Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nervi și accidente în Pasul Tihuța, din cauza ninsorii. Drumarii nu au mai avut SARE

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost iarnă în toată regula în Pasul Tihuța, unde a nins duminică fără oprire. Pe drumul care leagă Moldova de Transilvania, mașinile au încremenit.

Drumarii au rămas fără sare, așa că şoseaua a fost acoperită de gheață. Timp de zeci de minute, șoferii nu au mai putut înainta în siguranță pe patinoarul imens și au răbufnit.

Din păcate, unii au fost implicați în accidente rutiere.

Aceste imagini au fost surprinse pe şoseaua care face legătura între Moldova şi Transilvania. Pe un drum care semăna cu un patinoar, după cum spun şoferii, o maşină a oprit la câţiva centimetri de un TIR. Iar conducătorul care circula în spate a încercat să evite cele două vehicule. A tras de volan, dar a lovit autoturismul şi a ajuns în şanţ.

Șofer: "A fost zăpada până aici. Din vârf şi până aici ne-a adus de-a latul, ne-am dat de altă maşină şi ne-a aruncat în şanţ."

Citește și
zăpadă Transalpina
Strat de zăpadă de peste 2 metri. Imagini uluitoare FILMATE pe Transalpina

Pasager: "Cu filmarea de pe bord şi cu pozele făcute o să-i dau în judecată şi pe urmă vom vedea ce va fi. Cine ne plăteşte pagubele făcute, tot noi."

Drumul prin Pasul Tiuța a fost duminică seară o provocare pentru toţi cei care au ajuns în zonă. Cum drumarii au rămas fără sare, au intervenit doar cu utilajele de deszăpezire, spre disperarea şoferilor.

"E polei pe jos, cică nu au sare să dea băieţii. Degeaba curăță dacă pe jos e polei. Dacă ştiam nu porneam."

"Li s-a terminat stocul de sare şi dau cu lama, ne face derdeluş. De o oră, o oră şi un pic stau. Nu putem să mişcăm dacă nu ne ajută cumva."

Un şofer care nu a mai putut înainta a încercat să găsească soluţii, dar în zadar.

Șofer: "A trecut cu lama, uitaţi ce a făcut, gheaţa. Acum încerc să pun lanţurile, dar degeaba, că e asfalt. Mai sunt colegi blocaţi că am trecut pe lângă ei şi m-a încurcat o maşină mică şi nu am mai putut să urc."

Pentru a evita astfel de situaţii, la baza Pasului Tihuța au fost trimişi poliţişti care să verifice toate maşinile care urcă dacă sunt echipate corespunzător.

Incidente au fost şi în zona comunei Dumitra, unde un utilaj de deszăpezire a derapat într-o curbă. Vehiculul a încercat să evite un autoturism şi a ieşit de pe şosea, iar la fața locului a fost nevoie de intervenţia unei macarale.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult