Unde sunt cele mai spectaculoase glicine în București. Zonele cu florile care sunt uneori confundate cu liliacul

glicine bucuresti
Shutterstock

Bucureștiul pare un oraș complet diferit primăvara, când flori precum liliacul, glicina sau magnolia înfloresc și înfrumusețează tot orașul, parfumându-l și atrăgând oamenii la plimbări îndelungi pe bulevarde.

Dacă liliacul și magnolia sunt ușor de recunoscut, glicina este o floare la fel de frumoasă și parfumată, dar mulți o confundĂ cu liliacul.

Locuri cu glicine în București

Glicina, cu tulpinile ei împletite în jurul oricărui suport pe care îl găsește, poate atinge dimensiuni absolut impresionante.

Planta ajunge la vârsta adultă atunci când împlinește 5 sau 6 ani de viață.

Glicina poate crește până la 20 de metri în înălțime și până la 10 metri în lungime. Adesea este confundată cu liliacul datorită culorii sale și a felului în care „curge”.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Copacul de glicină adoră soarele, dar nu este pretențios când vine vorba de sol. Din acest motiv, se prinde cam oriunde o plantezi, mai ales dacă are și un suport în jurul căruia să se dezvolte.

glicine bucuresti

Iată unde poți găsi glicine în București:

Strada General Eremia Grigorescu

Pe strada General Eremia Grigorescu, foarte aproape de Piața Romană, se află o casă superbă, îmbrăcată de o glicină mov.

Nu este foarte mare, dar este suficient de voluminoasă cât să ofere un adevărat spectacol primăvara.

Strada Comandor Eugen Botez

O adevărată vedetă pe rețelele de socializare, glicina de pe strada Comandor Eugen Botez îmbracă aproape complet o casă veche. Planta de aici se întinde peste întreaga fațadă a casei și este un loc perfect de făcut poze.

Strada Voroneț

Pe strada Voroneț din Sectorul 3 se află o glicină mov care îmbracă un gard decorat cu puțină iederă.

Este un loc perfect pentru a face fotografii, mai ales că se află în spatele unor blocuri, ceea ce îi conferă un aer intim.

Strada Dionisie Lupu

Strada Dionisie Lupu, mai exact Rectoratul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, ascunde această comoară.

Glicina se încadrează perfect în arhitectura clădirii și fotografiile de aici vor ieși ca în basme datorită decorului.

Strada Alexandru Philippide

Glicina de pe strada Alexandru Philippide este printre puținele albe din București. Aflată pe două case mari, glicina s-a întins peste gardul acestora, iar mirosul ei puternic face trecătorii să se oprească pentru un moment.

Intrarea Anasonului

Glicina de pe Intrarea Anasonului este micuță, dar la fel de frumoasă ca celelalte. Se întinde pe o ușă de lemn masiv și fier forjat, iar cei care trec pe aici ar trebui să profite și să facă o fotografie sau două cu această frumusețe.

Parcul Național

Arborii de glicină din Parcul Național sunt vedete în București. Primăvara, glicinele oferă un adevărat spectacol, iar mulți locuitori ai Capitalei vin aici pentru parfumul lor și pentru a obține cele mai frumoase fotografii cu aceste flori unice.

glicine bucuresti

Glicina, vedetă pe Instagram

În fiecare primăvară, Instagramul abundă în fotografii absolut magnifice din București cu magnolii și glicină.

Clădirile din București îmbrăcate de glicină sunt vedete pe Instagram. În fiecare primăvară, oamenii vin în locurile cu glicină pentru a face fotografii spectaculoase cu planta agățătoare.

De asemenea, există și o pagină care a făcut o listă cu străzile cele mai instagramabile pentru primăvară.

Itinerar.Bucureștean a oferit o listă cu cele mai frumoase străzi din București primăvara.

Iată care sunt acestea:

Strada Corbeni,

Strada Dionisie Lupu,

Strada General Eremia Grigorescu,

Strada Alexandru Philippide,

Strada Alexandru Donici,

Strada Arhitect Ion Mincu,

Strada Ion Neculce,

Strada Docenților,

Strada Gala Galaction, unde glicina nu a înflorit încă,

Strada Doctor Grigore Mora,

Strada Paris,

Intrarea Anasonului.

glicine bucuresti

De asemenea, Muzeul Antipa a vorbit despre glicină și despre cele două specii:

„Se întâlnesc două specii: Wisteria sinesis (Glicină chinezească) și Wisteria floribunda (Glicină japoneză). Glicina este o plantă cățărătoare sau târâtoare care se plantează pentru frumusețea florilor sale, pentru decorarea pereților casei, a gardurilor, pe pergole sau copaci mari.

Arbustul decorativ are florile aproape identice cu cele de salcâm, dar se aseamănă cu vița de vie și poate fi dirijată astfel încât să obții forma și dimesiunea dorite.

Wisteria sinensis înflorește primăvara, în perioada mai – iunie, cu o durată a înfloririi de aproximativ 20 de zile”, a explicat Muzeul Antipa pe Instagram.

Când înfloresc glicinele

Perioada de înflorire a glicinei este de regulă primăvara, în luna aprilie sau mai. Totuși, în funcție de varietate și specie, înflorirea poate să aibă loc și la începutul verii sau toamna.

Glicinele înfloresc de obicei la începutul lunii mai. Curând după încheierea perioadei de înflorire, încep să crească lujeri din tulpinile principale pe care le-ai legat de traverse.

Pentru primii câțiva ani, în timp ce glicina este antrenată, nu va înflori pentru că este prea tânără.

Cu toate acestea, lujerii vor începe să crească rapid imediat după încheierea perioadei normale de înflorire.

Trucul pentru a stimula înflorirea este să tai acești lujeri care cresc rapid.

Tăierea în acest fel duce de obicei la înflorire în patru sau cinci ani după plantare. Desigur, această sarcină laborioasă trebuie efectuată în fiecare primăvară, iar două sau trei tăieri ulterioare pe sezon sunt necesare pentru a tăia lujerii care apar ulterior.

Există două specii principale de glicină cultivate în mod obișnuit în grădini:

glicine bucuresti

Wisteria sinensis este viguroasă și potrivită doar pentru a acoperi zone mari. Produce florile înainte ca frunzele să apară.

Wisteria floribunda este mai compactă și mai potrivită pentru creșterea în zone mai mici. Produce florile și frunzele aproximativ în același timp.

În mod interesant, tulpinile Wisteria sinensis se învârt în sens invers acelor de ceasornic, în timp ce cele ale Wisteria floribunda cresc în sensul acelor de ceasornic.

Glicinele au nevoie de o poziție însorită și adăpostită pentru a înflori bine. Ele pot fi crescute în poziții ușor umbrite, dar nu vor înflori la fel de bine.

De asemenea, au nevoie de un sol care reține o mulțime de umiditate vara, dar nu devine excesiv de umed sau inundat.

Dacă sunt crescute pe lângă pereți, solul poate deveni foarte uscat, la fel și solurile nisipoase, ușoare, astfel că ar putea necesita udare în perioadele lungi și uscate - și cu siguranță în timp ce plantele se dezvoltă.

Cheia pentru a crește o glicină frumoasă este să o antrenezi să se învârtă în direcția sa naturală, apoi să o tai constant pentru a o menține de la a se răspândi peste tot.

Chiar după plantare, îndepărtați toate tulpinile în afară de trei, apoi înfășoară-le în jurul suportului pe care va urca.

Aceste tulpini vor forma scheletul și trebuie legate pentru a le menține în loc pe măsură ce urcă.

Îndepărtează toate celelalte creșteri. Niciodată să nu forțezi tulpinile să se învârtă într-o direcție diferită de cea în care cresc natural. Tulpinile vor reveni la direcția lor naturală.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte

A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării
Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.