Ce se întâmplă cu vremea în România. Prognoza meteo în perioada 30 ianuarie - 12 februarie 2023

ninsoare iarna zapada
Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie - 12 februarie 2023.  

 

Prognoza meteo generală pentru perioada 30 ianuarie - 12 februarie 2023

Prognoza pentru următoarele două săptămâni arată că începutul lunii aduce temperaturi oscilante. După data de 6 februarie vremea se mai încălzește.

Probabilitatea de precipitaţii este mai mare în prima săptămână 30 ianuarie - 5 februarie, în timp ce începând de săptămâna viitoare temperaturile vor crește ușor în toată țara.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Banat

Temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va creşte în primele zile până la medii de 6...7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1...2 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 5...6 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -6...-4 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mare mai ales în prima jumătate a intervalului, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile şi cantităţi mai importante de apă.

Citește și
zapada, ninsoare
Vremea azi, 30 ianuarie. Sunt anunțate ninsori în zonele montane. Temperaturile se mențin scăzute în toată țara
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Crișana

Temperatura maximă va creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0...1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 4...5 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -6 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Transilvania

Temperaturile diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o uşoară creştere spre medii de 2...3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua parte a intervalului. Precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Maramureș

La începutul intervalului valorile diurne vor fi în creştere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. În a doua jumătate din interval, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere spre medii de 1...2 grade. Pe parcursul nopţilor, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi va avea tendinţa să scadă până spre medii de -9...-8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii predominant sub formă de ninsoare va fi ridicată mai ales în prima săptămână, iar în zilele de 2 şi 3 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Maramureș

Până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creştere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade şi ale minimelor spre -3 grade. După această dată, pâna la finalul intervalului de anticipaţie, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere; maximele vor ajunge la 1...2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade. Vor fi posibile precipitaţii îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Dobrogea

Temperatura maximă va creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 3...4 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -4 grade. Vor fi posibile precipitaţii mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Muntenia

Valorile termice diurne vor creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 şi -6 grade. Vor fi posibile precipitaţii mixte mai ales în intervalul 3...6 februarie.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în Oltenia

Valorile termice diurne vor creşte până în data de 2 februarie spre medii de 7...8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârşitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 5...6 grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendinţa de scădere uşoară spre -5 grade. Vor fi posibile precipitaţii mixte mai ales în intervalul 3...5 februarie.

Prognoza meteo: cum va fi vremea la munte

Temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va creşte uşor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de -3...-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendinţa de uşoară creştere, spre -8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

Prognoza meteo: cum va fi vremea în București

Luni. Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 3...4 grade. Presiunea atmosferică este 759 mmHg. 

La noapte. Cerul va fi temporar noros, iar trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimă va fi de -4...-3 grade.

Marți. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi la începutul intervalului, trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, uşor mai mare decât cea climatologic specifică datei va fi de 5...6 grade, iar cea minimă va fi de -6...-5 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească spre valori în jurul a -8 grade.

Miercuri. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, în continuare uşor mai mare decât cea normală datei va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

Joi. Vremea se va încălzi uşor faţă de zilele anterioare, astfel că maxima va fi de 7...8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -4...-3 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Vineri. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, comparabilã cu cea din ziua anterioară se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4...-3 grade.

Puteți vedea AICI harta interactivă a calității aerului din România, în timp real. Nivelul de poluare din zona în care locuiești se află la doar un click distanță. Funcția este disponibilă pe stirileprotv.ro cu ajutorul platformei Airly.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Aplicații și site-uri prin care putem cere daune companiilor aeriene pentru întârzieri și anulări. Cum se pot recupera banii
Aplicații și site-uri prin care putem cere daune companiilor aeriene pentru întârzieri și anulări. Cum se pot recupera banii

Vremea nefavorabilă afectează și traficul aerian. Chiar și în acest weekend au fost foarte multe zboruri anulate. Există, însă, soluții digitale prin care putem cere daune pentru întârzierea sau anularea zborurilor.

Vremea azi, 30 ianuarie. Sunt anunțate ninsori în zonele montane. Temperaturile se mențin scăzute în toată țara
Vremea azi, 30 ianuarie. Sunt anunțate ninsori în zonele montane. Temperaturile se mențin scăzute în toată țara

Luni cerul va fi mai mult noros și doar prin estul țării apare puțin soarele. Spre seară va ninge în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și pe suprafețe mai restrânse în Muntenia.  

Vremea extremă a blocat drumurile din România. Ninsorile și viscolul au ținut mii de oameni ostatici în mașini, în frig
Vremea extremă a blocat drumurile din România. Ninsorile și viscolul au ținut mii de oameni ostatici în mașini, în frig

Ninsorile și viscolul au blocat și sâmbătă-noapte drumuri din jumătatea estică a țării și au ținut mii de oameni ostatici în noapte și frig.

Vremea azi, 29 ianuarie. Ninsorile persistă în majoritatea regiunilor din țară
Vremea azi, 29 ianuarie. Ninsorile persistă în majoritatea regiunilor din țară

Ziua de dumincă ne aduce înnorări și precipitații pe suprafețe restrânse, în sud, în sud-est și parțial în centrul țării.  

Meteorologii au anunțat când vin ninsorile în cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo pentru 23 ianuarie–5 februarie 2022
Meteorologii au anunțat când vin ninsorile în cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo pentru 23 ianuarie–5 februarie 2022

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni 23 ianuarie - 5 februarie 2023. Vremea se va răci considerabil în zilele următoare și vor veni și ninsorile.  

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.