(P) Bucătăria simplă sau cea cu insulă – Care este mai utilă?

advert

Când vorbim despre reamenajarea bucătăriilor, există două mari tipuri din care puteți alege: fie una simplă, fie una cu insulă.

Dacă nu știți de unde să începeți iar procesul de redecorare vi se pare stresant, rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vrem să vă ajutăm să vă hotărâți între cele două stiluri, pentru a putea alege mobila de bucătărie perfectă. O să vă vorbim despre avantajele fiecăreia în parte și vă vom prezenta pe larg modurile în care acestea sunt utile. Astfel, la final, cu siguranță veți face o alegere inspirată. Să începem!

Dacă vă aflați printre persoanele pasionate de culinar, atunci înseamnă că vă doriți o mobilă bucătărie pe măsură, nu-i așa? Și pentru a vă putea aduce visul la realitate, va trebui să alegeți piesele perfecte. În continuare, vă vom vorbi despre bucătăria simplă, iar apoi despre cea cu insulă, pentru a vă ajuta să vă hotărâți. Bucătăriile simple surprind chiar și acum cu minimalismul și eleganța lor. La ce ne referim când spunem „simple”? La lipsa insulei, evident. Acestea se remarcă prin spațiul liber de care dispun, perfect pentru drumurile de la frigider la blat sau de la cuptor la masă. Într-o astfel de încăpere puteți potrivi fără griji un colțar de bucătărie, pentru un plus de stil. Puteți alege dintr-o varietate de culori atrăgătoare ce se vor asorta de minune cu mobilierul dumneavoastră. De asemenea, mai puteți opta și pentru o masă de bucătărie. Alegeți un rotundă sau pătrată pentru bucătăriile mici, ori una dreptunghiulară sau ovală pentru bucătăriile mari. Totodată, puteți încerca și varianta de masă extensibilă, ce vă va permite să organizați cine extraordinare alături de toată familia. Bucătăriile simple mai ies în evidență și pentru diferitele zone personalizate: o zonă pentru gătit și spălat vase, o zonă pentru depozitare și o alta pentru dining. Fiecare dintre aceste trei zone pot fi aranjate și rearanjate în moduri cât mai îndrăznețe, care să reflecte stilul dumneavoastră și al casei. De exemplu, dacă vă doriți să exprimați un sentiment de ordine, puteți alege o mobilă bucătărie minimalistă, cu rafturi și dulapuri suspendate. O altă idee ar mai fi și să încadrați frigiderul direct în mobiler, pentru și mai multă eleganță. Aveți o mulțime de posibilități.

Cât despre bucătăriile cu insulă, avem mai multe de menționat. Dacă la stilul anterior se remarca ordinea și minimalismul, aici vor ieși în evidență curajul și modernismul. Spunem „curaj” în acest context fiindcă trebuie să fiți atent la insula pe care o alegeți, acest lucru necesitând puțină încredere în propriile păreri. Dar stați fără griji, vă vom ajuta să faceți alegerea potrivită prin a vă enumera tipurile de insule existente pe piață. Puteți alege între insule de tip bar, masă, consolă, pentru gătit sau mixtă. Haideți să vă vorbim despre fiecare în parte.

• Insula tip bar – se remarcă prin aspectul elegant și înălțimea blatului. După cum îi spune și numele, la acest tip de mobilier puteți asorta cu ușurință niște scaune de bar, înalte și elegante. Cu o astfel de insulă veți avea parte de seri relaxante alături de prieteni, la un cocktail aromat. Vă veți simți de parcă sunteți în oraș, însă având confortul de acasă.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

• Insula tip masă – perfectă pentru familiile numeroase. Acest mobilier situat, de obicei, pe mijlocul bucătăriei, vă va permite să întindeți mese copioase pentru toți membrii familiei dumneavoastră. Insulele tip masă sunt ceva mai scunde decât modelul precedent, însă la fel de moderne și atrăgătoare. Ele dispun și de loc de depozitare, deci utilitatea este la ea acasă.

• Insula tip consolă – este alegerea perfectă dacă aveți multe ustensile de gătit. Mobila de bucătărie de la eMAG de tip consolă vă va ajuta să depozitați toate aparatele și ustensilele pe care le aveți, în ordine și ascunse de ochii musafirilor. Ea vă oferă un spațiu de depozitare extins, deci luați în calcul și dimensiunea sa mai mare. Veți dispune de numeroase sertare și dulapuri, care vă vor face viața mai ușoară.

• Insula de gătit – se remarcă prin încadrarea în mobilă a chiuvetei și plitei electrice. Ea dispune și de spațiu suplimentar pe blat, ce vă va permite să tăiați și să gătiți orice preparat vă doriți. Și în cazul acestui tip de mobilier va trebui să luați în considerare dimensiunile mai mari, însă dacă dispuneți de o bucătărie spațioasă, alegeți fără să vă gândiți de două ori.

• Insula mixtă – acest tip de insule se prezintă cu cel puțin două caracteristici dintre cele menționate. De exemplu, puteți alege o insulă mixtă ce dispune atât de masă cât și de loc pentru gătit. Sau poate una tip consolă ce dispune și de bar vă va surâde mai mult. Nu ezitați să navigați mediul online pentru mai multe recomandări. Cu siguranță veți face cea mai bună alegere.

Iar acum că ați aflat tipurile de insule din care puteți alege, trebuie să vă vorbim și despre formele lor. Optați pentru o insulă lungă sau ovală dacă bucătăria casei este spațioasă. Insulele lungi vă vor oferi mai mult spațiu de desfășurare și astfel, veți fi cu un pas mai aproape de îndeplinirea visului dumneavoastră. Alegeți o insulă pătrată sau rotundă dacă bucătăria familiei este mai mică. Aceste două forme se vor potrivi de minune și în colțul camerei, nu numai în mijloc. Nu trebuie decât să măsurați cu atenție dimensiunea camerei și să alegeți în consecință.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum aveți încredere să alegeți bucătăria perfectă. Fie că optați pentru una simplă, sau pentru una cu insulă, cu siguranță ea se va potrivi de excepție stilului dumneavoastră de viață. Vă dorim happy cooking!

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă

Progresele tehnologice din ultimele decenii si-au pus amprenta puternic asupra lumii moderne, influentand si imbunatatindu-ne calitatea vietii, contribuind la dezvoltarea si eficientizarea proceselor de productie din diverse domenii si industrii.

(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București

În perioada 31 mai - 2 iunie 2024, echipa NEI Divizia de Securitate a avut misiunea de a asigura securitatea și protecția festivalului West Side Flower Fest, desfășurat în Sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei.

(P) Malina îți aduce poftă de vacanță
(P) Malina îți aduce poftă de vacanță

Atunci când îți vine pofta, ceva bun de la Malina te așteaptă! În plus, vara asta, Malina aduce și cheful de vacanță!

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.