Ce au descoperit anchetatorii pe blocul care a luat foc în Constanța: Zone de relaxare cu terasă, piscină și grătar

×
Codul embed a fost copiat

Incendiul izbucnit la un blocul de zece etaje construit pe malul mării, la Constanța, a scos la iveală imprudența unor locatari, care și-au amenajat terase pe acoperiș și organizau acolo petreceri cu grătare.

Improvizațiile la una din instalațiile de electricitate de la aceste construcții ilegale au declanșat vâlvătaia, care a alertat tot detașamentul de pompieri din Dobrogea. Peste 40 de persoane au fost evacuate. Polițiști au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Au ars mai multe construcții improvizate, amenajate pe terasa imobilului

Flăcările care mistuiau terasa blocului de zece etaje din cartierul Faleză Nord, se vedeau de la mare distanță. Ardeau mai multe construcții improvizate și amenajate pe terasa imobilului. Ajutat de vânt, focul s-a extins pe o suprafață de 300 de metri pătrați.

La zece minute după apelul de urgență, pompierii înălțau scara de incendiu. Locatarii fugeau speriați din bloc. La nivelul terasei, temperatura depășea 200 de grade Celsius. Pentru cei care locuiau la ultimul etaj era un coșmar. Oamenii aproape că nu mai puteau respira.

Femeie: Ne-au rugat să ieșim afară cât se poate de repede, am ieșit, lume și tot ce vedeți. Strigau, strigau pompierii, poliția toți”.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Femeie:Deasupra, pe acoperiș, acolo probabil, că au vecinii ceva pe acolo. Da, eram toți și ne-au dat afară pompierii. Era fum și bătea vântul, și îl împrăștia”.

Descoperirea anchetatorilor

După ce flăcările au fost stinse, o oră și jumătate mai târziu, polițiștii și pompierii au început ancheta. Și-au dat seama repede că puzderia de construcții improvizate pe bloc ar putea fi cauza dezastrului, iar imaginile surprinse prin satelit în august 2021 le-au adeverit temerile. Pe acoperișul blocului erau terase improvizate, piscină, șezlonguri, bucătării de vară și grătare. Marginile blocului aveau și ele garduri construite ilegal. Focul a pornit chiar de la una dintre aceste terase, spun pompierii.

Oana Manoilă, ofițer de presă al ISU Dobrogea:Cauza probabilă a incendiului la acoperișul blocului turn a fost scurtcircuit electric. Au ars 300 de metri pătrați dintr-o construcție de vară, improvizată de unul dintre proprietari”.

Pe lumină, anchetatorii au urcat din nou pe acoperișul blocului, iar printre mormanele de cenușă au mai descoperit un grătar. Puterea focului a fost uriașă. Tot ce se vede în imagini a fost, practic, topit de flăcări.

Reporter: Ce este cu aceste terase pe bloc?

Locatar: Ce să fie, au făcut cei care sunt la ultimul etaj, normal, și-au însușit și treaba asta. Acum, nu știu cât de în regulă este”.

Anchetatorii l-au identificat și pe proprietarul unui apartament din bloc, suspectat că ar fi amenajat, pe terasă, construcția improvizată de unde au pornit flăcările. El a refuzat să le spună reporterilor PRO TV dacă a construit legal ce se afla pe bloc.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, deocamdată, pentru fapte, urmând ca eventualii vinovați să fie identificați.

Toate cele patru apartamente de la ultimul etaj au fost distruse.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Incendiu de proporții la un bloc din Constanța. 40 de persoane, evacuate de pompieri, iar multe altele s-au autoevacuat
Incendiu de proporții la un bloc din Constanța. 40 de persoane, evacuate de pompieri, iar multe altele s-au autoevacuat

A fost mobilizare de forţe joi seara, la Constanța. Acoperișul unui bloc cu zece etaje, din zona Faleză Nord, s-a aprins, iar flăcările violente s-au extins rapid şi ameninţau să ajungă şi la apartamente

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.