Zi decisivă în procesul în care Cristian Boureanu a fost acuzat că a lovit un polițist

×
Codul embed a fost copiat

Zi decisivă pentru Cristian Boureanu, în procesul în care este judecat pentru scandalul monstru de acum doi ani, cu agenţii de la Brigada Poliţiei Rutiere a Capitalei.

Din dorinţa de a scăpa de condamnare, fostul deputat democrat liberal i-a provocat pe subofiţeri la un nou interogatoriu în sala de judecată. De mărturia lor depinde ce decizie va primi Boureanu.

Prima instanţă l-a condamnat, însă fără să îl trimită la închisoare.

Anul trecut, fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat la doi ani şi două luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist rutier, el fiind achitat pentru alte două infracţiuni de ultraj.

Judecătorii au stabilit în cazul lui Boureanu un termen de supraveghere de 3 ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Bucureşti - Sector 1, pe o perioadă de 100 de zile.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Instanţa a mai dispus ca Boureanu să plătească 7.000 de euro daune morale către poliţistul Andrei Ovidiu, fostul parlamentar având de achitat şi 214 lei Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, cu titlu de daune materiale.

În acelaşi dosar, prietena lui Boureanu, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă.

Decizia a fost contestată.

Potrivit procurorilor, pe 9 iunie 2017, în jurul orei 1,30, maşina în care se afla Cristian Boureanu, alături de prietena lui, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bd. Aviatorilor din Capitală.

În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.

Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca.

Potrivit Parchetului, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie şi 6 iulie 2017, prietena lui Boureanu a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă fostului deputat. Astfel, declaraţia din 6 iulie 2017 este în contradicţie cu cea anterioară şi cu probatoriul administrat în dosar.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Decizia luată de Cristian Boureanu, după ce fiica sa a fost bătută într-un club
Decizia luată de Cristian Boureanu, după ce fiica sa a fost bătută într-un club

Ioana Boureanu a fost bătută într-un club din București, de către trei tinere. Fiica fostului politician a ajuns la spital, după ce una dintre agresoare i-a spart un pahar în cap, în baia localului.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.