(P) Secretul unui corp sănătos? O piele hidratată corect și o alimentație echilibrată

advert

Un corp sănătos începe cu o piele hidratată corect și o alimentație echilibrată. Este o frază pe care o poate confirma orice specialist.

Dacă îți dorești o piele sănătoasă și un ten hidratat, dacă vrei să ai o piele curată fără impurități, acnee sau puncte negre, atunci trebuie să știi că în perioada 9 noiembrie – 19 noiembrie pe site-ul springfarma.com vei găsi produse din Gama Rilastil precum Aqua Intense 72 de ore, Acnestil Activ Antiimperfectiuni sau Xerolact ulei de spălare, în super combinații de prețuri și pachete cu ocazia BLACK FRIDAY.

Ai un stil de viață alert? Te simți obosit și stresat? Ai probleme cu somnul sau simți dureri la nivelul articulațiilor? Ai un stil alimentar dezechilibrat? Atunci trebuie să știi că de #BlackFriday poți să descoperi produse precum Tonico Forte, MaxiTonic, StresCalm și Magneziu B Complex la super reduceri.

Dacă te-am făcut curios, intră pe site, abonează-te la newsletter și fii primul care se bucură de cele mai multe reduceri din an. Și nu uita! La orice comandă ai cadou garantat. Mai multe comenzi, mai multe cadouri!

Ce trebuie să știm despre organismul uman

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Pentru a funcționa în parametrii normali, organismul uman are nevoie zilnic de substanțe nutritive pentru diferite procese metabolice: oxigenarea creierului, circulația limfei în corp, întârirea sistemului imunitar, etc.

În plus, să nu uităm că avem un corp care este format din peste 60% apă, procent care variază odată cu vârsta sau alte condiții metabolice. Iar din toată greutatea organismului uman, pielea reprezintă 16 %. Mai mult decât atât, în mod surprinzător, până la 50 000 din celulele pielii se distrug în fiecare minut.

Altfel spus, trebuie să avem grijă să ne hidratăm corect pentru a avea o piele sănătoasă și hidratată. În afară de apă, ca să funcționăm, avem nevoie de proteine.

Acestea nu doar că intră în structura organelor interne, a țesutului muscular, a pielii, oaselor și părului, dar sunt necesare, de asemenea, și pentru o creștere sănătoasă, pentru funcționarea corectă a sistemului imunitar și menținerea echilibrului hormonal.

Corpul nostru poate folosi proteine pentru a genera energie, dar carbohidrații și grăsimile nu pot fi transformate în proteine. De aceea, modul în care introducem proteine în organism și cum sunt ele transformate contează foarte mult pentru starea noastră de bine.

De ce avem nevoie de aminoacizi

Aminoacizii din Tonico Forte sunt elementele care alcătuiesc proteinele, iar despre importanța proteinelor am discutat anterior. Aminoacizii sunt implicați în multe procese vitale pentru organism precum: vindecarea rănilor, producția de hormoni, creșterea musculară sau producția de energie celulară.

Datorită multiplelor roluri îndeplinite, aminoacizii sunt considerați drept „cărămizile vieții”. Așa cum am spus anterior, persoanele vulnerabile precum copiii, bătrânii, persoanele cu anumite intoleranțe alimentare nu își pot satisface nevoile organismului de aminoacizi.

Aminoacizii se găsesc în proteine de origine animală (carne, lapte, ouă, pește) dar îi găsim, în anumite procente, și în proteinele de origine vegetală.

Oul, spre exemplu, este considerat un standard de valoare biologică, specialiștii atribuindu-i valoarea 100. Valoarea biologică a proteinelor indică raportul dintre diferitele proteine în ceea ce privesc părțile lor amino-constituente și modul în care sunt absorbite în organism. Raportat la ou, iată cum stă acest raport în diferite alimente:

· ton - 92

· carnea de porc - 85

· soia - 84

· lapte de vaca - 82

· chinoa - 82

· carne de pui - 80

· faina de secara - 0

· cartof - 76

· pastrav/ somon - 75

· porumb - 74

· linte - 60

· faina de grau - 58

· alune - 50

· morcovi - 36

Sursa: cdnsciencepub.com

Dintre toți aminoacizii cunoscuți, unii dintre cei mai importanți sunt Arginina sau L-Arginina și Glutamina.

Ce este Arginina și cum ne ajută în procesele metabolice

Arginina este o componentă a proteinelor care stimulează eliberarea de hormoni precum insulina, glucagonul, prolactina și hormonul de creștere. Arginina joacă, de asemenea, un rol critic în menținerea tensiunii arteriale normale, a funcției inimii și contribuie la întărirea sistemului imunitar. În organism, arginina este descompusă în ornitină și creatină. Ornitina este esențială pentru creșterea și diviziunea celulară, în timp ce creatina este importantă pentru contracția musculară.

La adulții sănătoși, sinteza argininei în organism se realizează natural în urma procesului de alimentație. Dar și aceștia, atunci când sunt stresați la birou, au un program haotic sau nu au o dietă echilibrată pot să aibă carențe iar arginina este necesară la repararea țesuturilor, sinteza proteinelor și menținerea în parametrii a sistemului imunitar.

De ce are nevoie nevoie organismul nostru de Glutamină

Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism. Organismul poate produce suficientă glutamină pentru nevoile sale obișnuite. Dar în perioadele de stres extrem, organismul poate avea nevoie de mai multă glutamină decât poate produce. Cea mai mare parte a glutaminei este stocată în mușchi, urmată de plămâni.

În cazul unor afecțiuni medicale, inclusiv răni, intervenții chirurgicale, infecții și stres prelungit, nivelul de glutamină scade și atunci avem nevoie de suplimente care conțin acest aminoacid.

La ce se folosește glutamina?

Așa cum am spus anterior, cand corpul este stresat (din cauza rănilor, infecțiilor, arsurilor, traumatismelor sau procedurilor chirurgicale), eliberează hormonul cortizol în sânge. Nivelurile ridicate de cortizol pot reduce rezervele de glutamină din organism.

Studiile arată că adăugarea de glutamină la nutriția generală ajută la reducerea stărilor de stres și a episoadelor de tip burnout. În plus, consumată preventive, mai ales de către sportive, îi ajută pe aceștia la efort prelungit.

Cum putem să avem un ten hidratat și sănătos?

Așa cum am precizat de la început, un corp sănătos începe cu o piele sănătoasă. Dacă nu ne hidratăm corect, dacă nu avem o rutină care să ne ajute să luptăm cu radicalii liberi și cu aerul uscat, pielea se deteriorează.

Un ten uscat, un ten deshidratat, fără elasticitate, este mult mai predispus la leziuni și iritații pentru că epiderma nu se mai poate proteja corespunzător.

Cosmeticienii susțin că la nivel mondial 90% dintre femei, indiferent de vârstă și tipul de piele, suferă de deshidratare la nivelul tenului. Se știe deja că apa intră în celulele epidermice prin vasele de sânge, dar se evaporă repede sub influența unor factori externi. Pentru e evita deshidratarea tenului poți folosi RILASTIL Aqua Intense 72 de ore. Este un tratament intensiv super hidratant cu o textură moale care ajută la păstrarea filmului hidrolipidic al pielii.

Bariera hidrolipidică împiedică deshidratarea pielii prin reglarea gradului de umiditatea al acesteia, protejează împotriva agenților externi și oferă protectțe antimicrobiană. Acest tratament ajută pielea să devină mai tonifiată, luminoasă, moale și elastică.

Concluzii

Nu putem trăi fără proteine, implicit fără aminoacizi. Fără aceștia majoritatea proceselor metabolice ar intra în colaps iar un diagnostic de avitaminoză cronică duce după sine la boli ireversibile.

Hidratarea este extrem de importantă. Fără hrană solidă putem supraviețui până la maxim 8 săptămâni dar fără apă nu putem rezista mai mult de 4-5 zile. Prin urmare, este vital să avem o piele și un ten hidratat corect.

Indiferent de tratamentul cosmetic ales sau oricare ar fi suplimentul pe care ne dorim să îl includem în dieta noastră trebuie să avem grijă la stilul de viață. O alimentație echilibrată, evitarea excesului de sare, zahăr și grăsimi, renunțarea la fumat și alcool ne va ajuta să avem un organism sănătos, mult mai mult timp.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Românii își așteaptă coletele comandate de Black Friday. Cum fac față anul acesta companiile de curierat
Românii își așteaptă coletele comandate de Black Friday. Cum fac față anul acesta companiile de curierat

Milioane de pachete își caută destinatarul în aceste zile, după ce ediția de Black Friday a aruncat în aer vânzările.  

(P) eMAG Black Friday, după primele ore: comenzi de 417 milioane de lei, cu 22% mai mult decât în 2022
(P) eMAG Black Friday, după primele ore: comenzi de 417 milioane de lei, cu 22% mai mult decât în 2022

După primele trei ore de la startul celui mai mare Black Friday de până acum din cei 13 ani de când eMAG a adus evenimentul în România, clienții au comandat aproape 1,5 milioane de produse, în valoare totală de 417 milioane de lei.

(P) Black Friday 2023: Economisiți până la 60% la produsele de îngrijire personală și machiaj premium!
(P) Black Friday 2023: Economisiți până la 60% la produsele de îngrijire personală și machiaj premium!

Black Friday este evenimentul așteptat cu nerăbdare de către pasionații de frumusețe, iar BeautyOneShop, unul dintre cele mai exclusiviste site-uri de produse cosmetice și de îngrijire personală, nu dezamăgește.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.