Din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei. Oamenii au fost surprinși să afle că nu este un copac

boia de ardei
Profimedia

Cu toții avem în dulapurile de acasă un plic sau două de boia de ardei, condimentele picante fiind o modalitate sigură de a adăuga puțină aromă suplimentară unui fel de mâncare, scrie Mirror.co.uk. 

De la tocane consistente la boluri colorate de paella, condimentul roșu poate scoate în evidență aroma în orice rețetă, fie că este dulce sau afumată.

Pe cât de iubită este, totuși, mulți oameni abia își dau seama din ce este alcătuită de fapt boiaua de ardei, fără să se gândească niciodată de unde provine și cum a apărut.

Crezând de multă vreme că boiaua de ardei este o substanță distinctă în sine, mulți au fost uimiți să afle că boiaua de ardei este de compus din ardei măcinați, la fel ca aceia din frigider.

O femeie și-a exprimat recent uimirea pe Twitter față de propria sa descoperire, postând : „Am aflat că boiaua de ardei gras este doar ardei gras roșu uscat și zdrobit. Am avut un șoc să aflu”.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Alții erau la fel de uimiți: „Nu credeam că există un arbore de boia de ardei, dar cu siguranță am crezut că este un fel de amestec de mirodenii sau că este altceva, pe care pur și simplu l-au tocat”.

Un altul a mărturisit: „Am crezut și că există curry și că ienibaharul este o combinație de condimente”.

Boiaua de ardei poate fi făcută folosind ardei cayenne, ardei gras, ardei Alep sau ardei dulci. Ardeiul este mai întâi lăsat să se usuce, înainte de a fi măcinat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente.

 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Bărbatul care apare în celebrul logo NBA a murit. Jerry West avea 86 de ani
Bărbatul care apare în celebrul logo NBA a murit. Jerry West avea 86 de ani

Jerry West, legendarul jucător NBA, a murit la vârsta de 86 de ani.

 

OMS: Tutunul, alimentele ultraprocesate, combustibilii fosili şi alcoolul, responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an
OMS: Tutunul, alimentele ultraprocesate, combustibilii fosili şi alcoolul, responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an

Tutunul, alimentele ultraprocesate, combustibilii fosili şi alcoolul, promovate de lobby-urile din domeniul industrial, sunt responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an în Europa.

Cercetătorii de la Buzău au creat roșia cherry tricoloră, care crește până la 5 metri. ”Această tomată este prețioasă”
Cercetătorii de la Buzău au creat roșia cherry tricoloră, care crește până la 5 metri. ”Această tomată este prețioasă”

Cercetătorii de la Buzău au creat, după 20 de ani de studii și lucru, roșia cherry tricoloră, pe care au botezat-o ”Rapsodia”. Noul soi de roșie crește până la 5 metri înălțime și este prezentată ca având calități deosebite, care o fac prețioasă.  

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.