Filmul cazului scandalos de la Spitalul din Urziceni. S-au dat trei amenzi și s-a cerut o demisie „de onoare”

×
Codul embed a fost copiat

Caz scandalos la Spitalul municipal Urziceni din Ialomița. O tânără a născut pe trotuar, în fața unității sanitare, după ce personalul medical ar fi refuzat să o interneze pe motiv că nu exista medic specialist de gardă.

Gravida și rudele au încercat să ajungă la alt spital, însă bebelușul a venit pe lume la poarta spitalului. De acolo au fost preluate mama și fetița de o ambulanță, care le-a dus la Spitalul din Slobozia, la 60 de kilometri depărtare.

Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă, iar personalul medical responsabil este cercetat de poliție pentru abuz în serviciu.

Era ora 5 dimineaţa când tânăra de 24 de ani aducea pe lume o fetiţă. Halucinant este că a născut pe trotuarul din faţa spitalului municipal Urziceni şi nu într-o sală de operaţii curata. Mai mult, a fost asistată de un echipaj al ambulanței Ialomiţa. Îngrozite că mama și bebeluşul ar putea fi în pericol, rudele au filmat totul şi au făcut imaginile publice pe internet.

Directoarea spitalului spune că i-a întrebat pe angajaţi ce s-a întâmplat, iar aceştia i-au spus că tânăra a fost la camera de primiri urgențe acuzând dureri. O asistentă a sunat la ambulanţă, după ce a informat familia că nu au medic specialist de gardă.

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Managera spitalului susţine că femeia gravidă şi rudele nu au vrut să aştepte la CPU ambulanța, ci au vrut să ajungă la alt spital cu maşina personală. Nu au apucat să iasă pe poarta spitalului pentru că femeia a început să nască, iar bebeluşul a venit chiar acolo pe trotuar.

Ambulanţa a transportat femeia şi bebeluşul la 60 de km depărtare, la Spitalul de urgenţă Slobozia.

Mama se afla la a treia naştere, iar medicii de la spitalul din Slobozia spun că deocamdată şi ea şi fetiţa sunt bine.

Cazul a stârnit un val imens de indignare pe reţelele sociale. Acum, de la managerul spitalului, primărie, poliţie şi pană la ministerul Sănătăţii, toată lumea anunţă anchete.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Am trimis o echipă a isnepctiei sanitare de stat la faţa locului. S-au dat sancțiuni. Eu cred că o demisie de onoare sau demiterea managerului acestei unităţi medicale de către primarul din Urziceni este şi morală şi potrivită.”

Directorul Inspecţiei Sanitară de Stat, Maria Mioara Comana, a declarat, în conferinţa de presă, care sunt rezultatele preliminare ale controlului de la spitalul din Urziceni.

“Pentru toate aceste lucruri, colegii mei au sancţionat managerul spitalului pentru neorganizare cu 4.000 de lei. Menţionez că sancţiunea este maximă ca persoană fizică. O să mă întrebaţi de ce sancţiunea nu este mai mare. Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebui să o dai spitalului şi efectiv banii să-i luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă. A fost sancţionată doamna asistent care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare să solicite medic, tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile”, a explicat Maria Mioara Comana, care a precizat că directorul medical al spitalului a intrat în concediu medical şi s-a internat într-un spital.

Despre lipsa de personal de la Spitalul municipal Urziceni se ştia de mai bine de jumătate de an.

Spitalul a fost renovat recent cu două milioane de euro şi ar fi în proces de acreditare. Pe site, instituţia se laudă că are dotări moderne şi o secţie de ginecologie cu 23 de paturi.

Potrivit primăriei, Spitalul din Urziceni deserveşte peste 20 de localităţi cu cei mai mulţi locuitori din judeţ. La ultimul recensământ erau 300 de mii de persoane în tot judeţul şi doar 3 spitale mari.

Autorităţile au mai deschis un dosar penal pentru un pacient de 32 de ani, care s-a prezentat duminică noapte tot la Spitalul din Urziceni. Ar fi primit îngrijiri medicale apoi a plecat acasă, unde a murit. Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
A luat două lanterne dintr-un magazin și a plecat. Ce a urmat i-a luat pe toți prin surprindere
A luat două lanterne dintr-un magazin și a plecat. Ce a urmat i-a luat pe toți prin surprindere

Un agent de pază la un magazin din Timişoara a ajuns la spital, marţi seara, după ce un client l-a lovit cu o mătură, potrivit IPJ Timiş.

Incendiu de amploare în Sibiu, în urma furtunii. Au ars 5.000 de tone de fân
Incendiu de amploare în Sibiu, în urma furtunii. Au ars 5.000 de tone de fân

Pompierii militari au intervenit, marţi după-amiază, în localitatea Jina pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o şură.

 

Stare de alertă într-un județ din România. „Duce la afectarea sănătăţii populaţiei”
Stare de alertă într-un județ din România. „Duce la afectarea sănătăţii populaţiei”

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a declarat stare de alertă în întreg judeţul, pentru 30 de zile, după ce operatorul de salubritate a refuzat că mai ridice gunoiul începând de luni.  

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă