cantitatea de sare.”

Pe lângă bacterii noi, venite din alimente, organismul uman are nevoie să își și hrănească bacteriile existente din intestin.

Se hrănesc cu glucoză. De aceea, au nevoie ca în alimentație să existe cartof copt și răcit, orez, fasole, pâine. Aceste alimente se numesc pre-biotice. Adică hrănesc bacteriile din intestin.

Tot bacteriile alături de care trăim și cele care sintetizează vitamine esenţiale pentru organismul uman. Iată ce se întâmplă după ce consumați carne, ouă ori brânzeturi:

acad. prof. Octavian Popescu, microbiolog: „Noi mâncăm și bacteriile își aleg și produc vitamina B6 , vitamina B 12 , vitamina K. Vitamina K e vitamina antihemoragică produsă de bacteriile din tubul digestiv.”

Vitamina B12, odată sintetizată, intră în circulaţie și produce așa numiții acizi nucleici, cărămizile din care sunt făcute toate celulele.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Medicii recomandă să renunțăm la „sarea în bucate”. Cum să realizăm acest obiectiv
Medicii recomandă să renunțăm la „sarea în bucate”. Cum să realizăm acest obiectiv

Cinci grame pe zi de sare pentru un adult. Așa ne spune Organizația Mondială a Sănătății.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă