(P) 5 sfaturi pentru o schimbare de bun augur în cariera ta

ejobs
Pro TV

Poate că în toată această perioadă plina de incertitudini, ți-a trecut prin cap ideea unei reorientări profesionale.

Felicitări, te afli în locul potrivit! Spunem asta pentru că astfel de momente sunt cât se poate de importante pentru cariera fiecărei femei și trebuie tratate cu extrem de multă responsabilitate.

Un nou început îți poate oferi o mulțime de beneficii pe termen lung, așadar, pașii pe care îi faci acum sunt vitali pentru mai târziu. Vrei să lași în urmă fostul job sau domeniul în care activezi deja de niște ani buni? Iată ce ai de făcut, pentru o schimbare de bun augur în cariera ta:

1. Găsește-ți curajul de a face acest pas important

 

Primul pas este cel mai greu de făcut: trecerea de la gânduri la acțiuni concrete. Poate că îți dorești de foarte mult timp să pleci de la vechiul job, însă ceva te tot ține pe loc acolo: colegii, salariul, confortul de care te bucuri etc Uită de acest “ceva” și apropie-te și mai mult de ceea ce îți dorești să faci cu adevărat.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Frustrarea construită în jurul unui job incompatibil cu felul tău de a fi reprezintă o sursă uriașă de stres. Iar stresul îți consumă mai mult decât ai crede din energia pe care o ai în acest moment, energie pe care o poți utiliza într-un mod benefic pentru viitorul carierei tale.
 

2. Fă-ți foarte bine temele în privința noii cariere

 


Iată câteva întrebări pe care vrem să ți le adresăm, pentru a ști mai târziu cum să îți construiești propriul plan de acțiuni, la schimbarea direcției în carieră:

Cunoști în acest moment pe cineva care ar putea să îți ofere suport, în primele 6 luni de la începerea unui job într-un domeniu total nou?

Crezi că poți face față noilor provocări din domeniul în care vrei să intri?

Ești mulțumită cu nivelul de salarizare pentru jobul pe care vrei să îl ocupi?

Este un domeniu ofertant, din punct de vedere al numărului de joburi disponibile?

Care sunt skillurile ce îți pot oferi un acces mai ușor în acest nou domeniu de activitate?

3. Conturează un plan de acțiuni în care să crezi

 


Este important să ai un astfel de plan, pentru a putea avansa mult mai repede cu trecerea către noul domeniu de activitate. Acesta va fi structurat pe obiective, ce vor atinge trei etape importante ale reorientării tale profesionale:

- despărțirea de vechiul domeniu de activitate;

- perioada de tranziție (învățarea unor skilluri noi, participarea la conferințe și seminarii din noul domeniu de activitate, cunoașterea altor persoane bransă etc)

- pătrunderea în noua zonă de interes.

Un consultant in HR îți poate oferi sprijinul necesar dezvoltării acestui plan de acțiuni, extrem de important pentru a concretiza cât mai repede posibil ideea de reorientare profesională.

4. Începe să cauți joburi din domeniul respectiv

 


Vorbim aici despre ultima (și cea mai importantă) etapă a planului de acțiuni, despre care vorbeam puțin mai sus: pătrunderea în noul domeniu pe care l-ai ales. Poți face cel mai bine acest lucru prin participarea la interviuri cu angajatori de top din zona respectivă, pentru a te putea familiariza cu atmosfera din acea branșă de lucru.

După ce ți-ai pus CV-ul la punct (tot la un consultant în HR poți apela și de această dată), aplică la cât mai multe joburi din domeniul respectiv. Găsești în fiecare zi locuri de munca pe bestjobs.eu, ce descriu o paletă mai mult decât generoasă de domenii. Treci cu multă răbdare prin întreaga ofertă și selectează apoi acele joburi în care vezi un adevărat potențial.

5. Fii pregătită să înfrunți obstacole din proces

 


Chiar dacă pe foaie, lucrurile par extrem de simple, practica îți poate da planurile peste cap. Însă nu trebuie să te dezarmeze eventualele eșecuri cu care te poți intersecta pe drum. Învață din fiecare greșeală câte o lecție pe care să o folosești mai târziu în avantajul tău.

Cunoaște oameni noi și află de la ei cât mai multe informații utile, privind acest nou domeniu de activitate. Tratează cu multă răbdare și calm orice refuz pe care îl primești pe mail. Și mai important decât orice altceva: ține cont de faptul că niciodată nu este prea târziu pentru a te reinventa profesional, atât timp cât îți dorești din suflet o astfel de schimbare în cariera ta!

Ce zici, începi chiar de mâine primii pași către noua ta carieră?


 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.