Gen Z și Valentine's Day. Ziua Îndrăgostiților e acum un prilej de petrecere, iar mulți nu sunt fani ai iubirii

gen Z valentines day
Shutterstock

Generația Z cheltuiește mai mulți bani ca niciodată în cea mai romantică zi a anului, dar o parte mai mare din acești bani sunt cheltuiți mai degrabă pentru ei înșiși, decât pentru alte persoane.

Surprinzător cum Valentine's Day a devenit o zi dedicată iubirii de sine, în locul unei zile romantice de petrecut în cuplu.

Ce simte Gen Z pentru Valentine's Day

Cu schimbările vremurilor și Generația Z stabilind constant noi reguli pe măsură ce avansează, diferite studii făcute de-a lungul anilor dezvăluie modul în care generația non-conformistă planifică să sărbătorească - sau să nu sărbătorească - cea mai romantică zi a anului.

Studiile au descoperit că cea mai mare parte a Generației Z ignoră complet Valentine's Day în favoarea oricărei alte activități.

Mulți oameni nu sunt mari fani ai Zilei Îndrăgostiților, mai ales dacă nu au pe cineva cu care să sărbătorească în ziua cea mare. De exemplu, un studiu a constatat că 15% dintre respondenți nu recunosc 14 februarie ca sărbătoare deloc și o tratează ca pe o zi obișnuită.

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Mai mult, persoanele singure nu sunt singurele care nu se bucură de sărbătoare; din cei care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, 25% au spus că, dacă ar fi decizia lor, nu ar sărbători ziua romantică.

Această generație mai tânără este cunoscută pentru acțiunile lor în afara normelor societale și pentru faptul că fac ce vor, așa că nu este surprinzător că majoritatea ignoră una dintre cele mai romantice zile ale anului.

Majoritatea Generației Z a transformat Ziua Îndrăgostiților într-o zi de petrecere cu prietenii, în loc să o petreacă cu un partener.

Aproape jumătate dintre cei care au participat la un studiu realizat de ypulse.com au spus că folosesc Ziua Îndrăgostiților ca o zi pentru a se ieși și a petrece cu prietenii lor singuri.

Cu toate acestea, nu toți membrii Generației Z sunt împotriva romantismului.

Mai mulți au spus că ar sărbători Ziua Îndrăgostiților dacă ar avea pe cineva cu care să o sărbătorească, dar, din păcate, cultura ghosting-ului este prea puternică.

În plus, există un tren printre femeile tinere care petrec Galentine's Day (Ziua Fetelor), care este o versiune distractivă a sărbătorii romantice, în care fetele își petrec ziua cu prietenele, în loc de un iubit.

La această atitudine față de Ziua Îndrăgostiților contribuie cultura ghosting-ului, iar aceste fenomene își pun, fără îndoială, amprenta asupra încrederii individuale și îi îndepărtează complet de romantism.

Ghosting-ul este atunci când te vezi cu cineva, iar persoana respectivă dispare complet, brusc și fără niciun motiv întemeiat. Încetează să răspundă la mesaje și se face nevăzut, deși până atunci lucrurile mergeau bine.

În schimb, Gen Z se întorc către prietenii pe care îi consideră de încredere, astfel încât să nu ajungă să petreacă Ziua Îndrăgostiților singuri pe canapea.

Pentru cei care au un partener de sărbătorit Ziua Îndrăgostiților, aceștia preferă o activitate sau o experiență alături de partener, în loc să primească flori și o cutie de bomboane - acestea fiind mai tipice pentru Milleniali și generațiile mai în vârstă.

A merge la cinematograf este activitatea preferată pentru Generația Z, și mai distractivă pentru ei decât a merge la cină, la bowling sau la un spectacol live. În era 'Netflix and chill', o sală de cinema este ceva nou de făcut.

Valorile Gen Z față de relații și romantism

Dacă există ceva despre care aproape toată lumea este de acord când vine vorba de Generația Z, este că această generație acordă importanță autenticității ca valoare, scrie hustlermarketing.com.

Autenticitatea nu este singurul lucru pe care îl prețuiește Generația Z. De fapt, lista de valori pe care această generație le consideră importante este destul de lungă. Aceasta include sustenabilitatea, responsabilitatea socială, egalitatea de gen și altele.

O mare parte din publicul Generației Z prioritizează self care și self love (iubirea și grija față de sine). Ei cad mai greu în plasa campaniilor de marketing clasice privind Ziua Îndrăgostiților și evită cu brio consumerismul.

Clasicul ursuleț de pluș și cutia de bomboane sunt înlocuite cu succes de Gen Z într-o relație cu un cadou mai semnificativ: o experiență nouă, o ieșire la film, o activitate distractivă în cuplu.

În plus, cei care sunt singuri în această zi planifică activități alături de prieteni, își fac cadouri micuțe și simbolice între ei și petrec această zi înconjurați de cei dragi.

De asemenea, fenomenul Galentine's Day devine din ce în ce mai răspândit printre femeile Generației Z.

Idei de activități de Valentine's Day

Dacă nu știi sigur ce vrei să faci cu persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților, dar nu vrei să rămâneți blocați în ciclul de Netflix sau ieșire la cină, iată câteva sugestii de activități interesante, relaxante și distractive.

Activitățile tradiționale de Ziua Îndrăgostiților, cum ar fi planificarea unei cine romantice elegante unde ați avut prima întâlnire sau un maraton de filme, sunt întotdeauna alegeri excelente.

Cu toate acestea, după câțiva ani, trebuie să veniți cu ceva nou și interesant. Iată câteva idei unice pentru a face întâlnirea de Ziua Îndrăgostiților o memorabilă.

Gătiți împreună

Gătitul împreună poate fi terapeutic. Gătitul cu partenerul de viață, fie că este vorba de o cină simplă sau sofisticată ori de un prânz deosebit, gătitul împreună conectează un cuplu.

La final, bucurați-vă de o mâncare bună și un pahar de vin.

Escapadă de weekend

O escapadă de weekend scurtă poate fi energizantă și palpitantă. Deci, rezervă o cameră la într-o stațiune de munte sau o casă cu vedere la mare și relaxați-vă departe de casă.

Mergeți la hotel

Dacă nu poți părăsi orașul, poți oricând să rezervi o cameră frumoasă la un hotel pentru o noapte sau două departe de casă. Este modalitatea ideală de a lua o vacanță în timp ce rămâi în oraș. Comandați-vă mâncare și faceți o baie cu spumă.

Seară de board games

După o cină plăcută, pregătiți-vă de bătălie cu câteva jocuri de societate. Chiar dacă ți se pare că jocul în doi nu are farmec, te vei distra pe cinste alături de partener.

O zi la Spa

O zi la spa este activitatea ideală de a sărbători Ziua Îndrăgostiților pentru cupluri. Relaxați-vă împreună și bucurați-vă de masaje.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Funded by the European Union
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
Citește și...
Elevi din Braşov, printre câştigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri din lume organizate de NASA
Elevi din Braşov, printre câştigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri din lume organizate de NASA

Elevi de la Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna” din Braşov se numără printre câştigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de dezvoltare aerospaţială din lume.

stirileprotv.ro organizează un concurs pentru tinerii jurnaliști: 
MyImpact – Be Active, Be Your Change
stirileprotv.ro organizează un concurs pentru tinerii jurnaliști: MyImpact – Be Active, Be Your Change

În cadrul unui consorțiu editorial dezvoltat cu ajutorul unei finanțări din partea Uniunii Europene alaturi de site-uri din Polonia, Croatia, Bulgaria si Lituania, stirileprotv.ro derulează proiectul MyImpact – Be Active, Be Your Change, dedicat Gen Z.

Schimbare radicală la tinerii generației Z. Creșterea cu 48% a interesului pentru pensia privată și siguranța la bătrânețe
Schimbare radicală la tinerii generației Z. Creșterea cu 48% a interesului pentru pensia privată și siguranța la bătrânețe

Speriați de inflație și tot mai preocupați de siguranța zilei de mâine, mulți români se gândesc la vârsta pensionării încă de tineri. Și încep să cotizeze la pilonul 3 de pensii în număr tot mai mare.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă