Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele persoane cu dosar penal pentru că nu au respectat regulile de izolare. "Fugim de ei"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primele persoane care au dosar penal pentru că nu au respectat măsurile stricte de izolare la domiciliu sunt trei chinezi, doi bărbați și o femeie, care dețin un magazin în orașul Roznov din județul Neamț.

Cei trei, întorși recent din China, riscă acum să ajungă după gratii, pentru că nu au așteptat în casă cele 14 zile obligatorii, deși au fost avertizați oficial. Conform legii, riscă să fie amendați sau chiar să facă închisoare, dacă cineva se va îmbolnăvi din cauza lor. Cert este că testele pentru coronavirus, în cazul lor, sunt negative.

Cei trei patroni chinezi au fost în zona Shanghai și s-au întors în țară pe 12 februarie, pe aeroportul Henri Coandă, spun polițiștii. De atunci ar fi trebuit să nu iasă din casă timp de 14 zile, după cum le-au transmis cei de la DSP Neamț, la întoarcerea în țară.

Câțiva clienți au sesziat, însă, prezența asiaticilor în magazinul lor din Roznov.

Reporter: „I-ați văzut?”

Citește și
Epidemie de coronavirus în Italia. Crește bilanțul îmbolnăvirilor
Probe luate de la rudele din Gorj ale italianului depistat cu coronavirus, trimise la Matei Balș

Bărbat: „Da. I-am văzut ieri la magazin. Ar trebui să îi monitorizați că avem copii. Dacă boala asta se extinde s-ar putea să suferim toți.” Reporter: „Ați încercat să discutați cu ei?”

Bărbat: „Doamne ferește! Fug de acasă. Fug. Îmi iau copiii și plec. Cum să mă apropii de ei?”

Polițiștii au constatat că sesizarea localnicilor se confirmă și au deschis dosar penal.

Dimitrie Mocanu, purtător de cuvânt IPJ Neamț: „Cele trei persoane cu vârste cuprinse între 23 și 32 de ani desfășurau activități la o societate comercială. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.”

Reporter: „Nu v-a fost frică să intrați în magazin?”

Localnic: „Nu mi-a fost frică, dar ce vrei să fac?”

Localnică: „Intrăm cu teamă dacă trebuie să cumpărăm ceva. Deocamdată nu e nicio problemă.”

Reporter: „Vă simțiți în siguranță?” Localnică: „Până în prezent da.”

Cazul a fost făcut public luni, de către Ministrul de Interne.

Marcel Vela, ministrul de Interne: „Nu au respectat cele 14 zile de autoizolare la domiciliu. Nu au fost pozitivi la verificare și la tot ce a ținut de evoluția lor medicală. Riscă închisoare sau amendă.”

Bogdan-Nicolae Bulai, profesor drept penal: „Legea penală spune că dacă ești risc de săvârșirea unei infracțiuni, în speță de transmiterea unei boli contagioase, se poate dispune și internarea obligatorie. Ca măsură penală îl izolezi."

Cei trei cetățeni chinezi, siliți acum să se izoleze la domiciliu, riscă oricum o amendă sau chiar pedeapsa cu închisoarea, între șase luni și doi ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult