Mesajele politicienilor de Ziua Națională a României

1 decembrie mesaje
Facebook/Biroul Parlamentului European în România

Politienii au început încă de la prima oră să transmită mesaje de la “La mulți ani” cu ocazia Zilei Naționale.

Încă de la ora șapte pe paginile rețelelor sociale ale președintelui Klaus Iohannis a fost postat mesajul de “La mulți ani” însoțit de un video.

Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pe Facebook.

 “La 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul #Schengen. Și acum, ca și la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României. Față de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme și dezvoltare, precum și protecția oferită de #NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie. Avem astăzi datoria de a depăși orice diferențe de suprafață și a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes național, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine. Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului! Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor țării și cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democrații europene. La mulți ani, #români! La mulți ani, #România!”, a scris premierul.

Citește și
andreea esca
De 1 Decembrie, vedetele Pro TV îți urează „La mulți ani!”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ministru al Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, a venit și el cu un mesaj pentru români.

“La mulți ani, România! La mulți ani, români! Trebuie să continuăm, într-un ritm accelerat investițiile în toate sectoarele de transport pentru a recupera decalajele!…”, a notat Sorin Grindeanu, pe Facebook.

 

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a transmis că "Aș vrea să dedic mesajul meu de 1 Decembrie celor care cunosc munca grea din spatele unei medalii, a unui titlu, a unei înalte performanțe, indiferent de domeniu. Acelora care ne fac mândri.
Le doresc în continuare multă putere, încredere și să lupte până la capăt pentru idealurile lor. La mulți ani, România!".

Și Biroul Parlamentului European în România a transmis "La mulți ani, România!"

"De ziua națională a României ne reamintim că anul acesta se împlinesc 15 ani de când țara noastră este membră a Uniunii Europene. În luna octombrie, deputații europeni au adoptat o rezoluție prin care cer Consiliului să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. În Parlamentul European, România este reprezentată de 33 de deputați", este mesajul transmis pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a început postarea sa de pe Facebook cu versuri din „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

”Solidaritatea, unitatea, iubirea faţă de glie şi de semeni alături de curajul de a rezista şi de a depăşi clipele de cumpănă au marcat istoria neamului nostru românesc. Aceleaşi virtuţi constituie baza prin care, #împreună, vom depăşi şi acum situaţiile complicate şi vom consolida fundaţia viitorului acestei ţări. Nu există "eu", nu există "tu", există doar "noi", "noi, românii". La bine şi la greu, împreună, uniţi şi solidari! La mulţi ani!”, scrie Câciu.

 


Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila scrie că sărbătorirea Zilei Naţionale a României la 1 Decembrie este un moment de mândrie.

”Sărbătorirea Zilei Naţionale a României la 1 Decembrie este un moment de mândrie, dar şi de reflecţie la ceea ce facem pentru ca ţara noastră să se dezvolte şi să fie apreciată la nivel internaţional. A fost un an dificil, cu numeroase provocări pentru sistemul sanitar, dar si în plan economic şi social. Poziţia şi implicarea României pentru gestionarea problemelor generate de războiul din Ucraina au întărit poziţia ţării noastre ca membru al Uniunii Europene şi al NATO, prin sprijinul acordat refugiaţilor şi ţării vecine”, scrie Rafila pe Facebook.

El subliniază că aniversarea zilei naţionale este şi un prilej de decorare, de către preşedintele Romaniei, a medicilor şi altor colegi din sistemul sanitar care au muncit pentru ca pacienţii români să poată fi îngrijiţi cât mai bine.

„Le mulţumesc şi îi respect pe toti cei care lucrează cu seriozitate şi cu dedicaţie în sistemul sanitar pentru sănătatea comunităţilor şi a cetăţenilor! La mulţi ani tuturor românilor şi fie ca spiritul Marii Uniri să ne adune pentru realizarea proiectelor de dezvoltare şi bunăstare a ţării noastre!”, scrie ministrul Sănătăţii.

Ciolacu: Un copil minunat de 10 ani mi-a dăruit astăzi o broșă tricoloră cu România 

Marcel Ciolacu a postat pe Facebook fotografii cu "Delia, un copil minunat de 10 ani, mi-a dăruit astăzi o broșă tricoloră cu România făcută de mânuțele ei". 

"O voi purta astăzi cu mare mândrie cu gândul la energia acestei generații care va duce România acolo unde merită și îi este locul. La fel cum acum 104 ani, generația de atunci a înțeles că doar prin unitate putem să ne îndeplinim visul de a trăi cu toții într-o singură țară. Generația actuală a luat o țară distrusă de comunism și a dus-o în Uniunea Europeană și NATO. Avem o șansă extraordinară să îndeplinim total visul european și să aderăm la spațiul Schengen. Depinde doar de noi! Pentru Delia, pentru toți copiii acestei națiuni, trebuie și noi să stăm uniți și să trecem peste toate provocările la care suntem supuși de un război ilegal chiar la granițele noastre și de toate crizele suprapuse pe care le-a cauzat. Avem această datorie, pentru ca viitoarea generație să poată construi pe o fundație mult mai solidă ! La mulți ani, România! La mulți ani, români!", a scris el. 

 

 

 

Maia Sandu: Este o bucurie să sărbătorim împreună România

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj special României.

"Astăzi, de 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România. România este iubită în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării la Uniunea Europeană. România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate", a transmis Maia Sandu, pe Facebook. 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Parada de 1 Decembrie 2022. Video cu defilarea de Ziua Națională a României în București
Parada de 1 Decembrie 2022. Video cu defilarea de Ziua Națională a României în București

Pe 1 Decembrie se sărbătorește Ziua Națională a României. Cu această ocazie, în București și în marile orașe din țară se organizează parade militare.

De 1 Decembrie, vedetele Pro TV îți urează „La mulți ani!”
De 1 Decembrie, vedetele Pro TV îți urează „La mulți ani!”

Ești tare când râzi, chiar dacă e greu. Când nu te lași și când nu-i lași nici pe alții să te doboare. Când faci ce trebuie făcut, când faci lucrurile bine, când spui ce trebuie spus.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.