(P) În țările dezvoltate oamenii cumpără piese din dezmembrări?

dezmembrari auto

Deși piața pieselor auto continuă să cunoască o dezvoltare semnificativă, parcurile de dezmembrări ocupă un loc de cinste în topul celor mai accesibile și populare surse de piese auto.

Însă, este utilizarea pieselor din dezmembrări o modă, un moft, o oportunitate sau una dintre opțiunile potrivite pentru reparație și întreținere?

Deși piață pieselor auto continuă să cunoască o dezvoltare semnificativă, remarcându-se prin oferta generoasă de opțiuni pentru orice proprietar de vehicul care are nevoie de reparații sau înlocuiri, parcurile de dezmembrări ocupă un loc de cinste în topul celor mai accesibile și populare surse de piese auto. Însă, este utilizarea pieselor din dezmembrări o modă, un moft, o oportunitate sau una dintre opțiunile potrivite pentru reparație și întreținere?

Un lucru este cert. În țările dezvoltate, nu doar oamenii cumpără piese din dezmembrări. Service-urile și asigurătorii pun, de asemenea, mare accent pe utilizarea pieselor auto second-hand, originale. Anglia, spre exemplu, este cunoscută drept cam cea mai mare piață de piese din dezmembrări, urmată de Germania. Aici, repararea mașinilor cu piese originale second-hand este privită deja că o prioritate, iar dezmembrarile auto sunt considerate o alternativă sustenabilă și accesibilă, prin reutilizarea componentelor auto.

Economia circulară și dezmembrarile auto

Într-o lume în care resursele naturale pentru fabricarea constanța de noi produse sunt limitate, dezmembrările auto oferă o soluție sustenabilă, atât pentru necesitățile în materie de intretineri sau reparații, cât și în ceea ce privește impactul asupra mediului. Este vorba de tranziția către o economie circulară care implică înlocuirea produselor noi cu piese second-hand, recondiționate sau reparate, adoptată inclusiv de România. În țările dezvoltate, obiectivul economiei circulare a fost demult atins, practică fiind privită că o normalitate. Scopul principal? Limitarea la minimum a deșeurilor prin reutilizarea, repararea și reciclarea pieselor auto.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Service-urile și asigurătorii cumpără, de asemenea, piese din dezmembrări. Contrar prejudecăților, componentele auto second-hand, achiziționate din parcurile de dezmembrări autorizate, sunt piese de înalta calitate, trecute prin procese riguroase de verificare și testare care să le garanteze functionabilitate maximă, că de altfel, standarde de siguranță corespunzătoare. Astfel, furnizorii autorizați de piese din dezmembrări oferă garanție pentru orice produs comercializat, oferind, în acest mod, încredere clienților interesați. Totodată, comparativ cu achiziționarea pieselor noi de la producători, piesele obținute din dezmembrări sunt mult mai accesibile că preț, aducând economii financiare importante și reprezentând o soluție economică excelență.

Sustenabilitate pentru mediu

Aspectul crucial al achiziționării pieselor din dezmembrări de către oamenii de rând, service-uri și asigurători, îndeosebi în țările dezvoltate, este strâns legat de impactul pozitiv asupra mediului înconjurător. Utilizarea pieselor second-hand din oferta parcurilor auto contribuie semnificativ la reducerea cererii de piese auto noi, diminuandu-se, astfel, cantitatea de resurse naturale necesare pentru producția lor. Acest model de business circular continuă să convingă consumatorii de faptul că o schimbare este necesară, unii dintre aceștia fiind, poate deranjați de o astfel de tranziție către o alternativă mai prietenoasă cu mediul.

Dezmembrarile auto, sunt, așadar, o opțiune inteligență, viabilă, care aduce beneficii financiare grație economiilor semnificative. Pe lângă calitate, ele oferă, în același timp, compatibilitate cu variate modele de mașini, având, de asemenea, un impact pozitiv asupra planetei prin reducerea cererii de noi piese. Dezmembrarile auto sunt privite că o sursă de piese auto accesibilă, de încredere, ce contribuie la un mediu mai ecologic și, desigur, la o industrie auto mai sustenabilă.

Cu toții suntem afectați de schimbările climatice și, cel mai probabil, toți avem un rol de jucat. Îmbrățișarea sau acceptarea celui mai virtuos comportament în ceea ce privește reutilizarea și reparațiile responsabile face parte din rolul consumatorilor obișnuiți, service-urilor și asigurătorilor. Sunt angajamente care aduc, astfel, o contribuție foarte tangibilă la decarbonizarea economiei, sprijinind, în același timp, sectoare inovatoare, în conformitate cu problemele economice naționale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.