Băsescu vrea să candideze la Primăria Capitalei, după ce PMP a fost exclus din ”alianță”

Traian Basescu
Inquam Photos / George Calin

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat duminică seara că se oferă să fie candidatul PMP la Primăria București, după ce acordul politic între PNL, USR și PLUS a exclus partidul său.

"Având în vedere eliminarea PMP-ului din alianţa de dreapta... PMP-ul va trebui să participe la alegeri. Va avea candidaţi şi la primăria Generală şi la primăriile de sector. Eu oferta de a candida am făcut-o, trebuie să o accepte şi partidul. PMP a așteptat să fie invitat să discute despre coaliția de dreapta. Ieri (n.r. - sâmbătă) a fost clar si oficial că PMP nu e acceptat în aceasta coaliție.

Nu ne victimizăm. PMP va participa cu toate resursele, iar, dacă eu voi fi considerat o resursă, mă pun la dispoziție pentru Primăria Capitalei. Eu i-am făcut PMP-ului oferta de a candida la Primăria Capitalei. Sunt dispus să renunţ la mandatul de europarlamentar.

Dacă voi câştiga, ştiu ce voi avea de făcut. Slavă Domnului, am trecut de ABC, de dărâmat chioşcuri, de alergat după câinii fără stăpân (...) Îmi trebuie viceprimari cel puţin la fel de buni ca mine. Nici Gabriela Firea, nici Nicuşor Dan", a spus Traian Băsescu, la România TV.

Mai mult, fostul președinte al României a spus că, dacă va intra în competiţia pentru Primăria Capitalei, va face tot ce se poate pentru a câştiga.

Citește și
Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (USR): „A ieşit fum alb. Avem candidaturi comune la Bucureşti”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Eu nu prea ştiu să pierd, n-am învăţat treaba asta în politică şi dacă intru în competiţie o să fac tot ce se poate să câştig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau şi o lecţie USR-ului”, a afirmat fostul primar general al Capitalei.” - a spus Băsescu la Digi 24, potrivit News.ro.

Candidatura lui Băsescu o va ajuta indirect pe Firea, pentru că va atrage voturi de la electoratul ”de dreapta”

 

Întrebat dacă candidatura sa nu va favoriza candidatul PSD, Băsescu a afirmat:

”Bun, şi oferta USR-PNL care este? Desfiinţaţi-vă, voi PMP, că noi suntem nişte băieţi deştepţi. Ăştia au început să procedeze ca băieţii deştepţi din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile, dar să nu aibă candidaţi. Democraţia este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri” - a mai spus Băsescu.

De ce s-a supărat Băsescu

 

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că dreapta pro-europeană s-a reunit într-un proiect comun pentru Bucureşti, precizând că PNL, USR şi PLUS vor susţine candidaţi comuni în Capitală.

Protocolul semnat de liderii celor trei partide mai prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare - şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.

Ce spune președintele PNL despre excluderea PMP din alianța cu USR-PLUS

 

Partidul Naţional Liberal continuă colaborarea cu PMP, a afirmat, duminică, premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL.

El a adăugat şi că are încredere că partenerii liberalilor la alegerile locale, USR şi PLUS, "vor înţelege că pentru succesul comun nu trebuie să ne rămână decât un singur adversar politic, care este PSD".

"Singurul meu mesaj este că noi continuăm colaborarea cu PMP, că suntem deschişi la colaborarea în Consiliul General al Capitalei, în consiliile locale de sector şi că îi considerăm ca pe nişte parteneri. Am ajuns la o formulă între PNL şi USR PLUS din multe motive, n-aş vrea acuma să le menţionez, dar din punctul meu de vedere ei au fost partenerii noştri, sunt partenerii noştri la guvernare, ne bizuim pe susţinerea lor în Parlament şi vom colabora în toate consiliile judeţene, consiliile locale, pentru a forma majorităţi şi pentru a asigura o bună guvernare locală", a spus Orban, la B1 TV, potrivit Agerpres, fiind întrebat cu privire la faptul că PMP a fost lăsat în afara acordului politic încheiat de PNL cu Alianţa USR PLUS pentru a avea candidaţi comuni în alegerile locale din Bucureşti.

Orban s-a referit şi la relaţia PNL cu USR PLUS şi a arătat că liberalii nu i-au atacat până acum pe partenerii din aceste formaţiuni, iar acum ar fi de dorit ca aceştia să înţeleagă că singurul adversar politic este PSD.

"Am încredere că partenerii vor înţelege că pentru succesul comun nu trebuie să ne rămână decât un singur adversar politic, care este PSD şi am convingerea că, în condiţiile în care va fi o campanie... nu trebuie să fie strălucitoare, o campanie de bun simţ în care să ne prezentăm soluţiile, avem şanse mari să câştigăm toate poziţiile", a mai afirmat premierul Orban.

Liderii PNL, USR şi PLUS au anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, că vor susţine candidaţi comuni la alegerilor locale la primăriile de sector ale Capitalei şi la primăria generală, premierul Ludovic Orban afirmând că "dreapta modernă pro europeană s-a unit într-un proiect comun pentru Bucureşti".

Întrebat sâmbătă dacă a exclus PMP din această alianţă, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a spus: "Eu cred că este important că cele mai puternice formaţiuni de dreapta, după negocieri destul de lungi şi destul de complicate, (...) şi-au dat mâna şi au candidat comun la Primăria Capitalei în persoana lui Nicuşor Dan şi, de asemenea, candidaţi comuni pentru primăriile de sector". 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
PNL, USR şi PLUS, candidaţi comuni la alegerile locale din București. Orban: Dreapta s-a unit / Barna: E o zi istorică
PNL, USR şi PLUS, candidaţi comuni la alegerile locale din București. Orban: Dreapta s-a unit / Barna: E o zi istorică

Liderii PNL, USR şi PLUS au anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, că vor susţine candidaţi comuni la alegerilor locale la primăriile de sector ale Capitalei şi la primăria generală.

Claudiu Năsui (USR): „A ieşit fum alb. Avem candidaturi comune la Bucureşti”
Claudiu Năsui (USR): „A ieşit fum alb. Avem candidaturi comune la Bucureşti”

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că „a ieşit fum alb” în urma negocierilor dintre reprezentanţii USR-PLUS şi cei ai PNL, formaţiuni care vor avea candidaturi comune în Bucureşti.

Traian Băsescu, despre Primăria Capitalei: „PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”
Traian Băsescu, despre Primăria Capitalei: „PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că USR nu doreşte ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei în Capitală, motiv pentru care PMP va avea propriii candidaţi.

Nicușor Dan: Sunt 50 la sută şanse ca USR-PLUS şi PNL să meargă pe cont propriu la sectoare
Nicușor Dan: Sunt 50 la sută şanse ca USR-PLUS şi PNL să meargă pe cont propriu la sectoare

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că sunt 50 la sută şanse ca USR-PLUS şi PNL să bată palma pentru candidaţi comuni la sectoare, dar în egală măsură există şi varianta ca cele două forţe politice să meargă pe cont propriu.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.