(P) Ce au în comun uleiul de cocos și goldenseal?

(P) Ce au în comun uleiul de cocos și goldenseal?

Având în vedere problemele majore de sănătate cu care se confruntă societatea contemporană, realizăm pe zi ce trece că încrederea populației globale în remediile naturiste a luat anvergură.

Metodele alternative și fitoterapeutice de tratament în caz de răceli și infecții diverse sunt cele mai căutate, fiind totodată și cele mai ieftine. De asemenea, beneficiile medicinei tradiționale sunt de luat în considerare, mai ales pentru faptul că nu au efecte secundare precum tratamentele alopate, și acționează de obicei la nivelul întregului organism, tratând cauza și nu efectul.

Astfel de tratamente naturiste au la bază ingrediente la îndemâna oricui, precum uleiul de cocos, de exemplu. Anumite persoane utilizează ulei de cocos în bucătărie pentru pregătirea meselor de zi cu zi, însă prin prelucrarea termică, acesta își pierde din calități. De aceea, suplimentele pe bază de ulei de cocos cu o puritate crescută sunt de preferat în locul uleiului comercial de cocos. Utilizarea uleiului de cocos este sigură și fără efecte secundare. De asemenea, este o idee bună să adăugați în dietă acest ulei ca fiind parte a unui tratament mai cuprinzător.

Ulei de cocos – beneficii pentru organism:

·       Fiind o sursă naturală de trigliceride cu lanț mediu (MCT) și acizi grași sănătoși, acest tip de ulei de cocos susține pierderea în greutate prin creșterea metabolismului. Stimularea metabolismului ajută la gestionarea greutății corporale. O digestie lentă înseamnă că va fi mult mai greu să slăbești, deoarece corpul nu absoarbe nutrienții și mineralele din mâncarea consumată. De asemenea, un metabolism leneș poate duce la putrefacția alimentelor în intestine, ceea ce duce la o intoxicare a organismului. Îmbunătățirea digestiei prin introducerea uleiului de cocos poate ajuta la menținerea unui mediu intestinal sănătos.

·       Aportul de ulei de cocos poate reduce grăsimea depusă pe burtă la persoanele obeze și ajută la pierderea în greutate din cauza conținutului său ridicat de grăsimi bune. Cei care urmează dieta ketogenică, pot utiliza ulei de cocos pentru producerea de corpuri cetonice, ceea ce conduce la intrarea în procesul energetic de ardere a grăsimilor și la menținerea stării de cetoză.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

·       Un alt motiv major pentru a adăuga ulei de cocos în dietă este controlul glicemiei, deoarece nivelul de zahăr din sânge are un impact direct asupra pierderii surplusului de kilograme și stabilizării greutății. Uleiul de cocos joacă un rol important în echilibrarea glicemiei și în funcție de valorile acesteia, vei observa cât de lent sau energic te simți pe parcursul zilei. Menținerea stabilă a glicemiei înseamnă că puteți rămâne concentrat și alert tot timpul.

·       De asemenea, uleiul de cocos scade colesterolul rău și crește colesterolul bun, protejând sistemul circulator și inima.

·       Detoxifierea organismului. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a avea un corp mai curat intern, ar trebui să adăugați ulei de cocos în regimul de detoxifiere. Acest tip de ulei curăță organismul din interior spre exterior, prin echilibrarea sistemului digestiv.

·       Are calități antimicrobiene și efecte terapeutice în infecțiile virale, bacteriene și fungice, precum candida (Candida albicans). Acidul lauric care se regăsește în mod substanțial în uleiul extras din nucile de cocos conține proprietăți antiinfecțioase și antifungice. Infecțiile cu ciuperci care atacă pielea, dar și infecțiile interne cu ciuperca Candida albicans pot fi combătute cu ulei de cocos, acesta fiind un tratament natural care oferă o alternativă la utilizarea medicamentelor alopate ce pot avea o serie de contraindicații serioase.

·       De asemenea, uleiul de cocos, fiind și un antibacterian natural, poate ajuta la vindecarea bolii cu transmitere sexuală

Chlamydia trachomatis. Acidul caprilic și acidul lauric din uleiul de nucă de cocos sunt cunoscuți a avea proprietăți antibacteriene și antivirale.

·       Uleiul de cocos activează răspunsul imun al organismului datorită proprietăților antifungice și antimicrobiene și întărește întregul sistem imunitar în mod natural. Uleiul de cocos acționează ca un agent antiinflamator și determină sistemul imunitar să funcționeze corect. Proprietățile antibacteriene în combaterea infecțiilor sunt, de asemenea, importante pentru o imunitate de fier. Prezența acizilor grași în uleiul de cocos sunt cei care ucid virușii și bacteriile care duc la o serie de probleme. Un sistem imunitar consolidat oferă doar beneficii sănătății.

·       Acizii grași din uleiul de cocos sunt eficienți în reducerea inflamației, care este punctul de plecare pentru majoritatea bolilor din organism. Reducerea inflamației poate ajuta, de asemenea, la controlul durerii. Pentru cele mai bune rezultate, o dietă antiinflamatoare, împreună cu administrarea de suplimente pe bază de ulei de cocos, vor face minuni pentru organism.

·       Îmbunătățește starea celor care se luptă cu cancerul. De-a lungul anilor s-a observat că uleiul de cocos a ameliorat starea de sănătate a persoanelor cu cancer de sân aflate sub tratament citostatic, ajutând totodată la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei.

·       Aduce beneficii oaselor, pielii și îmbunătățește sănătatea părului.

Un alt remediu naturist antimicrobian și antifungic ușor de procurat este și renumitul goldenseal, care este folosit de mii de ani în medicina tradițională chineză. Principalul ingredient medicinal nu este extras din planta Hydrastis canadensis, ci mai degrabă din planta Coptis chinensis. Aceasta din urmă este o plantă tradițională chineză în multe feluri similară cu Hydrastis canadensis, dar conține un spectru antimicrobian mult mai mare și o doză mărită de alcaloizi, cum ar fi berberina, hidrastinina, coptisina și palmatina, având astfel un efect terapeutic super îmbunătățit. De exemplu, berberina activează enzima AMPK care joacă un rol crucial în combaterea obezității prin reglarea metabolismului. Acest tip de goldenseal, ca și uleiul de cocos, are efecte antipatogene - antivirale, antibacteriene, antifungice și antiparazitare.

Goldenseal - beneficii pentru sănătate

·       Îmbunătățește digestia și funcția splinei, protejează ficatul și ajută vezica biliară să funcționeze în parametrii normali.

·       Calmează sistemul digestiv și ajută persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil, boli gastrice și diaree.

·       Este totodată un antifungic de excepție care nu trebuie să lipsească din protocoalele de deparazitare, în special în infecțiile cu candida, helicobacter, toxoplasma, E. coli, stafilococ auriu, etc.

·       Fiind un bun antiinfecțios, dar și un bun ajutor digestiv, goldenseal poate reduce inflamația și poate îmbunătăți răspunsul imun.

·       Contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale, prin combaterea arteriosclerozei (îngroșarea arterelor) și prin scăderea nivelului de colesterol din sânge.

·       Poate ajuta la scăderea glicemiei la persoanele care trăiesc cu tulburări de sânge, ceea ce duce la o bună gestionare a bolilor asociate.

·       Are proprietăți sedative ușoare și poate reduce efectele mentale și fizice induse de stres și insomnie, prin relaxarea organismului. Are, de asemenea, efecte analgezice, fiind folosit în gestionarea durerii și tratarea inflamațiilor.

·       Ajută la stimularea sistemului imunitar al organismului, promovează crearea de interferon și are proprietăți antibacteriene și antivirale, ceea ce îl face valoros în tratarea unei mari varietăți de afecțiuni.

 

La provitafoods.ro poți comanda suplimente alimentare cu livrare rapidă precum ulei de cocos și goldenseal, pentru o viață mai bună!

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă

Progresele tehnologice din ultimele decenii si-au pus amprenta puternic asupra lumii moderne, influentand si imbunatatindu-ne calitatea vietii, contribuind la dezvoltarea si eficientizarea proceselor de productie din diverse domenii si industrii.

(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București

În perioada 31 mai - 2 iunie 2024, echipa NEI Divizia de Securitate a avut misiunea de a asigura securitatea și protecția festivalului West Side Flower Fest, desfășurat în Sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei.

(P) Malina îți aduce poftă de vacanță
(P) Malina îți aduce poftă de vacanță

Atunci când îți vine pofta, ceva bun de la Malina te așteaptă! În plus, vara asta, Malina aduce și cheful de vacanță!

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.