Cum va arăta mâncarea din viitor: Friptură la imprimantă, lăcuste prăjite și jeleu din apă de ploaie purificată

×
Codul embed a fost copiat

Friptură creată cu imprimanta 3D, lăcuste prăjite și jeleu din apă de ploaie purificată. Așa arată meniul viitorului în viziunea bucătarilor prezenți la un târg de profil care a avut loc la Londra.

 

Evenimentul a atras și companii care își propun să schimbe total felul în care ne obținem mâncarea. Publicul s-a arătat interesat de o așa-numită „Grădină pe un metru pătrat”.

Un restaurant din Londra are în meniu friptură „vegană” realizată cu ajutorul imprimantei 3D și servită cu garnitură de lăcuste prăjite. Unele rețete folosite de bucătari au fost create cu ajutorul unui program care utilizează inteligența artificială.

Reporer: Ce preparat e mai bun? Al tău sau cel făcut cu ajutorul inteligenței artificiale?

Alin, bucătar-șef: „Sunt convins că al meu e mai bun". 

Citește și
amenzi poliția rutieră
Veste importantă pentru șoferi. Amenzile date de polițiștii rutieri vor putea fi plătite pe loc
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Reporer: De ce?

Alin, bucătar-șef:Fiindcă nu cred că inteligența artificială și-a gustat propriile preparate".

Pentru a da un plus de savoare cărnii produse în laborator, o companie londoneză de bio-inginerie testează grăsimea artificială creată din celule stem prelevate de la porc. Specialiștii spun că mirosul și gustul grăsimii animale nu pot fi replicate de niciun produs vegetal.

Josh Hatfield, bucătar: „În mod normal, în produsele pe bază de plante găsești mult ulei de palmier și de cocos, care nu dau savoare preparatelor. Ca bucătar, primul lucru care mă interesează e ca mâncarea să aibă gust, iar asta le lipsește produselor vegane".

Deși acum sunt mai scumpe, alternativele vegetale la carne vor costa, în viitor, mult mai puțin decât „originalul”.

Ed Steele, co-fondator Hoxton Farms: „Produsele vegane sunt create într-o manieră eficientă. Au și multe alte beneficii, dar, în termen de costuri, vom reuși să reducem prețurile la un nivel inferior cărnurilor tradiționale".

Cofetarii creează rețete sustenabile

Un exemplu este prăjitura cu jeleu făcut din apă de ploaie purificată.

Freddie Mason, reprezentant Bompass & Parr:Trebuie să economisim apă, asta nu e un secret. Londonezii se plâng adesea că plouă prea mult. Noi am realizat un produs care celebrează și pune în valoare ploaia".

O companie londoneză le propune britanicilor să-și creeze o mini grădină cu plante verzi pentru salată în orice colț al unei locuințe sau chiar într-un subsol , ori garaj.

Hamish Grant, inventatorul „Fermei de un metru”:Poți crește aceste plante oriunde într-o clădire. Mai mult, avem astfel de mini-grădini amplasate în subsoluri. Plantele primesc tot ce au nevoie: apă, nutrienți și lumină. Așa că le putem crește tot anul".

Un asemenea sistem supraetajat dă între 15 și 17 culturi pe an, în comparație cu trei sau patru, dacă plantele ar fi cultivate afară, prin metode clasice.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Opt studenți români au lansat la aproape 77 de kilometri altitudine o imprimantă 3D cu o tehnologie specială
Opt studenți români au lansat la aproape 77 de kilometri altitudine o imprimantă 3D cu o tehnologie specială

Opt studenți ai Universității Politehnica din București au lansat la aproape 77 de kilometri altitudine o imprimantă 3D cu o tehnologie specială, care poate fi folosită în spațiu.    

Veste importantă pentru șoferi. Amenzile date de polițiștii rutieri vor putea fi plătite pe loc
Veste importantă pentru șoferi. Amenzile date de polițiștii rutieri vor putea fi plătite pe loc

În câteva luni, amenzile date de Poliția Rutieră vor putea fi plătite pe loc, ca la supermarket. Agenții din toată țara vor primi tablete cu POS, pe care vor completa digital și procesul verbal. Documentul va fi emis pe loc, cu o imprimantă mobilă.

Experimentul românesc ECRIDA. Opt studenți au lansat cu succes în spațiu racheta REXUS 29
Experimentul românesc ECRIDA. Opt studenți au lansat cu succes în spațiu racheta REXUS 29

Este momentul pentru noutăți din internet, tehnologie și... spațiu. 8 studenți români se pot lăuda cu o reușită foarte interesantă: au lansat în spațiu propria imprimantă 3D – un experiment la care lucrează de mai bine de 3 ani.

O echipă de tineri cercetători români a trimis în spațiu o imprimantă 3D cu ajutorul unei rachete
O echipă de tineri cercetători români a trimis în spațiu o imprimantă 3D cu ajutorul unei rachete

O echipă de tineri cercetători români au trimis în spațiu o imprimantă 3D cu ajutorul unei rachete de la Centrul Suedez Spațial din cadrul ESA.  

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.