(P) Stomatologia POSTCOVID - ce inseamna "stomatologia in tihna" si cum te scapa de carii rapid, sigur si eficient

stomatologie

Considerată una dintre ramurile medicinei cu risc de contaminare ridicat, stomatologia a fost în vizorul autorităților, în ultima perioadă, mai mult ca oricând.

Cu o piață de 1,7 md de lei suspendată aproape trei luni, impactul a fost unul greu de digerat. Majoritatea clinicilor s-au repoziționat prin tăierea investițiilor și redirecționarea bugetelor către plata salariilor, redefinerea modelului de business sau a metodei prin care abordează pacienții.
În acest context, având în față și provocarea fricii de a se trata , dentistul post covid trebuie să livreze un tratament customizabil, care să respecte nevoile clinice ale pacientului dar să țină cont și de individualitatea fiecărui pacient.

Deși în denumire regăsim “în tihnă”, paradoxal, noua abordare de “stomatologie în tihna” e o metodă faimoasă, dezvoltată și omologată internațional de dr. Miguel Stanley, inclus de curând în top 100 dentiști renumiți la nivel mondial.

Stomatologia în tihnă se concentrează în jurul a cinci concepte principale:
● siguranță,
● transparență,
● eficiență,
● confort,
● digitalizare.

Construită în jurul pacientului, metoda stomatologiei în tihnă a început să prindă contur în lunile de izolare, în momentele în care orice activitate stomatologică a fost interzisă din cauza riscului ridicat de contaminare. Majoritatea manevrelor stomatologice presupun utilizarea unor aparate ce duc la descărcare de aerosoli - practic picături micronice de apă îmbibate cu salivă, ce rămân mult timp în aer sau se depun pe suprafețe.

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Stomatologia în tihnă sau “slow dentistry” presupune un control sporit al expunerii pacientului și a echipei medicale la diverși factori de risc. Cu cât este micșorat și controlat traficul în cabinet, cu atât e posibil un control mai clar al posibilelor riscuri. Actul medical rămâne sigur - în momentul de față clinicile și-au luat toate măsurile de precauție recomandate - însă, ca un supra-control, se recomandă un flux rărit al pacienților.

Stomatologia în tihnă presupune focus doar pe un pacient. Fie că vorbim de clinică stomatologică pentru copii sau adulți, o echipă de specialiști - de la stomatolog generalist și până la chirurg și implantolog - rezolvă în cât mai puține vizite (dacă e posibil, într-o singură zi), toate problemele sesizate în planul de tratament inițial. Cu alte cuvinte, în loc să fii trimis de la un specialist la altul, ești tratat complet, într-un singur loc.

Cum te ajută o astfel de abordare?

Stomatologia în tihnă înseamnă crearea unui mediu de lucru ideal, fără grabă, fără stres, în condiții perfecte igienă. De la aparat dentar și până la implant, stomatologia în tihnă determină echipa medicală să se focuseze corespunzător pentru a livra un tratament medical de excepție.

Un avantaj major îl vor avea clinicile multidisciplinare unde, în același mediu, un pacient poate primi expertiză mai multor specialiști nefiind nevoie să migreze din cabinet în cabinet, în colțuri diferite ale orașului, unde ar întâlni diverse medii septice cu risc crescut de contaminare biologică încrucișată.

Stomatologia în tihnă favorizează:

● Precizia și viteza datE de uneltele digitale. Acestea permit să culegem suficiente date de la pacient, astfel încât să gândim și să planificăm cât mai mult înainte că pacientul să deschidă gură. Dacă până acum stomatologia digitală era un moft, de acum înainte va deveni un standard de aur.
● transparență și comunicarea deschisă cu pacientul, mai ales atunci când sunt implicate costurile.
● echipele foarte bine pregătite

În România, prima clinică afiliată rețelei internaționale Slow Dentistry se află în București - clinica Dentaplus - și este coordonată de medic Andrei Constantinovici.

“Ne aflăm în zorii unei epoci în care, mai mult ca oricând, pacientul este în centrul atenției: el trebuie privit că principalul factor de interes al echipei medicale dornice să ajute și să își etaleze skill-urile de top, că resursă principală a business-ului medical dar, nu în ultimul rând, și că cel mai mare factor de risc în ceea ce privește răspândirea unei eventuale infecții în mediul stomatologic. Fuga de dentist nu este o soluție pentru perioada ce va urma. Pacienții trebuie să își dea seama că își permit mai puțin ca oricând timpul pierdut și reexpunerea la riscuri biologice în cazul în care ar trebui să reia tratamentul de la capăt în cazul unui eșec inițial. Nu își mai au locul vizitele suplimentare numeroase de 10 minute la dentist când “mai verificăm ceva” , “ne amintim ceva”, “ hai să facem o probă rapidă” etc. ”

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King

Recent lansată, cartea "Îți place mai întunecat" de Stephen King ne poartă din nou în universul fascinant și macabru al maestrului horrorului.

(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat
(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat

UTILBEN este o companie înființată în anul 2006, care a ajuns rapid între liderii industriei de utilaje agricole și de construcții din România.

(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere
(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere

Este vară și petrecerile în aer liber sunt la mare căutare! Nimic nu se compară cu o petrecere de vară organizată într-o grădină plină de verdeață, lângă o piscină strălucitoare sau chiar pe nisipul cald al plajei.

Recomandări
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă

Deși suntem abia la începutul verii, ne confruntăm deja cu secetă extremă. În sudul și estul țării au secat fântânile, iar în unele localități oamenii au restricții pe timpul zilei la apa curentă, așa că prețuiesc fiecare picătură.  

Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC
Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC

Rezultatele centralizate până acum de Biroul Electoral Central confirmă că PSD și PNL au adunat împreună 70 la sută dintre voturile pentru primarii și consilierii locali.

Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina
Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, informaţiile preliminare arătând că nu au existat răniţi sau pagube în capitala ucraineană, a anunţat armata ucraineană, transmite Reuters.