”Situaţie fără precedent în Poliţia Română”. Zero poliţişti au promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare

politie
Shutterstock

Sindicatul Europol anunţă, joi, o ”situaţie fără precedent în Poliţia Română”, respectiv faptul că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare.

Mai mult, sindicaliştii reclamă faptul că unii inspectori şefi au propus pentru aceste posturi ”pile”, în detrimentul unor specialişti, transmite News.ro.

”Situaţie fără precedent în Poliţia Română”, anunţă, joi, printr-un comunicat de presă.

Sindicaliştii afirmă că, după ce a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, noua structură din cadrul IGPR, Direcţia de Pregătire Profesională, a venit rândul inspectoratelor de poliţie să nominalizeze ”specialişti” pentru cele patru segmente: conducere defensivă, instrucţia tragerii, educaţie fizică şi autoapărare şi tactică poliţienească.

”Cu toate că am atras atenţia în mai multe rânduri asupra ”combinaţiilor” care se fac la nivelul IPJ-urilor, prin nominalizarea unor pile şi apropiaţi ai inspectorilor şefi, majoritatea lor au continuat să promoveze oameni pe care îi recomandă doar vocea şi talentul. Mai mult, într-o ultimă încercare de a-i determina pe inspectorii şefi să acţioneze cu obiectivitate şi să înţeleagă rolul esenţial pe care aceşti instructori îl vor avea la nivelul instituţiei pe componenta de pregătire profesională, Benone Matei, inspectorul general, a convocat o întâlnire în sistem videoconferinţă, pe parcursul căreia a nominalizat mai multe IPJ-uri unde a găsit cazuri de persoane propuse care aveau ca pregătire cursuri de yoga, de sociologie sau care erau nominalizaţi ca instructori de conducere defensivă pentru simplul fapt că erau ofiţeri la serviciul rutier”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește și
Telefon
Ați primit acest mesaj? Este o nouă formă de înselătorie. Anunțul făcut de Poliția Română
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Aceştia anunţă că îndrumările primite au fost complet ignorate de unii inspectori şefi.

”Astfel, la IPJ Constanţa, cu toate că existau trei agenţi de poliţie care au absolvit cursul de conducere defensivă şi deţineau atestat, inspectorul şef şi-a menţinut nominalizarea unui ofiţer de la serviciul rutier despre care spunea că nu are cum să nu ştie să conducă dacă se ocupă cu aplicarea Codului Rutier. De aici am tras concluzia că unele IPJ-uri sunt conduse de şefi care nu dau doi bani pe îndrumările venite din partea IGPR şi asta pentru că au garanţia că beneficiază de o siguranţa politică”, au mai scris sindicaliştii.

Aceştia anunţă că ”pilele” s-au confruntat cu realitatea, odată ce au trebuit să dea examene.

”Fără să mai fie nevoie de alte comentarii, în urma probelor la care au fost supuşi, probe care reprezentau viitorul activităţii lor de instruire pe care ar fi trebuit să o realizeze, la nivelul celor 41 de judeţe avem următoarele rezultate:

• Conducere defensivă – doar șase poliţişti au promovat probele. De precizat că ofiţerul de la Serviciul Rutier Constanţa a picat cu brio, iar ceilalţi trei agenţi care deţineau atestat nici măcar nu au fost întrebaţi dacă vor să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii.

• Instrucţia tragerii – doar doi poliţişti au promovat probele;

• Educaţie fizică şi autoapărare – 0 poliţişti au promovat probele;

• Tactică poliţienească – doar nouă poliţişti au promovat probele”, anunţă sindicaliştii.

Sindicatul Europol anunţă că a transmis inspectoratelor de poliţie judeţene propuneri însoţite de CV-urile celor care ar putea îndeplini cu brio aceste funcţii şi anunţă că va face solicitare şi către IGPR, ca anterior scoaterii acestor posturi la încadrare directă, să se organizeze un concurs de TCO.

Reacția IGPR, după ce Sindicatul Europol a anunţat că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare
 

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă, vineri, după ce Sindicatul Europol a anunţat că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare, că cifrele se referă doar la cei 10 poliţişti care au participat la această etapă de selecţie, nu la tot personalul Poliţiei Române, transmite News.ro.

”Având în vedere structurile de pregătire profesională nou înfiinţate, la nivelul Poliţiei Române, s-au desfăşurat mai multe etape de ocupare a locurilor de instructori, pentru toate subunităţile. Aşa cum am transmis deja public, una dintre aceste etape s-a desfăşurat la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr - Câmpina şi a vizat parcurgerea a patru probe: pregătire sportivă şi autoapărare; tragere cu armamentul din dotare; conducere autovehicul în regim prioritar; tactică.

În urma susţinerii acestor probe, situaţia se prezintă astfel:

- Specializarea tactică: dintre 27 de poliţişti propuşi de subunităţi, au fost avizaţi 10;

- Specializarea instrucţia tragerii: dintre 21 de poliţişti propuşi de subunităţi, au fost avizaţi 2;

- Specializarea pregătire fizică şi autoapărare: au participat 10 poliţişti. Nu au fost avizaţi;

- Specializarea conducere auto în regim defensiv: dintre cei 16 poliţişti propuşi de subunităţi, au fost avizaţi 8.

În total, dintre 74 de poliţişti care doreau să ocupe locurile de instructori, în Poliţia Română, au fost avizaţi 20”, a transmis, vineri, IGPR.

Sursa citată a precizat că aceste probe au avut drept scop identificarea poliţiştilor care cunosc subiectul specializării şi au abilităţi didactice de a transmite mai departe aceste capacităţi.

”Informaţia conform căreia niciun poliţist, din Poliţia Română, nu a trecut probele fizice, este una falsă. Cifrele care circulă în spaţiul public reprezintă rezultatele primei zile de verificări pentru avizare şi se referă doar la cei 10 poliţişti care au participat la această etapă de selecţie, nu la tot personalul Poliţiei Române”, a mai transmis IGPR.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Posturi cu încadrare directă în Poliția Română. Peste 410 locuri de muncă au fost scoase la concurs
Posturi cu încadrare directă în Poliția Română. Peste 410 locuri de muncă au fost scoase la concurs

Poliția Română angajează. 412 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă din sursă externă, sunt scoase la concurs.

Ați primit acest mesaj? Este o nouă formă de înselătorie. Anunțul făcut de Poliția Română
Ați primit acest mesaj? Este o nouă formă de înselătorie. Anunțul făcut de Poliția Română

Poliția Română avertizează în legătură cu o nouă formă de înselătorie.

Planul prin care Poliția Română vrea să stopeze carnagiile de pe șosele. Sancțiuni dure pregătite pentru șoferi
Planul prin care Poliția Română vrea să stopeze carnagiile de pe șosele. Sancțiuni dure pregătite pentru șoferi

Conducerea pe contrasens pe autostradă ar putea fi pedepsit mai aspru, dacă va fi adoptat un proiect de modificare a Codului Rutier. Polițiștii cer mărirea perioadei de suspendare a permisului în cazul contravențiilor săvârșite de șoferi.

Chestorul Benone Marian Matei este noul șef al Poliţiei Române
Chestorul Benone Marian Matei este noul șef al Poliţiei Române

Chestorul Benone Marian Matei a fost numit joi la conducerea Poliţiei Române.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.