Evaluare Națională 2019 Limba Română. Ce pot avea elevii asupra lor în clasă

Evaluare nationala
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Evaluare Națională 2019 Limba Română. Proba scrisă la Limba și Literatura Română are loc marți, 18 iunie. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Evaluarea Naţională din acest an începe, marţi, de la ora 9.00, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Examenul începe marţi, 18 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 20 iunie, se desfăşoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Citește și
subiecte romana evaluare nationala
Subiecte română Evaluare Națională 2019 - modele publicate de EDU.ro
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

La ce oră trebuie să fie elevii în clase

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Ce pot avea elevii asupra lor la examenele de Evaluare Națională

Potrivit MEN, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Unde se pot sesiza neregulile de la Evaluarea Națională

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale.

Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul acestui examen are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Restul de 20 la sută reprezintă media între cele patru medii generale obținute în fiecare dintre cei patru ani de studii gimnaziale.

Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Subiecte română Evaluare Națională 2019

EDU.ro a publicat modele pentru examenul care va avea loc marți, 18 iunie 2019.

Examenul la limba română este structurat în 3 părți: elevii vor avea de analizat două texte la prima vedere și de realizat o compunere.

Vezi AICI model subiecte la limba română - Evaluare Națională 2019

Evaluare Naţională 2019. Calendarul complet

Potrivit Ministerului Educaţiei, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, la Limba şi literatura română, a fost programată pe 18 iunie, marţi.

Examenul la Matematică a fost programat pentru joi, 20 iunie, iar vineri, pe 21 iunie, se suţine proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele sunt afişate pe 25 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi sunt depuse şi contestaţiile, între orele 14:00 şi 20:00.

În următoarele zile vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 29 iunie sunt afişate rezultate finale.

Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 12 iulie 2019. Admiterea la liceu se realizează pe baza notelor de Evaluarea Naţională şi din clasele V-VIII.

3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere la liceu

4 – 8 iulie 2019 Verificarea fişelor de înscriere la liceu şi corectarea eventualele greşeli în baza de date computerizată

12 iulie 2019 Repartizarea computerizată la liceu

 

Promovabilitate. Județe fruntașe și codașe în 2018

Anul trecut s-au luat mai multe note de 10 la română decât la proba de matematică.

Să vedem acum și un top al județelor. Brăila se află pe primul loc cu 89,5% medii peste 5. Urmează Clujul cu 87,8%, Prahova 86,7% și Bucureștiul 86,1%.

Judeţele aflate la coada clasamentului, așadar cu cele mai puține medii peste 5, sunt Călăraşi – 63,1%, Teleorman - 56,8% și Giurgiu - 56,6%.

Iar în şapte judeţe din tara, niciun copil nu a reușit să obţină 10 pe linie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Părinții reclamă proasta organizare a Evaluării Naționale. Reacția lui Andronescu
Părinții reclamă proasta organizare a Evaluării Naționale. Reacția lui Andronescu

Chiar în ajunul primei probe a Evaluării Naţionale pentru clasa a 8-a, părinţii reclamă cea mai proastă organizare a examenului de până acum.

Subiecte română Evaluare Națională 2019 - modele publicate de EDU.ro
Subiecte română Evaluare Națională 2019 - modele publicate de EDU.ro

Subiecte română Evaluare Națională 2019 - EDU.ro a publicat modele pentru examenul care va avea loc marți, 18 iunie 2019.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.