Simona Halep a fost eliminată în optimile Australian Open. A pierdut cu Alize Cornet în trei seturi

Simona Halep
Getty

Simona Halep (locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14) a fost eliminată de la Australian Open. Franțuzoaica Alize Cornet (locul 61 WTA) a învins-o în optimile turneului, în trei seturi, cu 6-4, 3-6, 6-4. 

Halep a suferit prima sa înfrângere din acest an, la capătul celui mai solicitant meci, care a durat două ore şi 33 de minute, în condiţii dificile, la o temperatură de 32 grade Celsius.

Simona Halep a încheiat o serie de opt victorii consecutive, care i-a adus, între altele al 23-lea titlu din carieră, la Melbourne Summer Set 1.

România mai are o jucătoare în optimile turneului de la Melbourne. Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, va juca, tot luni, nu înainte de ora 08.30, cu poloneza Iga Swiatek, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7. 

Simona Halep - Alize Cornet, desfășurarea partidei:

Cornet s-a impus după un meci care a durat două ore şi 33 de minute. Halep a acuzat probleme fizice începând din setul al doilea.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cornet este o jucătoare de raliuri, cu lovituri variate, cu un joc susţinut de serviciul ei cu efecte şi traiectorii neaşteptate. Face destul de bine ambele faze ale jocului, defensiva şi ofensiva, şi are în lovitura scurtă arma cu care rupe ritmul. Luni, franţuzoaica a pus deseori mingea pe linie, cu lovituri incredibile, spre disperarea adversarei ei, potrivit News.ro.

Halep a gâdit că, la 32 de ani şi la 32 de grade câte au fost la Melbourne la ora jocului, deplasarea pe teren nu este punctul forte al rivalei şi şi-a propus să insiste pe mişcarea ei pe teren.

Însă românca fost imprecisă şi neinspirată în multe rânduri şi nu a jucat stânga-dreapta aşa cum şi-a dorit. "De ce dai pe centru? Te rog, deschide terenul, te rog!", s-a certat ea, în primul set.

În plus, serviciul Simonei a fost slab, primul a intrat greu, iar al doilea, penalizat de multe ori. Ea a fost prinsă în jocul de uzură al adversarei şi a avut de suferit astfel. Halep s-a plâns de probleme fizice în debutul setului secund şi evoluţia ei a scăzut dramatic.

Condusă cu 4-6, 1-3, Halep a stors toate resursele de energie de care a dispus şi a întors scorul setului secund, dar în decisiv Cornet a fost mai puternică, mai rezistentă, mai agresivă, mai precisă şi mai răbdătoare. În ciuda unui meci mai slab, campioana română are meritul de a fi luptat până la capăt. Ea va părăsi Australia cu multe lucruri pozitive pentru restul sezonului, după cele nouă meciuri disputate la Antipozi, din care a câştigat opt.

Cornet a condus în permanenţă setul I. Ea a obţinut primul break la 2-1, după ce Halep a ratat trei mingi de break în ghemul anterior. Fostul lider WTA a revenit şi a egalat la 3, dar şi-a pierdut din nou serviciul, la 3-4. După un nou rebreak, de 4-5, Halep şi-a mai irosit o dată serviciul şi a cedat setul totodată, cu 4-6, după 48 de minute de joc.

În setul al doilea, jucătoarea din Constanţa a făcut break în ghemul inaugural, dar nu s-a putut distanţa pe tabelă. Alize Cornet a câştigat următoarele trei ghemuri şi s-a distanţat ea, la 3-1. Din ghemul al doilea, Halep s-a plâns de probleme fizice, de respiraţie cel mai probabil, pentru că a căutat mereu umbra de pe teren în pauzele dintre puncte, dar este posibil să fi suferit ceva şi la piciorul stâng. Ea şi-a certat membrii echipei că dau din mâini şi nu o ajută cu nimic.

Însă căldura din oraşul australian nu putea să nu o afecteze şi pe Alize Cornet. În mod miraculos aproape, Halep ş-a revenit de la 1-3, în timp ce adversara ei a scăzut ritmul treptat, până la "prăbuşire" în finalul setului. Românca a reuşit un nou rebreak, de 2-3, apoi a egalat la 3 şi, de la acest scor, franţuzoaica nu a mai reuşit niciun punct timp de trei ghemuri. Cu cinci ghemuri câştigate consecutiv, Halep a egalat la seturi, 6-3, după o oră şi 33 de minute.

Cele două jucătoare au mers la vestiare înaintea decisivului, set în care au arătat ca doi boxeri vlăguiţi, aflaţi în ultimele reprize ale unei confruntări încinse. Echilibrul şi-a făcut din nou loc pe Rod Laver Arena şi sportivele şi-au fructificat serviciul până la 3-3, scor la care Cornet a reuşit break-ul, păstrat până la final. Ea s-a impus cu 6-4, după două ore şi 33 de minute.

În faza următoare, franţuzoaica va evolua cu americanca Danielle Collins, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Pentur că în această lună se scad punctele de la ediţia din 2020 a Australian Open, la care a jucat în semifinale, Halep va coborî în clasamentul WTA pe locul 25 mondial.

 

Cine este Alize Cornet, adversara Simonei Halep din optimile Australian Open

Alize Cornet ocupă în acest moment locul 61 în ierarhia WTA. Ea a revenit spectaculos în runda a treia a turneului de la Antipozi. A fost condusă cu un set şi 4-1 de slovena Tamara Zidansek, dar s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-2.

Jucătoarea franceză a împlinit sâmbătă 32 de ani, fiind cu doi ani mai în vârstă decât Simona Halep.

Cornet are în palmares 6 turnee câștigate în WTA. Cea mai înaltă poziție în ierarhia mondială a ocupat-o în februarie 2009, locul 11.

Franțuzoaica și-a egalat anul acesta cel mai bun rezultat de la Australian Open. Ea a mai ajuns în optimile de finală ale competiției de la Melbourne și în 2009.

Simona Halep a mai înfruntat-o pe Alize Cornet de patru ori până acum însă românca a pierdut trei dintre partide. Halep a învins-o o singură dată pe Cornet, la Sofia, în 2013. Ultima confruntare între cele două a avut loc în urmă cu 7 ani.

Istoricul meciurilor Simona Halep - Alize Cornet:

► Madrid (2015) Halep - Cornet (0-2)
► Dubai (2014) Halep - Cornet (0-1, abandon Simona)
► Sofia (2013) Halep - Cornet (2-0)
► Monterrey (2011) Halep - Cornet (0-2)

Simona Halep a declarat că mereu a avut meciuri grele cu Alize Cornet, despre care a spus că este o luptătoare pe teren şi o persoană drăguţă în afara acestuia.

"Mă simt foarte bine fizic, sunt încrezătoare mental, simt bucuria, jocul. Simt că sunt într-un loc bun şi îmi place. Mereu au fost meciuri grele cu Alize, aşa mă aştept şi acum, sper să fie un meci frumos. Fiecare meci e diferit, e o provocare nouă şi sper să îi fac faţă. Am aşteptări mari de la mine, am încredere, m-am antrenat bine. Alize mi-a plăcut mereu, este o luptătoare pe teren şi o persoană drăguţă în afara terenului. În acest an sunt tensionată înainte de meciuri, dar mă simt bine când intru pe teren. Este bine că am ajuns în a doua săptămână cu puţin timp stat pe teren, îmi aduc aminte că în 2018, după prima săptămână, eram moartă. Trebuie să muncesc pentru fiecare meci, pentru că fiecare e diferit", a declarat sâmbătă Halep, potrivit News.ro.

Simona Halep, a doua favorită la câștigarea turneului Australian Open 2022

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, era cotată cu a doua șansă la câștigarea turneului de la Melbourne, cu o cotă de 5,50.

Favorita bookmakerilor este Ashleigh Barty. Australianca are o cotă de doar 1,9 să triumfe la Antipozi.

Poloneza Iga Swiatek, adversara Soranei Cîrstea, este a treia favorită în opinia caselor de pariuri, care îii dau cota 6.

Cu ce s-a ales Simona Halep după calificarea în optimi la Australian Open

Simona Halep și-a adjudecat deja un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi 240 de puncte. WTA după ce a ajuns în optimile turneului.

Calificarea în sferturi i-ar aduce Simonei încă 133.000 de euro.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Halep s-a calificat în optimi la Australian Open pentru al cincilea an la rând.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român.

 

România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj
România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj

Echipajele României au obţinut şapte medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori (Under19) 2024 de la Kruszwica (Polonia).

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a "urecheată" pentru "Los Blancos"

Real Madrid este noua regină a Europei. Echipa spaniolă a câștigat, sâmbătă, pentru a 15-a oară în istorie, Liga Campionilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.