Raluka și Ana Baniciu, surprinse de atacul Hamas în Israel. „Am văzut efectiv rachetele care se plimbau pe cer”

×
Codul embed a fost copiat

Raluka și Ana Baniciu se aflau în Tel Aviv, Israel, atunci când au început bombardamentele. Artistele urmau să participe la un concert Bruno Mars care, ulterior, a fost anulat.

Cântărețele au povestit prin ce au trecut în emisiunea „La Măruță”, spunând că au fost trezite dimineața de alarme.

Ana Baniciu: „E nedrept ce se întâmplă. Acum ne-am dat și noi seama, cu ocazia asta, cam cât de mici suntem noi și neputincioși”.

Raluka: „Noi plecasem în vacanță și voiam să mergem la concert la Bruno Mars pentru că trebuia să susțină două zile concerte acolo. Doar că al doilea concert nu a mai fost susținut pentru că s-a anulat. De dimineață au început atacurile. Noi ne-am trezit de dimineață de la ora 6:30, la prima alarmă despre care n-am știut ce era exact, la a doua alarmă am înțeles că e o problemă. Am coborât până în buncăr. N-am apucat să ajungem buncăr pentru că deja explodaseră toate rachetele din momentul respectiv”.

Ana Baniciu: „Da, pe noi prima sirenă ne-a prins dormind, la 6:30 și ne-am dat seama că ceva se întâmplă pentru că era fix pe strada noastră. La ei pornesc sirenele pe zone, adică zona care ar putea fi afectată sau unde ar putea cădea o rachetă, acolo pornește, nu pornesc sirenele în tot orașul deodată. Și atunci ne-am dat seama că e acolo și se întâmplă ceva. Și până ne-am dezmeticit și ne-am îmbrăcat rapid să coborâm, prima explozie am auzit-o din apartament”.

Citește și
români israel
Cât i-a costat pe români fuga din Israel. „TAROM a venit și a luat banii". Confuzia generată de autorități
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Raluka: „Foarte ciudată și toată treaba asta cu cu plecatul de acolo pentru că la început nu știam ce ar fi mai bine să plecăm, să ne urcăm în avion când e această stare acolo sau să rămânem, să fim aproape de buncăr, era foarte ciudată toată situația”.

Ana Baniciu: „Rachetele erau pe cer, noi le-am văzut pe la 12:00, la un moment dat am văzut efectiv rachetele care se plimbau pe cer. Adică avioanele zboară tot pe cer și atunci e un pic riscant, clar nu știam. Plus că foarte riscant era și drumul către aeroport, din punctul nostru de vedere, adică acolo a fost cam cel mai palpitant moment și greu moment că ți-e frică, nu știu, oricum e o teroare acolo

Raluka: „Adevărul este că informațiile sunt puțin deraiate, să zic așa, acolo pentru că pe internet sunt o groază de știri care nu sunt reale. S-a spus din România că aeroportul de acolo este închis, nu era închis și noi nu știam. Nu e nici acum închis. Putem să plecăm, nu putem să plecăm, ce putem să facem? Deci cumva e foarte important ca oamenii să știe că ei trebuie să sune la consulat și trebuie să facă cumva să vorbească și să anunțe că sunt acolo pentru că bănuiesc că în funcție de asta se trimit anumite avioane sau suplimentează zborurile. Consulatul reușește să găsească gate-uri pentru avioanele românești, gate-uri pentru TAROM ca să poată ei veni și efectiv prelua oamenii din aeroport. Evident că în aeroport acum e o înghesuială foarte mare, cred că ar mai fi și alte variante de zboruri către alte țări. Erau foarte multe zboruri spre Istanbul, de exemplu, care am văzut că au și decolat, și atunci din Istanbul sunt și autocare, sunt 7 ore până la București să zici, sau până în țară mai puține ore, se poate ajunge mai ușor”.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Războiul dintre Israel și Hamas, în a treia zi. Statul evreu, bombardat cu mii de rachete. Teroriștii, inflitrați în orașe
Războiul dintre Israel și Hamas, în a treia zi. Statul evreu, bombardat cu mii de rachete. Teroriștii, inflitrați în orașe

Războiul continuă în Israel, unde riposta asupra Fâșiei Gaza este în plină desfășurare. Cel puțin 1.100 de oameni au fost uciși, de ambele părți, în luptele cu gruparea teroristă Hamas.

Cât i-a costat pe români fuga din Israel. „TAROM a venit și a luat banii
Cât i-a costat pe români fuga din Israel. „TAROM a venit și a luat banii". Confuzia generată de autorități

Sute de români au reușit să se întoarcă din Israel în ultimele două zile, după atacul lansat de militanții Hamas în această țară.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă