Organizația Salvați Copiii reabilitează și dotează secții de pediatrie și maternități din România

spital

Salvați Copiii România reabilitează secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni și dotează cu un dispozitiv ECMO Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplat din Târgu Mureș. Investițiile se ridică la 30.000 euro, respectiv 235.000 de euro.

Salvați Copiii reabilitează secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni

Valoarea totală a investiției se ridică la 30.000 de euro.

Au fost modernizate și dotate ambulatorul de pediatrie, cabinetul medical, salonul pentru urgențe și sala de examinare.

În Secția de Pediatrie a spitalului au loc peste 1.200 de spitalizări și 1.500 de consultații pe an, iar în regim de urgență sunt consultați și tratați în jur de 2500-3000 copii pe an.

Citește și
neonatologie Botosani
Salvați Copiii a donat aparatură medicală de 900.000 lei secției de Neonatologie din Spitalului Județean Mavromati Botoșani
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Cadrele medicale din cadrul Secției de Pediatrie din spitalul Gheorgheni sunt preocupate să ofere cele mai bune tratamente pacienților, mai ales când este vorba de copii este foarte importantă asigurarea unui mediu spitalicesc cât mai prietenos și liniștit, atât pe perioada spitalizării cât și a consultație. Acum, cu ajutorul Organizației Salvați Copiii putem oferi actul medical într-un mediu prietenos, cu jucării și mobilier specific pentru copii astfel încât sentimentul de teamă și singurătate al copilului să nu mai fie resimțite de acesta. Îngrijirea copiilor noștri într-un mediu ce inspiră încredere și siguranță reduce teama și vulnerabilitatea copilului, iar responsabilitatea noastră a tuturor este de a le oferi micuților pacienți tratament adecvat și condiții în care să se simtă în siguranță, armonie fizică și sufletească. Suntem bucuroși că viziunea Organizației Salvați Copiii este în concordanță cu menirea noastră de a sprijinii copilașii noștri. Vă mulțumim pentru încrederea acordată”, declară Fülöp Enikő, managerul Spitalului Municipal Gheorgheni.

Din anul 2010 până în prezent, Organizația Salvați Copiii a dotat 105 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro.

Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va asigura aparatură medicală de ultimă generație pentru 55 de unități medicale cu echipamente performante.

Programul de întărire a capacității sistemului medical pentru a trata optim copiii cu diverse patologii este unul complex, care merge de la dotarea maternităților și secțiilor de Terapie Intensivă neonatală cu incubatoare și ventilatoare de suport respirator, până la reabilitarea integrală a unor secții de pediatrie. Azi suntem la Gheorgheni și ne bucurăm că am reușit să modernizăm secția de pediatrie de aici, vom colabora în continuare cu medicii pentru a le oferi mediul sau echipamentele de care au nevoie și nu ne opri aici, doar împreună putem aduce modificări în sistemul medical”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Salvați Copiii dotează Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș

Salvați Copiii dotează spitalul cu un dispozitiv ECMO (cord-plămân artificial) de ultimă generație, destinat susținerii funcțiilor cardio-pulmonare prin circulație extracorporală post intervenții chirurgicale cardio-vasculare pediatrice.

Până acum, organizația a dus Institutului de la Tg. Mureș echipamente și aparatură medicală în valoare totală de 235.000 euro.

Organizația Salvați Copiii România este din nou la Tg. Mureș, la Institutul Inimii. În virtutea îndelungatei colaborări pe care o avem în interesul copiilor și a nou născuților greu încercați de la o vârstă atât de fragedă, ne bucurăm să îi avem alături pe reprezentanții Organizației, de data aceasta pentru a marca achiziționarea unui aparat de susținere a funcției circulatorii și respiratorii pentru Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Tg Mureș. Aparatul, atât de necesar pentru tratamentul pacienților aflați în stare avansată de insuficiență cardio-respiratorie vine să adauge un plus de opțiuni pe care medicii noștri le vor avea la îndemână pentru salvarea de vieți. Într-un context în care vedem o creștere alarmantă a infectărilor cu virusul SARS-CoV2, acest aparat de înaltă performanță este cu atât mai util pacienților noștri” - Prof. Dr. Horațiu Suciu, Șef secție clinică Chirurgie cardiovasculară adulți și copii IUBCvT.

Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș este principala unitate din România care a efectuat și efectuează transplant de cord, chiar și în perioada infecției cu SARS-CoV2: opt cazuri în 2019, din care un copil; patru în 2020 și două cazuri de transplant, în 2021.

Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tg. Mureș este unicul furnizor de servicii spitalicești de chirurgie cardiovasculară copii – atât urgențe neonatale cât și pentru patologie cronică a malformațiilor cardiace congenitale ale copiilor din regiunea Centru și nu numai, intervenind în peste 80% din cazurile din țară.

Medicii de la Institutul Inimii formează la Tg. Mureș un corp de elită, tratează cazuri dificile și sunt din ce în ce mai solicitați. Noi colaborăm îndeaproape și, în urma solicitărilor lor, am decis să dotăm unitatea medicală cu aparatură medicală de ultimă generație, care face diferența reală, atunci când vorbim despre supraviețuirea copiilor cu diverse patologii cardiace”, a anunțat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș oferă servicii medicale de chirurgie cardiovasculară, cardiologie şi transplant cardiac, asigurând tratament specific pentru afecțiuni cardiovasculare, atât pentru copii cât și pentru adulți:

• Asistență medicală și chirurgicală de calitate în patologia cardiovascularului de toate vârstele de la nou-născut și sugar la vârsta avansată;

• Chirurgia cardiacă a sugarului și copilului mic, tratamentul chirurgical al cardiopatiilor congenitale complexe și tratament intervențional;

• Intervenții de chirurgie cardiovasculară: înlocuiri valvulare unice sau multiple, by-pass-uri aorto­coronariene unice sau multiple, corecția complicațiilor infarctului miocardic (anevrism ventricular, defect septal ventricular, rupturi cardiace), operații combinate (înlocuiri valvulare + by-pass aorto-coronarian), corecția anevrismelor și disecțiilor de aortă ascendentă, arc aortic și aortă descendentă;

• Activitatea din domeniul transplantului de cord este particulară IUBCvT, fiind principala unitate din România care a efectuat și efectuează transplant de cord, chiar și în perioada infecției cu SARS-CoV2;

• Asistență de urgență în Infarctul miocardic acut- IMA prin proceduri de cardiologie intervențională.

Dotarea secțiilor de pediatrie și a maternităților, prioritate pentru Salvați Copiii

Anul acesta Salvați Copiii va susține spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

Salvați Copiii România a demarat și un amplu proces de reabilitate a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale Maternității Polizu, din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu - Rusescu”. Maternitatea este unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului, aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată țara, sunt tratate gravide cu diverse afecțiuni materno-fetale, cazuri care necesită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață sau femei cu patologii ginecologice diverse.

#INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate, prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar, text SALVEZ.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu
ȘtirileProTv.ro susține campania Salvați Copiii România și a INSMC de renovare a Maternității Polizu

Echipa ȘtirileProTv.ro susține demersul asociației Salvați Copiii România și al INSMC, care, împreună, vor moderniza și recompartimenta Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ce fac parte din Maternitatea Polizu din București.

Salvați Copiii a donat aparatură medicală de 900.000 lei secției de Neonatologie din Spitalului Județean Mavromati Botoșani
Salvați Copiii a donat aparatură medicală de 900.000 lei secției de Neonatologie din Spitalului Județean Mavromati Botoșani

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani beneficiază de o donație Salvați Copiii de aparatură medicală în valoare totală de aproape 900.000 lei.

Recomandări
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine
Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală.

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie
Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie.