(P) Surprinde-ți perechea cu o cină de neuitat: 3 idei creative

cina de neuitat promo

O cină romantică este mereu o idee bună pentru a-ți surprinde jumătatea.

 

Fie că este vorba de o ocazie specială, o aniversare, sau, pur și simplu, vrei să îți petreci o seară minunată alături de partenerul tău, o astfel de cină este mereu o idee perfectă.
Poți organiza o cină romantică la restaurant, sau, poți pregăti totul acasă, pentru a te bucura de momente frumoase, în confortul propriei locuințe. Iar, dacă vrei ca totul să iasă perfect, îți venim în ajutor cu mai multe sfaturi, astfel încât să îți surprinzi partenerul!


Creează o atmosferă romantică


Dacă vrei să surprinzi cu o cină romantică acasă, nu uita că o ocazie festivă cere și un decor aparte. În general, o cină romantică se desfășoară într-un cadru discret, iar pentru a creea atmosfera perfectă, poți ține cont de câteva detalii esențiale. În primul rând, trebuie să alegi luminile potrivite. Lumânările aprinse și amplasate strategic în diverse colțuri ale camerei sunt cea mai bună soluție, dacă vrei să creezi o atmosferă romantică. Îți recomandăm să le așezi în colțurile camerei, pe podea sau pe mobilă, pentru a da naștere unor jocuri de lumini și umbre cât mai plăcute.


De asemenea, pentru a crea o ambianță cât mai plăcută, ar fi indicat să nu ții televizorul deschis. Înlocuiește-l cu o boxă portabilă și alege un playlist potrivit pentru o cină romantică. Iar, dacă vrei să mergi la sigur, poți include în playlist și câteva piese de dragoste din anii ‘80.
Un alt aspect de care poți ține cont este decorul de pe masă. Iar, pentru asta poți alege un buchet de flori proaspete. Poți opta pentru un buchet de lalele sau de trandafiri, care vor parfuma întreaga încăpere și vor oferi o notă elegantă întregului decor.
Fiind vorba de o ocazie specială, ar fi indicat să folosești cea mai bună veselă și cele mai bune tacâmuri. Deși pare un detaliu aparent nesemnificativ, e un aspect care contează foarte mult. Plus că nu are rost să riști să faci o impresie proastă cu un fel de mâncare special, așezat pe un platou ciobit.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro


Cum alegi preparatele din meniu


Pentru o cină romantică, este suficient să gătești un meniu cât mai simplu, cu un antreu, fel principal și ceva dulce. Încearcă să alegi o mâncare ușoară, care să nu fie dificil de pregătit și nici greu de digerat. De exemplu, poți opta pentru carne de pui sau pește, iar, dacă nu te pricepi la gătit, poți comanda ceva de la cele mai bune restaurante.
În privința antreului, te poți orienta către bruschette sau tartine cu cremă de brânză, verdețuri și prosciutto crudo. La fel de ușor, poți pregăti câteva gustări cu brânzeturi speciale: mozzarella, Rochefort sau cașcaval Camembert, combinate cu boabe de strugure.


Iar pentru desert, ține cont de preferințele persoanei din fața ta. Încearcă să afli dinainte dacă preferă deserturile cu ciocolată, frișcă sau fructe. Astfel, vei putea opta între cheesecake, tort de ciocolată sau tartă cu fructe.


Cum alegi vinul pentru o cină romantică


O cină romantică nu ar fi completă fără un pahar de vin bine ales pentru o astfel de ocazie. Dacă este vorba de o cină pentru Valentine’s Day, poți opta pentru un vin roșu. Însă, un astfel de vin nu este potrivit pentru toate tipurile de preparate. Dacă vei servi un preparat din carne de pui, sau pește, ar fi indicat să iei și o sticlă de vin alb sec.


Cu siguranță, jumătatea ta va fi impresionată de eforturile depuse de tine dar și de modul creativ în care ai organizat totul. Nu uita că o cină romantică trebuie să fie cât mai discretă, iar meniul nu trebuie să fie prea încărcat. Iar, dacă ceva nu iese așa cum ai plănuit, nu îți face griji, partenerul tău va aprecia sigur intențiile tale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.